IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 3 Maja, czy aby na pewno deptak?
3 Maja
Czy podoba Ci się ruch samochodowy i parkowanie na 3 Maja?
TAK [ 7 ] ** [6,86%]
NIE [ 95 ] ** [93,14%]
Suma głosów: 102
Goście nie mogą głosować 
bzenek
post czw, 28 sty 2010 - 16:43
Post #121

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 87

CYTAT
Jest niemal pewne, że wielki handel na ulicę 3 Maja już nie wróci, chociażby ze względu na sąsiadujące z nią CH Pogoria. Wiele osób z przyjemnością widziałoby jednak w tym miejscu reprezentacyjny deptak Dąbrowy z urokliwymi kawiarenkami.

Taa... już widzę jak mieszkańcy DG tłoczą się w kolejkach aby usiąść w kawiarence. Pewnie po to by podyskutować o ostanim przedstawieniu w PKZ czy o laureatach Nagrody Nobla. tongue.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
bzenek
post pią, 26 lut 2010 - 16:51
Post #122

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Taki archiwalny news z pentagonu smile.gif
CYTAT
Rewitalizacja ulicy 3 Maja:

- przygotowane zostały założenia do koncepcji działań na rzecz ożywienia ulicy 3 Maja oraz sąsiednich: Bandrowskiego, Okrzei oraz Sobieskiego, realizowanych wspólnie z miejskimi placówkami kultury i oświaty oraz właścicielami nieruchomości i prowadzącymi działalność gospodarczą w tym rejonie miasta,

- wystąpiono 9 października 2009r. do: Miejskiego Ośrodka Pracy Twórczej, Muzeum Miejskiego „Sztygarka”, Miejskiej Biblioteki Publicznej oraz Pałacu Kultury Zagłębia o rozważenie możliwości włączenia się do projektu oraz przygotowanie propozycji konkretnych wydarzeń plenerowych ożywiających przestrzeń, które mogłyby być zorganizowane w roku 2010,

- zorganizowano 3 grudnia 2009r. spotkanie z właścicielami nieruchomości oraz prowadzącymi działalność gospodarczą przy ul. 3 Maja, Bandrowskiego, Okrzei, Sobieskiego oraz przedstawicieli instytucji miasta, podczas którego omówione zostały możliwości wspólnej organizacji wydarzeń ożywiających przestrzeń. Następne spotkanie zaplanowano na styczeń 2010r.

Ten post edytował bzenek pią, 26 lut 2010 - 17:13

+Quote Post
lilith_88
post nie, 11 lip 2010 - 00:04
Post #123

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,293
GG: 8646382 status gadu-gadu

jestem aktualnie na praktykach w UMie, jesli macie jakies propozycje i pomysly jak ozywic ulice 3maja i co zmienic to piszcie... moze jakies pomysly bedzie dalo sie przepchnac:)
pozdrawiam:)

+Quote Post
lilith_88
post śro, 21 lip 2010 - 09:38
Post #124

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,293
GG: 8646382 status gadu-gadu

CYTAT
Podczas ostatniego spotkania z przedsiębiorcami, w czerwcu br., Pani Katarzyna Ruszczyk ("Trele Morele" Centrum Twórczej Zabawy i Rozwoju Dziecka) zaproponowała utworzenie forum oraz strony internetowej dla ulicy 3 Maja i sąsiednich.

Pani Katarzyna wykupiła domenę: www.dabrowiaki.pl i pod tym adresem, w najbliższych dniach uruchomione zostanie forum dyskusyjne. Będzie ono moderowane przez firmę Trele Morele Centrum Twórczej Zabawy i Rozwoju Dziecka.

Strona internetowa powstanie we współpracy z Urzędem Miejskim. Serwis internetowy służyć ma promocji przedsiębiorczości w obszarze ulic: 3 Maja, Bandrowskiego, Okrzei, Sobieskiego, a także prezentować ulicę 3 Maja, jako ulicę handlową, a nie tylko bankową. Urząd Miejski udostępni domenę: www.3maja.idabrowa.pl , z możliwością bezpłatnego zamieszczania przez Państwa prezentacji oferty firmy, informacji o promocjach i nowościach asortymentowych, a także ogłoszeń. Wszystkich, którzy mają pomysł na to, jakie informacje powinny jeszcze znaleźć się na stronie oraz zainteresowanych udziałem w pracach grupy roboczej prosimy o kontakt z Wydziałem Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej, osoby do kontaktu: Paulina Żmuda lub Aneta Nowak, tel.: 32 295 68 85, e-mail: rewitalizacja@idabrowa.pl . Planujemy, że strona internetowa uruchomiona zostanie pod koniec września br.

Kolejna propozycja, to stworzenie wspólnej karty rabatowej dla obszaru śródmieścia. Zainteresowanych współpracą oraz udziałem w pracach grupy roboczej prosimy o kontakt z koordynatorem projektu: Aneta Złocka, Wydział Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej, tel.: 32 295 67 97, e-mail: azlocka@idabrowa.pl

+Quote Post
:)
post wto, 27 lip 2010 - 00:08
Post #125

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Jakos watpie, ze forum sie przyjmie tongue.gif Bylo na probe i mieli nazwe identyczna jak nasze

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 12 paź 2010 - 20:29
Post #126

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Fragment z posiedzenia Komisji Rozwoju i Promocji Miasta w dniu 27 sierpnia 2010 roku
CYTAT
(...)
Wiceprzewodniczący Komisji - T. Pasek:
Ja tam prowadzę działalność gospodarczą i napotykam się tam tylko na utrudnienie
w postaci wkopywania słupków, które są notorycznie przewracane przez auta.

Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej ? M. Bazylak:
Proszę nie zrzucać takich słów, bo wie Pan doskonale, był Pan zapraszany na spotkania
z przedsiębiorcami, dlatego, że ta rzecz, o której dzisiaj dyskutowaliśmy dot. podejścia tak naprawdę partnerskiego do przedsiębiorców i do mieszkańców miasta, bo musimy odbudować wizerunek Urzędu, urzędników, żeby uzyskać wiarygodność u mieszkańców
i przedsiębiorców, który był w wielu dyskusjach niszczony. W Urzędzie jest naprawdę dużo ludzi, którzy podchodzą do miasta jak do domu, który trzeba urządzać i chcą mieć w tym partnerów. Dlatego wspólnie z Panią Anetą Nowak jak i Panem dr Adamem Polko spotykaliśmy się z przedsiębiorcami. Jeżeli Pan mówi, że w Centrum miasta się nic nie dzieje, to ja Panu przypomnę, że w tym momencie prężnie działa PKZ, WSB rozwija swoje kierunki kształcenia, a Hala Sportowa Centrum, Aqua Park i Centrum Handlowe Pogoria jest odwiedzane w weekendy przez kilka tysięcy mieszkańców, naszym priorytetem jest to, żeby ulica, która miała swoją świetność, czyli ul. 3-go Maja, na której tak de facto ruch się tam zmniejszył w momencie, kiedy ?wyprowadziły? się stamtąd budynki administracji publicznej, żeby tam zachęcić i wprowadzić mieszkańców do tego, żeby ten obszar był częściej odwiedzany, uczęszczany. Przeniesienie ?Dni Dąbrowy? do Parku Hallera i innych uroczystości powoduje, że to Centrum staje się przez ludzi odwiedzane.

Wiceprzewodniczący Komisji - T. Pasek:
Panie Naczelniku, dlaczego nie zostały zrobione na ul. 3-go Maja miejsca parkingowe, nie postawiono parkometrów, dlaczego wkopuje się słupki, dlaczego utrudnia się przedsiębiorcom działanie, ja w tej sprawie zebrałem ponad 40 podpisów i nic nie zostało uwzględnione, a było to przed remontem drogi.

Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej ? M. Bazylak:
Zamiast chodzić i zbierać podpisy, to zapraszam Pana na warsztaty, na których razem
z Wydziałem Komunikacji i Drogownictwa zastanawialiśmy gdzie wyznaczyć przestrzenie na terenach, które są możliwe do otwarcia bądź oznakować miejsca parkingowe, wskazywać ile miejsc jest do zaparkowania w danym miejscu, gdzie można zaparkować, żeby iść na
ul. 3-go Maja, Sobieskiego, bardzo proszę chodzić na warsztaty, tam dyskutujemy
i zastanawiamy się gdzie tą przestrzeń pod parkowanie znaleźć.

