![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ze strony Stali Mielec:
QUOTE Mielczanki trenują na własnych obiektach do 27.08.2007, później wyjeżdżają na 12 dniowe zgrupowanie do Kielnarowej.08.09.2007 rozegrają w Skale mecz pokazowy z Muszynianką Muszyna (otwarcie nowej sali).Kolejny etap przygotowań to turniej w Jarocinie, gdzie rozegrają spotkania zespołami z Bydgoszczy, Poznania i Muszyny. Na 29-30.09.2007 planowany jest coroczny turniej "O Puchar Prezydenta Miasta Mielca".Prawdopodobnie w mieleckim turnieju zobaczymy BKS Aluprof Bielsko-Biała, Pronar Zeto Astwa Białystok, MMKS Dąbrowa Górnicza oraz gospodarza turnieju Stal Mielec.Tydzień później mielczanki pojadą na turniej do beniaminka ligi Dąbrowy Górniczej Ktoś coś wie o turnieju w Dąbrowie? -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
ja akurat nic nie wiem o przygotowaniach do LSK
![]() sponsor teżnie znamy jakas tam siatkarka miała dojsc i niedoszła ![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hehe Magdalena Sadowska
![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE SIATKÓWKA Waldemar Kawka wywalczył awans i... zrezygnował z posady trenera dziś ![]() Waldemar Kawka poświęcił dla drużyny wszystko, włącznie z własną karierą. Po awansie Dąbrowy Górniczej do Ligi Siatkówki Kobiet oddał zespół trenerowi Wiesławowi Popikowi, żeby móc zająć się sprawami organizacyjnymi, które bez jego zaangażowania leżały w klubie odłogiem. - Postaram się zadbać o komfort pracy trenera i zespołu. Myślę, że Wiesiek Popik, to jest odpowiedni człowiek. Znamy się tyle lat i sam mu zaproponowałem tę posadę - wyjaśnił trener Kawka, nie wdając się w szczegóły. Kiedy w czerwcu MMKS Dąbrowa Górnicza w świetnym stylu wywalczył awans, nikt nie przypuszczał, że Waldemar Kawka zrzeknie się przyjemności poprowadzenia zespołu w LSK. Trenera noszono na rękach za wspaniały sezon, w którym drużyna nie przegrała meczu u siebie, za zwycięski play off z wyżej notowaną Wisłą Kraków, za ostatni mecz, dramatyczny, ale ze szczęśliwym zakończeniem. Bąbelki w szampanie szybko jednak zwietrzały, bo trzeba było przygotować się do startu w profesjonalnej lidze. Przystosowanie klubu miejskiego i na dodatek międzyszkolnego (stąd nazwa MMKS) do realiów Ligi Siatkówki Kobiet pochłonęło całą uwagę Waldemara Kawki. Dzięki temu Wiesław Popik może się skupić na treningu. Trzon drużyny pozostał, odeszły jedynie trzy zawodniczki. Andrea Pavelkova postanowiła zakończyć karierę, Urszula Jędrys musiała ustąpić pola Katarzynie Wysockiej, a Izabela Kunc wróciła do Wisły Kraków. Oprócz Wysockiej, która przyszła z Farmutilu Piła, zespół z Dąbrowy wzmocniła rozgrywająca Ewa Cabajewska (Muszynianka), przyjmująca Marta Czerwińska (AZS AWF Poznań) oraz atakująca Magdalena Piątek (Wisła Kraków). Nie doszedł do skutku transfer Magdaleny Sadowskiej z trzeciej drużyny Bundesligi - VfB Suhl. Jarosław Galusek - Dziennik Zachodni QUOTE Finał finałów Złotej Miejscowości Radia Katowice tym razem zawita do Parku Hallera
dziś Bardzo ciekawie zapowiada się jutrzejszy dzień nie tylko dla mieszkańców Dąbrowy Górniczej, ale także dla wszystkich gości. Wystarczy tylko zjawić się w centrum miasta, w Parku Hallera, gdzie od południa trwać będą imprezy towarzyszące szóstym tego lata zmaganiom o tytuł Złotej Złotych (walczy 8 miejscowości, które w poprzednich latach zdobyły tytuł Złotej Miejscowości Radia Katowice). W tym gronie znalazła się także Dąbrowa Górnicza, której pełnomocnicy będą jutro walczyć o kolejne punkty do końcowej klasyfikacji, a miasto będzie przekonywać jurorów, że zasługuje na triumf i nagrodę, ufundowaną przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej: 300 tysięcy złotych. Oficjalne rozpoczęcie Złotej Złotych w Dąbrowie odbędzie się o godz. 17. Kilka minut później warto mocno dopingować pełnomocników, którzy będą walczyć o kolejne punkty. Ciekawe co tym razem wymyślą gospodarze? Kiedy zdobywali tytuł Złotej Miejscowości Radia Katowice, zafundowali przeciwnikom lekcje udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Oczywiście na ocenę. Na scenie zaprezentuje się też drużyna dąbrowskich "Złotek", czyli siatkarek MMKS-u, które w tym roku wywalczyły awans do Ligi Siatkówki Kobiet. O godz. 21.45 będzie kolejna niespodzianka, czyli letnie kino w plenerze. Każdy, kto przegapił film "Testosteron" w kinach teraz będzie mógł obejrzeć go na świeżym powietrzu, pod chmurką. - Mamy nadzieję, że dopisze nie tylko pogoda, ale i liczna publiczność. Warto ten dzień spędzić w Parku Hallera, bo każdy powinien znaleźć tam coś dla siebie - podkreśla Małgorzata Gębczyńska, pełnomocnik ds. konkursu. - To świetna zabawa. Postaramy się wypaść jak najlepiej i walczyć o jak największy dorobek punktowy. Nasze miasto ma wiele atutów, które przemawiają za tym, że powinniśmy do końca liczyć się wśród pozostałych konkurentów - dodaje Andrzej Latosik, pełnomocnik gminy. Wszystko zaczęło się w Ogrodzieńcu, gdzie naszym reprezentantom poszło jak na razie najlepiej, a przed tygodniem w Świerklańcu musieli uporać się z rozkładaniem namiotów na czas. Na razie zdecydowanie prowadzą Tychy, które zgromadziły 115,5 pkt, wyprzedzając Świerklaniec i Milówkę. Dąbrowa Górnicza z 62,5 pkt zajmuje szóstą lokatę. Wiele może się jednak zmienić. Za tydzień (18 sierpnia) kolejna impreza z cyklu Złota Złotych pod patronatem DZ odbędzie się w Bukownie, gdzie także nie powinno zabraknąć emocji oraz atrakcji. ![]() Zabawa nie tylko muzyczna Muzyczną gwiazdą jutrzejszej ekologicznej imprezy będzie tym razem znany i lubiany nie tylko przez młodzież zespół IRA. Na estradzie pojawi się o godz. 20, a wcześniej czekają na wszystkich niespodzianki, gry i zabawy, konkursy, występy estradowe oraz wiele, wiele innych atrakcji. Od godz. 12 trwać będą na terenie Parku Hallera m.in. happeningi ekologiczne, ekologiczne przejażdżki meleksowym pociągiem, rikszami i na kucykach, wystawa urządzeń pasiecznych i degustacja miodu, akcja Rycerskie Lato w Bibliotece, kiermasz książek oraz wystawa samochodów tuningowanych. Będzie można także sprawdzić się na specjalnych mostach linowych i ściance alpinistycznej. O godz. 15 rozpocznie się część artystyczna imprezy (występy zespołów i solistów z Pałacu Kultury Zagłębia oraz Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej, pokaz tańca szkoły Marengo), ekologiczne konkurencje sportowe, przygotowane przez Centrum Sportu i Rekreacji oraz pokaz ratownictwa medycznego w wykonaniu Grupy Ratownictwa z Będzina. W programie znalazły się także akcje recyklingu i krwiodawstwa oraz dziecięca dogoterapia. Zajęcia z pieskami od kilku tygodni prowadzone są przez dąbrowski oddział WOPR-u na Pogorii III. Nie zabraknie także teatru ulicznego z Krakowa z prezentacją pod hasłem Złote Dziewczyny oraz warsztatów artystycznych dla dzieci ze Smokiem PeKaZem. Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
dziwne że odzszedł
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() start dopiero 13 paz. ![]() w 1 kolejcwe z winiarami a poza tym mamy fajne siatkarki... ![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
Nie wiadomo kiedy start... Jeśli nasza reprezentacja awansuje dalej, to liga zacznie się 2 grudniu. Jeśli nie to w październiku.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj idąc sobie ścieżkami w parku hallera zobaczyłem istnie piękno
![]() ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Siatkarka z dwoma paszportami próbowana w BKS-ie Agnieszka Niemczewska z ekipy amerykańskiej uczelni Marquette, jest sprawdzana pod kątem przydatności do gry w BKS-ie Aluprof Bielsko-Biała. 24-letnia siatkarka ma zarówno polskie, jak i amerykańskie obywatelstwo. Niemczewska, wychowanka WKS-u Wieluń i była siatkarka ŁKS-u Łódź, do USA wyjechała przed pięciu laty. - Teraz zdecydowałam się na powrót do Polski. Chcę przez kilka lat pograć w lidze - mówi mierząca 183 centymetry skrzydłowa. Niewykluczone, że w razie niepowodzenia w bielskim klubie, Niemczewska pojawi się w składzie beniaminka z Dąbrowy Górniczej. Warto dodać, że na przełomie lutego i marca tego roku Niemczewską powołano na testy szerokiej kadry Stanów Zjednoczonych. źródło: gazeta.pl nadesłał(a): Tomasz Tadrała QUOTE Wydruk z portalu www.sportowefakty.pl. Data: 21.08.07 17:52, Autor: A.Z.<>, Źródło: PAP Aluprof Bielsko-Biała rezygnuje z Niemczewskiej Testowana przez Aluprof Bielsko-Biała 24-letnia siatkarka Agnieszka Niemczewska nie znalazła uznania u trenera Wiktora Kreboka i nie zostanie zawodniczką bielskiego klubu - dowiedziała się we wtorek PAP. 24-letnia Niemczewska gra obecnie w drużynie amerykańskiej uczelni Marquette. Jest wychowanką WKS Wieluń. Występowała także w ŁKS Łódź i Calisii Kalisz. Pięć lat temu wyjechała do Stanów Zjednoczonych. W tym roku otrzymała powołanie na testy szerokiej kadry tego kraju. Bielski klub podał, że zawodniczka sama zgłosiła się do Aluprof. Gra na pozycji atakującej i przyjmującej. No to trzeba sie dowiedzieć, czy mamy 12 ![]() Ten post edytował Zibar pią, 24 sie 2007 - 08:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dobrze by było, gdybyśmy mieli pełną 12
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
QUOTE wp.pl Czwartek, 16 sierpnia 2007 Zaskoczony MMKS Dąbrowa Górnicza... Sport 06:20 Awans siatkarek MMKS Dąbrowa Górnicza do Ligi Siatkówki Kobiet zaskoczył wszystkich łącznie z... samymi zainteresowanymi – pisze Sport. Siatkarki z Dąbrowy Górniczej, nie licząc piłkarek nożnych Zagłębiaka, po raz pierwszy w historii miasta znalazły na najwyższym szczeblu rozgrywek. Maturę, tę siatkarską, zdały celująco, wszak wygrały w play offie rywalizację z faworyzowaną Wisłą Kraków i bezpośrednio awansowały do LSK, którą można określić siatkarskim uniwersytetem. Dziesięć dni temu zespół rozpoczął przygotowania do sezonu. Zaskakująca decyzja To trener Waldemar Kawka, alfa i omega miejscowej siatkówki, doprowadził swoje podopieczne do historycznego sukcesu. Niedawno niespodziewanie postanowił się wycofać z prowadzenia drużyny, by zająć się sprawami organizacyjnymi w roli wiceprezesa oraz menedżera. - Wymagania znacznie wzrosły i teraz trzeba szukać nowych rozwiązań - uśmiecha się Kawka. - Bałem się, że ten sukces może zostać szybko roztrwoniony, ale teraz spokojnie mogę powiedzieć, że nie ma żadnego zagrożenia związanego ze startem siatkarek. Rozmowy z głównym sponsorem są już finalizowane i mam nadzieję, że niebawem zostanie podpisana umowa. Kto wie czy firma nie wejdzie do nazwy klubu, ale to wszystko zależy od tego, w jakim stopniu będzie wspierał klub. Budżet klubowy trzeba było zdecydowanie powiększyć, wszak kluby z najwyższej półki LSK mają go na poziomie - powiedzmy - 5-6 milionów i mogą sobie pozwolić na drogie transfery. By myśleć o utrzymaniu w gronie najlepszych, główny cel dąbrowskich siatkarek, potrzeba minimum 1,5 mln zł. Niezbędne zmiany W porównaniu z poprzednim sezonem nastąpiły spore roszady w składzie zespołu. Pożegnały się z nim: Andrea Pavelkova, Urszula Jędrys-Szynkiel oraz Izabela Kunc. Słowaczka postanowiła zakończyć grę, druga spełniła swoje sportowe marzenia i kontynuuje karierę w Częstochowie. Z kolei Kunc była wypożyczona na sezon z Wisły Kraków i powróciła do swojego klubu. W zespole pozostały: Ewa Matyjaszek, Małgorzata Lis, Ewelina Sieczka, Marzena Wilczyńska, Krystyna Tkaczewska, Karolina Pazderska oraz Anna Białobrzeska. Ta ostatnia jeszcze nie uczestniczy w zajęciach, bo odpoczywa po trudach występów na plaży. Ewa Cabajewska (Muszynianka Muszyna), Katarzyna Wysocka (Piła), Magdalena Piątek (Wisła) oraz Marta Czerwińska (AZS Poznań) - to kwartet, który z kolei zawitał do Dąbrowy Górniczej. Waldemar Kawka zrezygnował z funkcji trenera i sam zadbał o swojego następcę. - Nie miałem żadnej wątpliwości i zadzwoniłem do przyjaciela Wieśka Popika z propozycją „nie do odrzucenia”. Przyjął ofertę i teraz stoi przed kolejnym wyzwaniem. Skok w głębinę Wiesław Popik (lat 45), były siatkarz m.in. Baildonu Katowice i BBTS Bielsko-Biała, szkoleniowiec bielskiego klubu i ostatnio Delecty Bydgoszcz, przez 30 lat związany jest z siatkówką, ale po raz pierwszy będzie prowadził żeński zespół. - Przez tydzień rozważałem tę propozycję i w końcu ją przyjąłem - uśmiecha się szkoleniowiec. - Wiem, że jest to skok w głębinę, wszak nigdy nie prowadziłem zespołu kobiecego, a ponadto wiem jakie zadanie stoi przede mną i zawodniczkami. Na razie się wzajemnie poznajemy i po kilku dniach zajęć mogę stwierdzić, że ochoty do pracy żadnej z pań nie brakuje. Na głębsze wnioski przyjdzie czas po meczach kontrolnych. W okazałej hali w Dąbrowie Górniczej do początku września trwa remont parkietu i stąd też siatkarki „skazane” są na zajęcia w jednym z gimnazjów. Na przyszły miesiąc przewidziano tygodniowe zgrupowanie w Szczyrku, a po nim mecze kontrolne. W historycznej ligowej inauguracji, 13 października, siatkarki z Dąbrowy podejmą Winiary Kalisz. Włodzimierz Sowiński QUOTE strona MMKS:
Wypowiedzi zawodniczek. Beniaminek LSK drużyna MMKS Dąbrowa Górnicza przeprowadza dwa treningi dziennie (jeden w siłowni, a drugi na hali). W hali Centrum, gdzie będą rozgrywane mecze trwa wymiana parkietu, oraz malowanie parkietu na jednolity kolor, koniec remontu planowany jest za dwa tygodnie 27 sierpnia 2007 roku. Oto co powiedziały nowe zawodniczki MMKS Dąbrowa Górnicza Magdalena Piątek (atakująca): Mam nadzieję pomóc utrzymać się tej drużynie w LSK, nie wiadomo, czy będę grała, czy nie pokaże to czas i zadecyduje o tym trener. Uważam, że przydam się a w jakim wymiarze to się jeszcze okaże. Atmosfera w drużynie jest bardzo dobra i przydam się, z niektórymi zawodniczkami znamy się z ligi. Przejście z Wisły do Dąbrowy Górniczej jest dla mnie sportowym awansem, gdyż będę podnosić swoje umiejętności. Ewa Cabajewska (rozgrywająca): Wydaje mi się, że w drużynie są młode, perspektywiczne, bardzo ambitne zawodniczki. Panuje bardzo dobra atmosfera w zespole, głównym celem na ten sezon jest utrzymanie i są to cele jak najbardziej realne. Jeżeli będziemy wykonywać wszystkie polecenia i pracę zgodnie z założeniami trenera i jeżeli zdrowie dopisze wszystkim zawodniczkom osiągniemy zamierzony cel, oczywiście będziemy walczyć. Moja przydatność w drużynie ? to się okaże, zobaczymy. Katarzyna Wysocka (środkowa): Uważam zmianę klubu za bardzo ważne przedsięwzięcie i gdziekolwiek bym nie grała jest to ciekawa przygoda i w pewnym stopniu awans. Mam nadzieję, że w tym sezonie będę mogła więcej pograć w siatkówkę i będzie to dla mnie ważniejsze niż medal, który można zawsze zdobyć. Utrzymanie na pewne osiągniemy, wydaje mi się, ze możemy powalczyć o wyższe cele, nie chciałabym tutaj na razie spekulować, o którym miejscu ja marzyłabym ale możemy utrzeć nosa niektórym zespołom i jeżeli będziemy od początku dobrze przygotowane możemy nawet wygrać z bardzo dobrym zespołem. We wrześniu wyjeżdżamy na obóz połączony z turniejem w Mielcu. źródło : Robert Sarna -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rozmowy z Niemczewska okazały się bujdą, ale za to 15-16 września w hali będzie turniej, jak dowiem się konkterów to w przyszłym tygodniu napisze więcej.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niom turniej mnie interesuje
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Dla wszystkich niezorientowanych...
W nowym sezonie zespół z Dąbrowy Górniczej będzie występował pod nową nazwą: MKS Dąbrowa Górnicza Poza tym, muszę przekazać przykrą informację, bolesną dla nas dąbrowian. Dąbrowski od lat zakład, w którym pracuje tysiące dąbrowian - Koksownia "Przyjaźń" zdecydował się na sponsorowanie NIE dąbrowskiego klubu lecz Jastrzębie!!! Jak mówił mój rozmówca informacja ta jest pewna, niestety. SKANDAL!!! Ale żeby nie było tak do końca w takim tonie.. To jak dowiedziałem się także od przyszłego sezonu będą dostępne koszulki i szaliki w barwach i z logo klubu!! Mają być także jakieś flagi.. tak więc mimo że to idzie jak po grudzie to są ludzie którzy chcą aby siatkówka w Dąbrowie była na najwyższym poziomie i mam nadzieję że będą w dalszym ciągu naciskać na władze klubowe aby te najpilniejsze problemy rozwiązywać. Ten post edytował kwintosz czw, 06 wrz 2007 - 22:16 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Ze strony HWSDG
QUOTE .......krótkie rozmowy na chwilkę przed turniejem....... Admin Art.: Kasiu jak się zaaklimatyzowałaś w zespole ? Kasia Wysocka: Zaaklimatyzowałam się bardzo dobrze. Najczęściej mam problem właśnie z tym ale akurat w tym przypadku przypadło mi miejsce gdzie trenujemy i całe miasteczko mi się bardzo podoba, dlatego to chyba też pomogło w klimatyzacji się. Dziewczyny też pomogły dlatego nie ma dużej różnicy jakbym zaczynała np. ze starym zespołem. Admin Art.: Jak się podoba hala i wyremontowany parkiet ? Kasia Wysocka: Po dwóch dniach treningu na parkiecie na razie jest ciężko, trzeba się przyzwyczaić do specyficznego naświetlenia sali, parkiet też jest specyficzny, na razie czuję się jak mucha w smole. Hala jest specyficzna ale nigdy nie miałam problemu z zaaklimatyzowaniem się na hali, tym bardziej że ostatnie lata trenowałem na dużych salach, tak było w Mielcu, tak było w Pile. Hala jest przyjemna, przyjemne barwy, a to jest ważne dla kobiety, zobaczymy jak się zagra na turnieju. Admin Art.: Jak się czujesz przed turniejem i pierwszym meczem tego zespołu. Kasia Wysocka: Ja to będę traktować jako kolejny trening, dużo nam jeszcze brakuje ogrania i czym więcej takich turnieji, sparingów podejrzewam że powinno być lepiej. Na razie to jest chyba sprawdzenie samych siebie może nie tyle na co nas stać ale co potrafimy i czy potrafmy zgrać się szóstką bądź siódemką na boisku. Admin Art.: Marto jak się zaaklimatyzowałaś w zespole i co sądzisz o nowym parkiecie ? Marta Czerwińska: Generalnie zaaklimatyzowałem się w drużynie ale jeżeli chodzi o parkiet to dopiero ten tydzień trenujemy tutaj i nie ukrywam jest ciężko. Pamiętam PlayOff’y grałyśmy z Poznaniem tutaj o utrzymanie się z Dąbrową i osobiście niemiło wspominam tamten czas ale na pewno atutem będzie nasza hala. Dziewczyny w zespole jak najbardziej w porządku, ja generalnie nie mam problemów z komunikacją z dziewczynami jeżeli chodzi o drużynę. Admin Art.: To będzie wasz pierwszy mecz wiec jak podchodzisz do turnieju ? Marta Czerwińska: W ogóle nie trenowałyśmy jeszcze żadnych ustawień. Zobaczymy - wszystko wyjdzie na tym turnieju bo będziemy pierwszy raz ustawienia trenować, w ogóle pierwszy raz będziemy stawać szóstkami do gry. Jest jeszcze na wszystko czas więc do turnieju podchodzimy generalnie na luzie, to będą pierwsze mecze i takie pokazanie siebie nawzajem. Jutro tj. w piątek zamieszczę odpowiedzi na te same pytania zawodniczek : Ewy Cabajewskej i Magdaleny Piątek Admin Art QUOTE Admin Art. Jak się zaaklimatyzowałaś w zespole ? Ewa Cabajewska: Bardzo dobrze się zaaklimatyzowałam w zespole, koleżanki są bardzo sympatyczne, miłe, w klubie też bardzo dobrze nas traktują, na razie nie ma żadnych problemów. Wszystko jest bardzo profesjonalne i super, wszystko na pozytywnie. Admin Art. Jak się podoba hala i