IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

7 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Przygotowania do LSK, skład, itp.
Zibar
post pią, 20 lip 2007 - 11:42
Post #41

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Machiavelli blink.gif -rotfl laugh.gif
Twoja wypowiedź mówi o o całokształcie dosadniej niż przypuszczasz.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<
Go to the top of the page

+Quote Post
Robert123
post pią, 20 lip 2007 - 12:11
Post #42

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 357

QUOTE(Machiavelli @ Jul 20 2007, 8:37 ) *
Robert123

Zapraszam, więc do CSiR-u lub MMKS i proszę się podzielić swą rozległa wiedzą ochroniarską. Myślę, ża na pewno Cię wysłuchają , a jesli przedstawisz konkretne rozwiązania to może i zarobisz na tym.
Chyba to nie jest problem. Tutaj możesz sobie pisać i pisać. A jak leży Ci na sercu dobro Klubu i Miasta to nie widzę przeciwskazań żeby się uaktywnić w realu.

Pozdrawiam

Próbowałem rozmawiać (z najwyższą władzą w CSiR), lecz nikt mnie nie chciał wysłuchać mówiąc, że nie jestem osobą upoważnioną. WIĘC FESTIWAL "OCHRONIARZY" trwa. Z wielką przyjemnością przejdę sie do CSiR TYLKO DRUGA STRONA MUSI WYKAZAĆ CHĘĆ ROZMOWY i ZNALEZIENIA KOMPROMISU.

Kolejna rzecz przeczytaj uważnie moje posty i wyciągnij wnioski o panach ochraniających halę. Więcej nic nie będę pisal gdyż wszystko zostało powiedziane.

Uwierz mi - dla Twojej wiadomości - na klubie zależy mi i to bardzo. To co z chłopakami z forum zrobiliśmy w 1 lidze pisał nie będę. Może TY powiesz szanowny kolego jaki wkład do MMKS - u wniosłeś???

Ten post edytował Robert123 pią, 20 lip 2007 - 12:21

+Quote Post
wykształciuch
post pią, 20 lip 2007 - 14:15
Post #43

AdminAdminów:)
**

Nr użytkownika: 236

Jezdze na imprezy sportowe, na siatke na, piłke nozna , kosza, hokej... i powiem Ci jedno Robercie - przesadzasz wink.gif . Faktycznie nie jest jakas niesamowita zeby sie o niej rozpisywac, jest po prostu średnia. Miałes widocznie z nimi jakies niemiłe sytuacje i stad u Ciebie taka ("wielopostowa" wink.gif ) złość. Chodziałem na mmks często w 1 lidze i parwie zawsze zamoczyliśmy z kumplami wargi w złocistym płynie tuż przed meczem. Ochrona jak to ochrona czasem coś smuci czasem nie. Pozdrawiam

+Quote Post
Robert123
post pią, 20 lip 2007 - 16:18
Post #44

UZYTKOWNIK

Owszem miałem niemiłe sytaucje z tymi PANAMI zgadza się, ale przeczytaj ze zrozumieniem moje powyższe posty, jeśli Cie wpuścili po wypiciu piwa to owszem jesteś szczęśliwcem, ponieważ pewne osoby nazywając rzecz po imieniu nie brały udziału w widowisku sportowym. Poza tym mówisz - czepiam się i będę to robił dotąd dopóki "OCHRONIARZE" nie zrozumieją, że mają służyć i pomagać ludziom a nie swoim zachowaniem ostraszać, a w DG trwa FESTIWAL - i wiele osób z którymi rozmawiam i chodzę na mecze potwierdzi to.

Jak TY sobie wyobrażasz, ze każdą osobę gośc na bramie obszukuje nawet dzienniikarzy i nawet w stsounku do prasy i mediów mają wąty to jest ochrona? - po co i czemu ma to służyć? Byłeś w SPODKU widziałeś jaka tam była ochrona na LIDZE ŚWIATOWEJ? Podam Ci lepszy przyklad na legitymację prasową w Sosnowcu na meczu Płomienia nikt mnie obszukiwał, nie sprawdzał jeszcze sie usmięchnęli i powiedzieli, żebym sobie usiadł tam gdzie mi pasuje. Jeszcze mam przytaczać przykłady normalnej, zdrowej sytuacji w Polsce?

Też jestem uczestnikiem wielu imprez siatkarskich i stwierdzam obiektynie w DG jest POPELINA i jak CSiR będzie PROMOWAŁ panów z BETY to klub MMKS obudzi się z ręką w nocniku.

Jeszcze jedno DG będzie teraz szczególnie obserwowana przez komisarza, gości którzy tu będą przyjeżdzać na mecze, a robienie COUNTRY , pójdzie w świat i przypisze klubowi jak i miastu miano WIOCHY.

Ten post edytował Robert123 pią, 20 lip 2007 - 17:04

+Quote Post
Arbas
post sob, 21 lip 2007 - 09:44
Post #45

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Robert!
Masz może w pobliżu lepszą firmę ochroniarską, która chętnie zajmie na hali miejsce obecnej?