I Z-ca Prezydenta Miasta ? H. Zaguła:
Panie radny w Pana wypowiedzi widać pewną niekonsekwentność, ja tylko powiem, że na
ul. 3-go Maja w ciągu ostatnich 15 lat widać kolosalną różnicę, z jednej strony wyprowadzono instytucje publiczne, Urząd Miasta z tego miejsca, z drugiej strony powstał koncern handlowo ? usługowy, który generuje wokół siebie praktycznie wszystkie funkcje handlowo ? usługowe i w ten sposób wypiera te funkcje z tego 3-go Maja i teraz pytanie jest takie, czy my będziemy ludzi kierować najpierw przez ul. 3-go Maja do Pogorii czy zrobimy wszystko, żeby zachęcić tych ludzi do powrotu na ul. 3-go Maja. My musimy wszyscy usiąść
i przedsiębiorcy i właściciele lokali i władze miasta i mówić tak: jak mamy na dzisiaj dopasować czy dostosować się do nowej okoliczności, jak stworzyć warunki, żeby ludzie
z przyjemnością poszli na ul. 3-go Maja, przeszli się nią, bo tak naprawdę już taką klasyczną handlową już nie będzie, ona musi zaproponować inny produkt, który ludzie kupią, przyjdą tam, to pytanie zadajemy sobie w tym programie, co tam powinno być, aby ludzie tam przyszli. Chcemy otworzyć dyskusję na temat: jak dopasować określone fragmenty miasta do nowej rzeczywistości, które ta nowa rzeczywistość może spowodować oddalenie tego od życia publicznego.
(...)

Po raz kolejny p. Pasek pokazał swój poziom. A my się dziwimy że tyle aut staje na 3 maja..
Do przemyślenia przed wyborami..

Ten post edytował kwintosz wto, 12 paź 2010 - 20:31

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Master
post wto, 12 paź 2010 - 21:00
Post #127

FdZD

Nr użytkownika: 5

całkiem niegłupie byłoby wprowadzic tam koniecznosc płatnego parkowania;) tak minimum 3 -5 pln za godzine. Czuje ze 3go Maja uwolniłoby sie w ten sposób od samochodów smile2.gif

+Quote Post
xMarcinx
post wto, 12 paź 2010 - 21:03
Post #128

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Pasek no przegiął snf (50).gif A co do opłaty to dla Pana Paska 1000zł za godzinę, skoro aż tak meczy go, fakt ze musi ruszyć dupę do auta na parkingu..

Ten post edytował xMarcinx wto, 12 paź 2010 - 21:07

+Quote Post
..::Janosik::..
post wto, 12 paź 2010 - 21:18
Post #129

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 535

CYTAT
Po raz kolejny p. Pasek pokazał swój poziom. A my się dziwimy że tyle aut staje na 3 maja..
Do przemyślenia przed wyborami..

Ostatnio na ul. 3-go Maja na wysokości Polbanku zdarza mi się spotkać zaparkowane auto dostawcze obklejone reklamą kandydata na urząd Prezydenta Miasta, Pana Stachowicza. Od razu widać gdzie ów kandydat ma przepisy Kodeksu Ruchu Drogowego oraz jakie jest jego podejście do zmiany wizerunku tej ulicy.

Ten post edytował ..::Janosik::.. wto, 12 paź 2010 - 21:19

+Quote Post
Master
post śro, 27 paź 2010 - 16:47
Post #130

FdZD

Na 3go Maja w 2pustych lokalach w poblizu Banku Slaskiego powstały 2 sklepy z tania odziezą ... happy.gif

Po Flerynce powstaje sklep miesny - Łuków

Wyzej w poblizu Okrzei w wyemontowanym budynku równiez sklep mięsny firmy Herman oraz punkt sprzedazy chleba , bułek , ciastkarnia firmy chyba Kłos (nie pamietam)

czyli przybyły 2 sklepy z odzieza, 2 z miesem , 1 piekarnia.

Wolne są lokale w wybudowanym rok temu budynku naprzeciw sądu oraz przy fornatnnie po 1 z banków.

+Quote Post
xMarcinx
post śro, 27 paź 2010 - 17:19
Post #131

UZYTKOWNIK

to gdzie teraz na ciastko?!

+Quote Post
Master
post śro, 27 paź 2010 - 18:38
Post #132

FdZD

Flerynki juz nie bylo ponad rok ! do Pogori na przyklad

+Quote Post
BARES
post śro, 27 paź 2010 - 22:57
Post #133

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Szkoda Flerynki bo to był lokal gastronomiczny jedyny w swoim rodzaju jeśli chodzi o nasze miasto, a wydawałoby się że nie powinni mieć kłopotu z rentownością zawsze jak przechodziłem to kilka osób było w środku, a w lato także można było dostać lody więc trochę to mnie zastanawia że się wynieśli.

--------------------

+Quote Post
vacu
post czw, 28 paź 2010 - 11:43
Post #134

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(BARES @ śro, 27 paź 2010 - 22:57) *
Szkoda Flerynki bo to był lokal gastronomiczny jedyny w swoim rodzaju jeśli chodzi o nasze miasto, a wydawałoby się że nie powinni mieć kłopotu z rentownością zawsze jak przechodziłem to kilka osób było w środku, a w lato także można było dostać lody więc trochę to mnie zastanawia że się wynieśli.

Z tym, że nie wiem jak w tej konkretnie, bo nie byłem ale zwykle we Flerynkach to nieco przesadzają z cenami. Ciasteczka bardzo dobre ale drogie jak nie wiem, nawet na stacjach benzynowych jest taniej chyba...

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 28 paź 2010 - 15:48
Post #135

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ czw, 28 paź 2010 - 11:43) *
CYTAT(BARES @ śro, 27 paź 2010 - 22:57) *

Z tym, że nie wiem jak w tej konkretnie, bo nie byłem ale zwykle we Flerynkach to nieco przesadzają z cenami. Ciasteczka bardzo dobre ale drogie jak nie wiem, nawet na stacjach benzynowych jest taniej chyba...

niemniej taniej niż w empiku.. najlepsza opcja to centrum sce pod Kiepurą

+Quote Post
Kamil_
post pią, 24 gru 2010 - 23:58
Post #136

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Zima trwa a nasz 'deptak' nie nadaje się do dreptania. 15 centymetrów śniegu to jak na reprezentacyjną ulicę miasta zdecydowanie za dużo... Szkoda...

+Quote Post
st1111
post sob, 25 gru 2010 - 01:20
Post #137

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

Dupa nie deptak

+Quote Post
Grzegorz-dg
post nie, 23 mar 2014 - 19:26
Post #138

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

Mamy 2014 r i problem dalej istnieje co zrobić z ulicą 3 Maja jak ograniczyć ruch ?.Temat ponownie powraca do dyskusji za sprawą artykułu na DZ nasze miasto.pl

+Quote Post
paw74
post nie, 23 mar 2014 - 19:46
Post #139

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,296
GG: 784484 status gadu-gadu

CYTAT(Grzegorz-dg @ nie, 23 mar 2014 - 19:26) *
Mamy 2014 r i problem dalej istnieje co zrobić z ulicą 3 Maja jak ograniczyć ruch ?.Temat ponownie powraca do dyskusji za sprawą artykułu na DZ nasze miasto.pl

Co zrobić? Ja dzwonie na Straż Miejską i albo zdążą albo nie. Egzekwować znaki postawione na początku ulicy. Jak na razie telefony do SM nic nie dają.

+Quote Post
vacu
post pon, 24 mar 2014 - 21:56
Post #140

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(paw74 @ nie, 23 mar 2014 - 20:46) *
CYTAT(Grzegorz-dg @ nie, 23 mar 2014 - 19:26) *

Co zrobić? Ja dzwonie na Straż Miejską i albo zdążą albo nie. Egzekwować znaki postawione na początku ulicy. Jak na razie telefony do SM nic nie dają.

Mija się to z celem. Zgłaszałem okolice WSB, w jednym miejscu jest dość niebezpiecznie bo auta obstawiają skrzyżowanie i większe auto (karetka, straż) miałoby problem aby przejechać więc to miejsce zgłaszam jak widzę, że obstawione. Jakiś czas temu idę sobie tamtędy i widzę SM jadącą od tego skrzyżowania, myślę sobie "oho, pewnie podziałali"... Aha, idę dalej a tam dupa, ani mandatów, ani blokad ani odholowań a skrzyżowanie całe obstawione. Więc owszem, zadzwonisz, przyjadą, pokręcą się i tyle z tego wynika. Zgłoszenie na naprawmyto zamknęli bo "to nie miejsce na tego typu zgłoszenia".
W niedzielę często widać wóz policyjny stojący na 3 Maja, obok niego radośnie pomykają auta na zawierciańskich, będzińskich, sosnowieckich blachach przez nikogo nie niepokojone. Więc to nie tylko SM ma to w d... sad.gif Ja już nie mówię, żeby wszystkich srogo karać ale jeśli w żywe oczy łamię przepisy i widzę, że SM i policja mają to gdzieś to czego mnie to uczy? Jasne, mogę ciągle dzwonić, skarżyć, wszystko mogę sam, jeszcze ujęcia obywatelskie mogę robić i zamykać ujętych w piwnicy...

+Quote Post

13 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza