IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 3 Maja, czy aby na pewno deptak?
3 Maja
Czy podoba Ci się ruch samochodowy i parkowanie na 3 Maja?
TAK [ 7 ] ** [6,86%]
NIE [ 95 ] ** [93,14%]
Suma głosów: 102
Goście nie mogą głosować 
marcin.p
post wto, 05 lut 2008 - 17:37
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

Ale ja to wiem, co mogą! Chcę tylko znaleźć przyczynę, że tego nie robią. Bo nie wierzę, że im się nie chce. Po za tym nie sądze, że miasto odpuściło by taką kasę z mandatów. Więc coś musi "być na rzeczy"...

A próbował ktoś wezwać policję?

P.S. wiecej znaków zakazu nie ma?

Ten post edytował marcin.p wto, 05 lut 2008 - 17:39

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin
Go to the top of the page

+Quote Post
:)
post wto, 05 lut 2008 - 17:43
Post #62

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

ja tez probowalem - zapytalem UM w mailu "dlaczego istnieje ciche przyzwolenie". Moze ci kupcy maja dobre znajomosci wink.gif Walczyli jak lwy o mozliwosc dojazdu i widza w tym jedyna szanse na utrzymanie biznesu.
Sprawa jest bardzo dziwna

Znakow wiecej nie ma. Od drugiej strony jest zakaz wjazdu.

--------------------

+Quote Post
marcin.p
post wto, 05 lut 2008 - 17:56
Post #63

UZYTKOWNIK

Zapytałem na forum strażników miejskich.... Jak będą jakieś sensowne odpowiedzi to oczywiście dam znać!

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
bzenek
post wto, 05 lut 2008 - 19:02
Post #64

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(:) @ wto, 05 lut 2008 - 19:43) *
zapytalem UM w mailu "dlaczego istnieje ciche przyzwolenie".

W Polsce złe zatrzymywanie się i parkowanie nie jest w powszechnym odczuciu uważane za coś złego. Z reguły jako wytłumaczenie podaje się małą ilość miejsc parkingowych.

W związku z tym interwencje w tej sprawie za każdym razem powodują niemiłosierne użeranie się z każdym klientem. Zwłaszcza, że z reguły inni obywatele stają w obronie uciemiężonego kierowcy i służby wysłuchują bluzgów oraz innych porad aby zabrali się za "prawdziwych przestępców".

Toteż nie dziwię się, że mając tysiąc innych rzeczy do załatwienia policje i straże miejskie wola sobie dla swiętego spokoju odpuścić egzekwowanie zakazu zatrzymywania i postoju. A także nakazu prowadzenie psów bez smyczy czy ostanio modnego palenia papierosów na przystankach.

Ten post edytował bzenek wto, 05 lut 2008 - 19:03

+Quote Post
kwintosz
post wto, 05 lut 2008 - 19:32
Post #65

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

CYTAT(bzenek @ wto, 05 lut 2008 - 19:02) *
W Polsce złe zatrzymywanie się i parkowanie nie jest w powszechnym odczuciu uważane za coś złego. Z reguły jako wytłumaczenie podaje się małą ilość miejsc parkingowych.

W związku z tym interwencje w tej sprawie za każdym razem powodują niemiłosierne użeranie się z każdym klientem. Zwłaszcza, że z reguły inni obywatele stają w obronie uciemiężonego kierowcy i służby wysłuchują bluzgów oraz innych porad aby zabrali się za "prawdziwych przestępców".

Toteż nie dziwię się, że mając tysiąc innych rzeczy do załatwienia policje i straże miejskie wola sobie dla swiętego spokoju odpuścić egzekwowanie zakazu zatrzymywania i postoju. A także nakazu prowadzenie psów bez smyczy czy ostanio modnego palenia papierosów na przystankach.

To w takim razie po jaką cholerę są tam zakazy. Przecież jak już chcą to niech to zniosą a nie że po prostu łamią prawo. Rozumiem że ktoś może mieć pogląd na to jak ma wyglądać ta ulica czy tam deptak, ale skoro są ustalone zakazy to trzeba by się ich trzymać. Nie po to się je ustala by potem tego nie przestrzegać, prawda?

Postaram się zainteresować tą sprawą prasę.. i jak będzie okazja może spróbować włączyć (zapodam temat członkom - ale nie wiem czy jest sens mając w perspektywie kładkę do CH Pogoria) w to stowarzyszenie FdZD. W końcu było nie było jest to miejsce ważne dla funkcji reprezentatywnej naszego miasta..

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
bzenek
post wto, 05 lut 2008 - 19:39
Post #66

UZYTKOWNIK

CYTAT(kwintosz @ wto, 05 lut 2008 - 21:32) *
Nie po to się je ustala by potem tego nie przestrzegać, prawda?

Prawda. Myślę, że jakaś zaplanowana w konkretnym celu godzinna akcja 2 połączonych patroli SM i Policji raz na tydzień przyniosłaby efekty edukacyjne. A funkcjonariusze nie mogliby patrzeć przez palce jak przy wykonywaniu innych zadań.

+Quote Post
marcin.p
post wto, 05 lut 2008 - 20:09
Post #67

UZYTKOWNIK

CYTAT(bzenek)
Jeżeli "uciemiężony kierowca" nie czuje się winny ma prawo odmowy przyjęcia mandatu! Wtedy sąd decyduje czy jest winny czy nie!Bluzgi? Obraza funkcjonariusza publicznego na służbie!"Prawdziwy przestępca"? M.in. ten, który atakuje f-sza publicznego na służbie, także słownie. A więc ten co bluzga może byc "prawdziwym przestępcą"!Tak ja to widze... Może jestem naiwny... Ale uważam, że służby takie jak Policja, Straż Miejska itp. są nie po to by je kochać, ale trzeba je szanować... Bez względu na to czy - w naszym odczuciu - działają słusznie czy nie!

Kwintosz jakoś tak w zeszłym roku w dąbrowskim dodatku DZ było o ul.3-go Maja. Pamiętam, że wypowadał się ktos z SM. Chyba p.Romanek jeśli sie nie mylę. Ale puenty nie pamiętam!

Ten post edytował marcin.p wto, 05 lut 2008 - 20:10

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Sebastian22
post wto, 05 lut 2008 - 20:28
Post #68

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Ja powiem tak - póki co ulica ta świeci pustkami (co do pieszych). Ciekawe co bedzie po otwarciu CH i powstaniu kładki, pewno ruch się zwiększy więc warto pomyśleć o ograniczeniu ruchu na tej najładniejszej (?) ulicyw mieście.

+Quote Post
Bartek
post wto, 05 lut 2008 - 22:34
Post #69

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(bzenek @ wto, 05 lut 2008 - 19:02) *

3-go Maja to centrum naszego miasta, prawda? To skoro mówisz że jest ciche przyzwolenie na takie parkowanie to proponuje zaparkować lub wjechać pod zakaz wjazdu na jakąś ulicę w centrum Katowic w rejonie Stawowa, 1-go Maja, Dworcowa itd to po paru minutach pojawia się Policja lub SM i wlepiają mandat. Może mają jakieś punkty za łapanie źle parkujących? Nie wiem, ale wiem że u nas w mieście SM czy Policja po telefonie że ktoś źle zaparkował o ile przyjedzie to minie z godzina lub dwie.

Ten post edytował Bartek wto, 05 lut 2008 - 22:34

+Quote Post
marcin.p
post wto, 12 lut 2008 - 21:47
Post #70

UZYTKOWNIK

Na "strażniczym" forum nasz problem z ul.3-go Maja nie był zbyt popularny. Ale jedna z odpowiedzi szczególnie mnie zaciekiwała

CYTAT
Mam prośbę....
Otóż w Dąbrowie Górniczej jest problem z ruchem i parkowaniem na ulicy wyłaćzonej z ruchu! Przy wjeździe jest jest znak B-1 oraz tabliczka, że nie dotyczy dostawców, mieszkańców oraz włascicieli sklepów. Tymczasem parkują tam wszyscy, którzy po coś tam przyjechali, inni skracaja sobie drogę by ominąć rondo w centrum miasta...

