![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Fragment protokołu Nr XXXIV/08 z sesji Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej z dnia 29 grudnia 2008 roku od godziny 11.00 do godziny 15.45. dostępnego oczywiście na BIP.
CYTAT (...)Radny – Z. Wróblewski: Panie Prezydencie, Wysoka Rado, niedawno w interpelacjach zabrałem głos, prosząc Pana Prezydenta o uporządkowanie, może zakaz parkowania samochodów na ulicy 3-go Maja. Z chwilą kiedy Pogoria miała być już znormalizowana, więc uruchomiona cały proces miał się zacząć jako handlu i rozrywki, Prezydent obiecał, że zajmie się tematem. Na dzień dzisiejszy ulica 3-go Maja stała się ogromnym parkingiem, nie ma tam sklepów z towarami wielkogabarytowymi. Jak już dzisiaj padły tu stwierdzenia ulica stała się bankowa, dzisiaj już słyszałem już hazardowa, zobaczymy jaka inaczej będzie nazywała. Ja mam prośbę Panie Prezydencie, najwyższy czas i pora, aby do lata, do czerwca zamknąć ruch kołowy na tej ulicy, niech ta ulica będzie tym jednym jedynym deptakiem w mieście, gdzie można naprawdę przyjemnie przejść się, przespacerować, bo na dzień dzisiejszy jest ruch, trzeba uciekać po bokach, a kierowcy, którzy mają dosyć te samochody ze zderzakami mocniejszymi po prostu taranują słupki, kolejnych kilka słupków już jest nachylonych gdzie za chwilę one znikną, możliwe, że to są inni sprawcy niż kierowcy, ale podejrzewam, że no zwykły śmiertelnik swoimi mięśniami nie potrafi takiego słupka usunąć, dziękuję bardzo. .Przewodniczący Rady Miejskiej – K. Woźniczka: Dziękuje koledze, Prezydent Gocyła proszę bardzo. Z-ca Prezydenta Miasta – P. Gocyła: Rzeczywiście ja się z Panem radnym zgadzam, na tej ulicy panuje dosyć duży chaos szczególnie w godzinach szczytu, jeśli chodzi o ruch kołowy, szczególnie, że ona ma charakter raczej deptaka. My przygotowujemy taki projekt organizacji ruchu na pewno do wiosny zostanie wprowadzony w sposób istotny, który będzie w sposób istotny ograniczał tam dostęp dla pojazdów kołowych. Tu w szczególnie w kontekście wypowiedzi Pana radnego Jaszczury, ponieważ on będzie dosyć dolegliwy przynajmniej dla niektórych przedsiębiorców nie wiem czy nie poddanie, zostanie kolejnej jakieś fali krytyce, ale tak to już jest, że zarządzanie ruchem, na demokrację jest bardzo mało miejsca więcej natomiast na fachowość w działaniu i dlatego może to trwa długo, ale będzie dobrze zrobione.(..) Pożyjemy, zobaczymy.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Muszę powiedzieć, że jasność wypowiedzi, zwłaszcza pana wiceprezydenta jest powalająca
![]() Ten post edytował Leszek sob, 07 lut 2009 - 00:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widzieliście jak burzą dawny Szpital Psychiatryczny na 3maja? Kto się chce napatrzeć, niech czym prędzej leci. Jutro już pewnie z niego nic nie zostanie...
A tak w ogóle to nie był zabytek? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Widzieliście jak burzą dawny Szpital Psychiatryczny na 3maja? Kto się chce napatrzeć, niech czym prędzej leci. Jutro już pewnie z niego nic nie zostanie... A tak w ogóle to nie był zabytek? A jego nie mieli remontować? Wiedziałem, że dawny magistrat jest do wyburzenia, ale szpital? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na tę chwilę nie ma już nawet dachu... Wieczorem wrzucę jakiś foty, które zrobiłem dziś popołudniu, to zobaczycie sami.
Ten post edytował Kamil_ czw, 12 lut 2009 - 18:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A jego nie mieli remontować? Wiedziałem, że dawny magistrat jest do wyburzenia, ale szpital? Też mi się tak wydaje, w środku szpital zdecydowanie lepiej wygladał niż były urząd no i Jomadent miał się tam przenosić ale może doszli do wniosku żeby zbudować nowy budynek. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Też mi się tak wydaje, w środku szpital zdecydowanie lepiej wygladał niż były urząd no i Jomadent miał się tam przenosić ale może doszli do wniosku żeby zbudować nowy budynek. Koszty remontu + adaptacji do wymogów sanitarnych (do tego winda, bo to piętrowy budynek) na pewno byłyby spore, możliwe, że większe niż budowa od podstaw (a na pewno bardzie skomplikowane i efekt końcowy wewnątrz mógłby być gorszy), ale po co była ta ściema z remontem? Bali się protestów? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I po dawnym szpitalu została tylko kupa gruzu...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
A w jego miejsce powstanie pewnie jakiś klocek...
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Koszty remontu + adaptacji do wymogów sanitarnych (do tego winda, bo to piętrowy budynek) na pewno byłyby spore, możliwe, że większe niż budowa od podstaw (a na pewno bardzie skomplikowane i efekt końcowy wewnątrz mógłby być gorszy), ale po co była ta ściema z remontem? Bali się protestów? Myślę, że niczego się nie boją. Konserwator dał zezwolenie? |
|
|
![]()
|
|
Myślę, że niczego się nie boją. Konserwator dał zezwolenie? A budynek był w ogóle pod opieką konserwatora? Bo w rejestrze zabytków nie był, z tego co wiem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Posty dotyczace byłego szpitala mozna przenieść do tematu: Budynki po byłym UM bo tam już były wczesniej poruszane te sprawy.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale były szpital psychiatryczny ma niewiele wspólnego z Urzedem Miasta
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pownien zostać wprowadzony ZAKAZ RUCHU na ulicy 3go Maja !!!!!!!!!!!!!!!!! Co najwyzej poza słuzbami mundurowymi oraz konwojami przewożącymi pieniądze z banków !! NIe ma sie co oglądać na protesty "kupców", z prostego wzgledu , gdyz na 3 go Maja ich juz poprostu nie ma. Jest co najwyzej kilka sklepów, którym dostawcą do nich mozna wydac przepustki.
Postawienie 1 strażaka miejskiego lub policjanta raz w tygodniu i wlepienie odpowiedniej ilości mandatów , powinno definitywnie załatwić sprawe. Miasto powinno tez "stymulować" rozwijanie sie tam kawiarni i restauracji. Co do wprowadzenia Zakazu Ruchu , można by podjąc kroki w tym temacie w ramach stowarzyszenia FdZD. |
|
|
![]()
|
|
Fotki tego co zostało po dawnym szpitalu psychiatrycznym...
![]() ![]() A tu jeszcze 3: Fotki pozostałości po szpitalu |
|
|
![]()
|
|
Mnie tam zastanawia, kto wyrywa tak słupki na naszym superowym deptaku...
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
I bez zmian, a nawet chyba gorzej. Coraz wiecej slupkow wyrwanych, a koleiny coraz bardziej widoczne. Dla przypomnienia vice: "My przygotowujemy taki projekt organizacji ruchu na pewno do wiosny zostanie wprowadzony w sposób istotny, który będzie w sposób istotny ograniczał tam dostęp dla pojazdów kołowych"
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: śro, 15 lip 09 Nr użytkownika: 3,391 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no z tymi słupkami to jest jakaś porażka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32 |