odnowiony parkiet ? Ewa Cabajewska: Parkiet jest rewelacyjny chociaż jest troszeczkę brudno na parkiecie, szkoda że to nie jest dobrze utrzymana bo hala jest naprawdę super. Jest odnowiony parkiet i bałyśmy się troszeczkę na początku że może po malowaniu będzie jakoś tak tępo ale jest naprawdę wszystko super więc zapraszamy na mecze. Admin Art. Jak czujesz się przed tym turniejem ? Ewa Cabajewska: My teraz jesteśmy w takim cyklu siłowym, naprawdę ćwiczyłyśmy intensywnie na siłowni i robimy teraz siłę przede wszystkim więc zobaczymy jak to wszystko będzie. Jesteśmy pozytywnie nastawione, za dużo się nie spodziewamy po tym turnieju bo to będzie nasz pierwszy turniej, pierwszy raz z nową drużyną więc trudno cokolwiek tutaj obiecywać i się jakoś nastawiać. Poza tym to są nowe drużyny więc nie wiemy co tu będzie grane, zobaczymy bo wszystko wyjdzie w trakcie ale ani jakoś się nie napalamy, ani nie będziemy strasznie przejmować z porażek bo to są nasze pierwsze mecze. Trener będzie próbował ustawienia, my będziemy próbowały ustawienia bo nawet na treningach nawet nie stawałyśmy i nie zgrywałyśmy się więc wszystko jest w trakcie. ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ Admin Art. Muszę napisać małe sprostowanie co do wypowiedzi zawodniczek na temat brudnego parkietu. Otóż ta sytuacja wygląda następująco: Prace remontowe zostały zakończone i parkiet został oddany w idealnym stanie do użytkowania ale aby mógł być poprawnie konserwowany, myty musi zostać starta warstwa ochronna która została nałożona w ostatnim etapie malowania. Nie jestem expertem ale tak słyszałem i chodzi tutaj o to aby ta warstwa ochronna została na tyle wytarta aby można było dopiero przystąpić do mycia specjalnymi anty poślizgowymi płynami. Treningi na parkiecie rozpoczęły się w poniedziałek i prze te dni nie był myty z wyżej wymienionych przyczyn. Pośpiech tu także odgrywa rolę bo w sobotę mamy turniej i dlatego też tak zależy na czasie aby ta warstwa dotarła się i aby można było parkiet spokojnie myć nie martwiąc się o jego zalety anty poślizgowe. Co do sponsorowania to mamy oddzielny temat i tam proszę o dalszą dyskusję. To faktycznie jest SKANDAL, ale to nie tylko koksownia, ale również huta traktuje miejscowy klub i mieszkańców po macoszemu, bo wcześniej dochodziły mnie słuchy, że zamierzał sponsorować Ruch Chorzów. Ten post edytował Zibar pią, 14 wrz 2007 - 10:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
MKS DG wygrał z SMS PZPS S-C 3:0
Nie wiem jak Stal grała, bo po pierwszym secie wyszedłem... Eh niech będzie dużo ludzi, bo kibice z Bielska zrobią nam to co my zrobiliśmy w Krakowie :| -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
BKS wygrał z SMSem 3:1, po równym meczu... Dąbrowa pokonała Frydek Mistek 3:0
I teraz pare słów... powinniśmy się wstydzić za to, że nasze dziewczyny musieli dopingować Bielscy kibice! Myślałem, że chociaz coś pokażemy, a tutaj nic :/.... TO bardzo miło ze strony Bielszczan, bo potrafili się zachować, dopingować nasze dziewczyny... Ale jutro już pewnie tak nie będzie! Musze aż prosić, by jutro byli ludzie, którzy będą dopingować nasze dziewczyny -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Hehe owszem, chłopaki się starali ale wsparcia większego poza kilkoma osobami i jakimiś dziećmi wsparcia nie mieli.. Ale trudno się dziwić, frekwencja bardzo mizerna, większość pewnie przyszła bo wjazd był za free i tak po prostu aby wyjść sobie z domu. Większość się po prostu krępowała, inaczej jest jak w koło wszyscy się drą w niebogłosy. Słaba organizacja, szczególnie promocja znów zrobiła swoje. Spiker mówiący podczas granej muzyki że go ledwo słychać, przekręcane numery.. ogólnie mocno średniawo. Nasz zespół na tle Sokoła Frydek-Mistek o klasę lepszy.
Ale tak czy siak niezbyt dobra gra w tym meczu naszych, brak asekuracji w obronie, złe ustawienie, słabe ataki niektórych dziewczyn. Zdarzyło się także kilka błędów z braku zrozumienia. Do startu LSK jeszcze jest czas sporo poprawić, poza tym widać było że dziewczyny grały na luzie bez większego skupiania się. Nasz zespół jeszcze bez strojów na LSK, w zwykłych ponumerowanych koszulkach. Trochę przeraża iż dziewczyny były ubrane podczas rozgrzewki w normalne jakieś polary czy bluzki (zresztą w paskudnym kolorze) zamiast w jakieś dresy, no i grały w długich getrach. Oj sporo jeszcze jest do zrobienia.. I jakieś dwie fotki, niestety dysponuje tylko telefonem więc nie najlepszej jakości: MKS-Frydek MKS-Frydek 2 Ten post edytował kwintosz sob, 15 wrz 2007 - 22:22 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Nie zgadzam się z Tobą, w I Lidze był jeden bęben, a teraz były dwa, w I Lidze nie było szalików, a teraz bębniący mieli szaliki.
Idziemy w pieriod pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
Turniej zakończony, promocja jak zwykle
![]() ![]() szkoda pisać Wyniki wszystkich rozegranych spotkań: MKS Dąbrowa Górnicza – SMS Sosnowiec 3:0 (25:13; 25:17; 25:22) BKS Aluprof Bielsko Biała - TJ SOKOL Frýdek-Místek 3:0 (25:20; 25:15; 25:14) BKS Aluprof Bielsko Biała - SMS Sosnowiec 3:1 (25:20; 25:15; 23:25; 25:10) MKS Dąbrowa Górnicza – TJ SOKOL Frýdek-Místek 3:0 (25:15; 25:21; 25:17) SMS Sosnowiec - TJ SOKOL Frýdek-Místek 3:0 (25:19; 25:21; 28:26) BKS Aluprof Bielsko Biała – MKS Dąbrowa Górnicza 3:0 (25:19; 25:21; 26:24) Klasyfikacja końcowa 1. BKS Aluprof Bielsko Biała 2. MKS Dąbrowa Górnicza 3. SMS Sosnowiec 4. TJ SOKOL Frýdek-Místek Całkowitą dominację <b>BKS Bielsko-Biała</b> podkreślają przyznane wyróżnienia, które wręczył zawodniczkom Prezydent Miasta </b>Zbigniew Podraza</b>: Najlepsze zawodniczki drużyn: TJ SOKOL Frýdek-Místek - Alexandra Dedková SMS Sosnowiec - Monika Martałek MKS Dąbrowa Górnicza - Magdalena Piątek BKS Aluprof Bielsko Biała – Natalia Bamber Najwszechstronniejsza zawodniczka: Natalia Bamber - BKS Aluprof Bielsko Biała Najlepsza rozgrywająca: Ewa Cabajewska - MKS Dąbrowa Górnicza Najlepsza atakująca: Joanna Szczurek - BKS Aluprof Bielsko Biała Najlepsza Libero: Paulina Maj - BKS Aluprof Bielsko Biała Ten post edytował Zibar pon, 17 wrz 2007 - 13:34 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:36 |