Na forum rozgorzała dyskusja, że "nie chce" się nic z tym zrobić Straży Miejskiej. Nie wierzę w to, że się nie chce. Po za tym nie wierzę, że miasto pozwoliłoby na stratę kasy z mandatów

Janspector
Strażnik

Ja tu nie widze generalnie problemu. U mnie we wsi stoi taki zakaz na wjeździe na osiedle w centrum miasta. Ratusz wydał mieszkańcom i właścicielom pozwolenia na wjazd a reszte okreslił na znaku drogowym ( tabliczce pod znakiem). Potem na wjexdzie stanoł radiowóz SM i kontrolował wszystkich co wjeżdzaja za zakaz ruchu w obu kierunkach B-1 jak się posypały kwity od 100 do 500 zł to temat się wyjaśnił w ciągu kilku dni. Wici po wsi sie roznosły ze niewarto wjeżdżac na to osiedle i po sprawie . Teraz dokonuje się wyrywkowej kontroli w celu ewentualnej ciagłości tego co zlecił Ratusz i po kłopocie wsumie. Ludzie się przyzwyczaili do tego i juz tam nie jeżdżą.

Czyli jednak da się! To dlaczego się nie da w DG?

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
Bartek
post wto, 12 lut 2008 - 21:51
Post #71

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Jakby postawić budę z kebabami to by stali. Proste.

+Quote Post
marcin.p
post wto, 12 lut 2008 - 21:55
Post #72

UZYTKOWNIK

Jak na mój gust to musi być jakiś "układ" między miastem a sklepikarzami! Wątpię by miasto odpuściło taką kasę z mandatów! Gdyby władza chciała, to SM nie miałaby nic do gadania, musieliby mandaty "sypać"!

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
bzenek
post czw, 30 paź 2008 - 23:11
Post #73

UZYTKOWNIK

Odkurzamy wtek po półrocznej przerwie gdyż nadchodzi godzina prawdy dla naszego miejskiego salonu. wink.gif

CYTAT(Sebastian22 @ wto, 05 lut 2008 - 22:28) *
Ja powiem tak - póki co ulica ta świeci pustkami (co do pieszych). Ciekawe co bedzie po otwarciu CH i powstaniu kładki, pewno ruch się zwiększy więc warto pomyśleć o ograniczeniu ruchu na tej najładniejszej (?) ulicyw mieście.

Juz widać, że takie marzenia się nie sprawdziły.

Obok kładki równo ustawione słupki zachęcają do wjazdu w ulicę 3-maja. Więc pewnie za tydzień, po oddaniu kładki do eksploatacji wróci mozliwość przejazdu ulicą. No chyba, że już można ?

Bałaganiarskie parkowanie nadal ma się dobrze. Śmieci wirują na wietrze. Atrakcji na ulicy nie przybyło. Ławek do siedzenia też nie. Czekamy na otwarcie CH Pogoria. smile.gif

Ten post edytował bzenek czw, 30 paź 2008 - 23:13

+Quote Post
michal_dg
post czw, 30 paź 2008 - 23:21
Post #74

Użytkownik

Nr użytkownika: 1,151

Co do smieci to wczoraj wieczorem ok. 20 jezdzila Alba swoja maszyna i czyscila droge biegnaca z ronda w centrum do gali na ul, sobieskiego smile2.gif widac ze sprzataja teren na otwarcie pogori

+Quote Post
:)
post czw, 30 paź 2008 - 23:25
Post #75

IX :)

Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

wallbash.gif
Jesli dalej Straz Miejska sie tym nie zajmie, to powinni zdjac ten pseudo zakaz ruchu. A od ruchu na deptaku robia sie coraz wieksze koleiny.

Tu z niedzieli 19.10 (nddg) wyjatkowo snf (51).gif http://dabrowa.pl/DG_FOTO_2008/20081019_07...ieskiego-9+.jpg

Nie ma barow i kawiarni, wiec i nie ma nikogo.

Jesli po zakonczeniu budowy na chodniku na Sobieskiego i na 3 Maja dalej nikt nie zamiecie to juz nie ma nadziei. Moze dopiero po wyborach.

--------------------

+Quote Post
Master
post pon, 10 lis 2008 - 21:31
Post #76

FdZD

Nr użytkownika: 5

ulica 3-go Maja jak narazie sie ozywiła znacznie, tak jak mówiłem kupcy powinni sie cieszyć z obecności CH Pogoria, godzina 12 i ruch jaki rzadko tam sie widuje ...

Budynek na przeciw sądu całkiem spory, wystarczającej wysokości, mam nadzieje ze z zewnątrz bedzie nowoczesnie wykonczony i bedzie w nim cos ciekawego, a nie lumpeks.

Za Resursą narazie spokój, drzewa wycieli i cisza, na górze 3-go Maja stary budynek jak stał tak stoi, Jomadent nadal w Resursie.

Czy ten teren koło parkingu CH Pogoria gdzie stoi jeszcze troche sprzetu , to własnie utwardzane miejsce pod OBI ??

Dziś policzyłem liczbe banków na 3-go Maja od Sobieskiego do Okrzei, razem z placem gdzie jest fontannna , Banków jest 19 excl.gif

+Quote Post
Peterek
post pon, 10 lis 2008 - 22:23
Post #77

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Master możesz spokojnie doliczyć jeszcze 4 od Banku Zachodniego WBK koło poczty do mniej więcej Pogorii biggrin.gif

Swoją drogą tak dzisiaj się zastanawiam... Czy w Dąbrowie jest w ogóle coś takiego jak kawiarnia z prawdziwego zdarzenia ? Wszelkie piekarnie, w których można wypić kawę i zjeść ciastko się nie liczą tongue.gif I Empik Cafe też się nie liczy, to nie jest kawiarnia z prawdziwego zdarzenia ;p

Ten post edytował Peterek pon, 10 lis 2008 - 22:26

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
st1111
post wto, 11 lis 2008 - 22:17
Post #78

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

CYTAT(Master @ pon, 10 lis 2008 - 19:31) *
ulica 3-go Maja jak narazie sie ozywiła znacznie, tak jak mówiłem kupcy powinni sie cieszyć z obecności CH Pogoria, godzina 12 i ruch jaki rzadko tam sie widuje ...

Jako kupiec bardzo się cieszę-jest tam drogo i to mnie też martwi co będzie jak Real skończy promocje?

+Quote Post
Leszek
post śro, 12 lis 2008 - 21:03
Post #79

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(Peterek @ pon, 10 lis 2008 - 22:23) *
Swoją drogą tak dzisiaj się zastanawiam... Czy w Dąbrowie jest w ogóle coś takiego jak kawiarnia z prawdziwego zdarzenia ?

Hmm, mnie tylko Max Mario do głowy przychodzi.
No, chyba że uwzględnimy kafeterie na stacjach benzynowych, kawę zwykle mają niezłą smile2.gif

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post śro, 12 lis 2008 - 22:21
Post #80

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Leszek @ śro, 12 lis 2008 - 21:03) *
Hmm, mnie tylko Max Mario do głowy przychodzi.
No, chyba że uwzględnimy kafeterie na stacjach benzynowych, kawę zwykle mają niezłą smile2.gif

niema to jak mile spotkanie na ...Shellu albo Statoilu, a może BP ? biggrin.gif Nie no Pogoria nie jest zła idzie sie spotkac i posiedziec przy frytkach, pizzy czy kawie lub czekoladzie....ceny no są jakie są ale coz ... takie zycie. Najtaniej to kupic kawe w Kauflandzie i zrobić sobie w domu laugh.gif

+Quote Post

13 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza