![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Jakieś nowe opinie o stacjach w DG ?. Tankuje ON, ale mój silnik jest na pompowtryskach i nie chciałbym zalać czegoś chrzczonego. Głównie interesuje mnie czy nadal Shell i BP mają dobre paliwo ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakieś nowe opinie o stacjach w DG ?. Tankuje ON, ale mój silnik jest na pompowtryskach i nie chciałbym zalać czegoś chrzczonego. Głównie interesuje mnie czy nadal Shell i BP mają dobre paliwo ? Ja swojego 1,8 TDCi tankuje od 3 lat na Lukoil (dawny Jet) i na razie nic się nie dzieje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Jakieś nowe opinie o stacjach w DG ?. Tankuje ON, ale mój silnik jest na pompowtryskach i nie chciałbym zalać czegoś chrzczonego. Głównie interesuje mnie czy nadal Shell i BP mają dobre paliwo ? Ja leję właściwie tylko na BP/Statoil/Shell i powiem tak - "na oko" jest dobrze natomiast obserwuję też u siebie wielkość dawki korekcyjnej wtryskiwaczy (podobno daje to pojęcie o zanieczyszczeniu wtryskiwaczy) dość regularnie i u mnie nic złego się nie dzieje (choć piszę to tylko na podstawie tego jednego parametru, jeżeli ktoś ma wiedzę na podstawie jakiego innego parametru pracy silnika można ocenić jakość paliwa to mogę u siebie sprawdzić). |
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Pojechałem i zatankowałem na BP. Zobaczymy na trasie jak autko będzie szlo na ich ON
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odświeżam temat bo jest coraz drożej
![]() Czy ktoś może polecić gdzie w okolicy można zatankować względnie w dobrej cenie wydajny LPG ? Podzielę się doświadczeniami, że zazwyczaj tankuję na Lukoil w Gołonogu i jest całkiem wydajny. Bez zastrzeżeń jest też stacja LPG, tuż za hutą bankową. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
Odświeżam temat bo jest coraz drożej ![]() Coraz DROŻSZE i podobno coraz GORSZE ![]() http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Ceny...,wiadomosc.html |
|
|
![]()
|
|
Lista skontrolowanych stacji paliw (benzyna i olej napędowy)
Lista skontrolowanych stacji LPG Wyniki z końca ubiegłego roku, więc w miarę aktualne i dają pogląd na uczciwość stacji. Dzięki temu spisowi można sprawdzić, gdzie warto tankować (wybierzcie śląskie). Ten post edytował PaVLo śro, 30 mar 2011 - 13:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 67 Dołączył: czw, 29 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,166 Płeć: Mężczyzna GG: 5084868 ![]() |
Odświeżam temat bo jest coraz drożej ![]() Czy ktoś może polecić gdzie w okolicy można zatankować względnie w dobrej cenie wydajny LPG ? Podzielę się doświadczeniami, że zazwyczaj tankuję na Lukoil w Gołonogu i jest całkiem wydajny. Bez zastrzeżeń jest też stacja LPG, tuż za hutą bankową. Powiem że ja też zawsze tankowałem LPG na Lukoilu... nigdy nie miałem problemów. Od momentu otwarcia stacji intermarche (obok sklepu), zdarza mi się też tam zatankować, i szczerze mówiąc nie odczuwam żadnej róznicy. Jeśli chodzi o cene, to zazwyczaj jest taka sama jak na Lukoil czasem 1gr taniej. Chodż z początku róznica sięgała nawet 10gr, teraz sie to jakoś ustabilizowało. -------------------- Pozdrawiam
Arkade |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stacja LPG za hutą Bankową już zamknięta. Pod koniec działalności mieli ceny prawie jak na Shellu...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na ulicy 11 Listopada planują budowę kolejnej stacji benzynowej tak podaje portal dziennik zachodni nasze miasto.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stacja benzynowa "Bliska" na Gwardii Ludowej w Gołonogu chyba przegrała konkurencję ze stacją sieci InterMarche. Przejeżdżałem tam wczoraj - została zlikwidowana.
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podobno koncern BP planuje budowę stacji przy ulicy Katowickiej wystąpił z wnioskiem do UM o wydanie decyzji o wpływie inwestycji na środowisko.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawe w którym miejscu miałaby być ta stacja. Akurat przy Katowickiej stacja przydałaby się, gdyż nie licząc zamkniętej (zapewne z powodu remontu) stacji Orlenu nie ma przy tej ulicy żadnej stacji. Zresztą ten Orlen nawet jak był otwarty, to wyglądał jak nieczynny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm jedyne miejsce ktore moglo by byc to zaraz za Realem
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
Odnośnie tankowania LPG muszę niestety odradzić Intermarche.
Tankowałem tam zawsze, ale po zmianie auta zaczęły się dziać dziwne rzeczy: po zagrzaniu silnika szarpało przy delikatnym dodawaniu gazu. Dwukrotna regulacja gazu pomagał na chwilę. Kilka razy zatankowałem na BP na Zagórzu i problem ustąpił. Tydzień temu przed wyjazdem do Krakowa zatankowałem na Intermarche po raz pierwszy od kilku miesięcy bo miałem po drodze i na bramkach przed Krakowem problem się pojawił ponownie... |
|
|
![]()
|
|
Zaraz za Łośniem jadąc w stronę Niegowonic jest po prawej stronie stacja benzynowa.
Wczoraj litr ON - 4,99 zł. Myślałem, że już nigdy nie zobaczę czwórki z przodu przy cenie oleju napędowego. Ten post edytował Bathurst nie, 31 sie 2014 - 12:42 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
ja w sobotę na lukoilu w gołonogu tankowałem po 4.99
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co kilka dni ON za 4,99 jest na stacji przy auchanie w sosnowcu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:36 |