+Quote Post
Robert123
post sob, 21 lip 2007 - 11:57
Post #46

UZYTKOWNIK

Dobre, nie ma co ja mam załatwiać jeszcze firmę ochroniarską? Niech się CSiR skontaktuje z tą ekipą która jest na PŁOMIENIU i w Sosnopwcu obstawiają mecze są skuteczni i efektywni, a chyba o to chodzi w tym temacie. CSiR bierze kasę za to i niech się starają, jak mają gdzieś ochronę to tradycyjnie powtórzę, COUNTRY trwa. Wiele nie trzeba, a jak pisali przedpisacze panom z BETY można wiele zarzucić po prostu goście nie wiedzą od czego są i w DG na hali znaleźli się z czystego przypadku. Tyle ode mnie i koncze temat ochrony gdyz rzeka słów została wylana, zekamy na EFEKTY a nie puste słowa ze strony CSiR MILI PAŃSTWO FESTIWAL "GRUPY OCHRONIARSKIEJ" BETA pora skończyć!!!

Wiele jest spraw, które kuleją w działaniu i funkcjonowaniu obiektów sportowych jak i klubu MMKS w DG, ale pora zmienić to i wyjść z ZAŚCIANKA. W końcu małymi kroczkami można coś osiągnąć. Pora też pomysleć - to do WAS włodarze CSiR i do WAS WŁODARZE MIASTA - o zorganizowaniu w DG chocby PP w siatkówce mężcyzn czy kobiet, i promocji zarówno hali czy miasta. Piszę to teraz i w tym miejscu, gdyż pora jet najwyższa ku temu i czas sprzyja. Chyba, że po raz kolejny HALA pt. CENTRUM będzie pusta. Położenie piękne, hala ładna więc to jest CZAS abyście działali.

+Quote Post
Arbas
post pon, 23 lip 2007 - 21:58
Post #47

UZYTKOWNIK

Robert!
Nie zrozumiałeś mojej aluzji więc Ci wyłożę:
- wynika z Twoich wypowiedzi, że masz osobiste pretensje do kogoś z obecnej ochrony, kto nie uznał w hali Twojej legitymacji prasowej (?) i potraktował Cię jak normalnego kibica - czyli demokratycznie,
- w związku z powyższym chcesz wymienić firmę ochroniarską na inną, bliższą Twemu sercu - czy to przypadkiem nie nepotyzm?
- obrzucasz błotem CSiR, który zrobił dla naszego miasta bardzo dużo dobrego - może chciałbyś tam pracować i wykazać się?
- na siłę, przy pomocy dużej ilości piwa na imprezach sportowych chciałbyś z poczciwej Dąbrowy Górniczej zrobić Nowy Jork - czy to nie małomiasteczkowe kompleksy podsuwają Ci karkołomne pomysły?
Wiemy, że jesteś bardzo zaangażowany w sprawy sportu w naszym mieście i wszyscy to doceniają. Trochę spokojniej i będziesz jeszcze skuteczniejszy, czego Ci mocno życzę.
Sorry jesli poczułeś się dotkniety, ale czytając Twoje posty tak to odczuwam.

+Quote Post
Robert123
post wto, 24 lip 2007 - 07:41
Post #48

UZYTKOWNIK

Szanowny ARBAS:
1. Śmieszy mnie działanie FIRMY OCHRONIARSKIEJ BETA i potwierdzam to nie tylko ja, ale większość innych osób.

2. Napisałem co mi się nie podoba u tych panów, a wymianę lub normalne podejście do widza pozostawiam CSiR-owi. Skoro uważasz mnie za jakiegoś "chłopczyka" proponuję spotkanie w cztery oczy i przedyskutowanie problemów.

3. Nie znam żadnej firmy ochroniarskiej tylko podsunąłem pomysł CSiR- owi, co z tym zrobią to ich sprawa. Nikogo i żadnej firmy ochroniarskiej nie faworyzuję i tego nie robie. Naqpisałem co mi się nie podoba i tyle.

4. OBRZUCAM BŁOTEM CSIR - poczytaj na stronie jaką światową organizację siatkarską wymienili. poza tym pokazuję jaki sposób działania należy obrać, a co powiesz SZANOWNY ARBAS o zakazie uzywania urządzeń mechanicznych na hali- nie mogliśmy kręcić syreną na meczach z WISŁĄ, dopiera interwencja u najwyższej władzy poskutkowała??? żeby wypromować halę i to miasto, ale skoro dla Ciebie napisanie kilku słów jest obrzucanie kogoś błotem to trudno....

5. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!!! o piwie. Nie jestem zwolennikiem postawienia budek z piwem, czy srzedaży piwa. Chodzi mi o normalne traktowanie widza, który przychodzi na mecz, a tu pan z BETY dosłownie mówi mu" PAN NIE WEJSDZI PONIEWAŻ OD PANA CZUĆ ALKOHOL" - o to mi chodzi, że nie wpuszczenie 2-3 osób odniesie odwrotny skutek, gdyz pójdzie fama

6. Na koniec dla Twojej wiadomości zrozum LSK do czegoś zobowiązuje.

+Quote Post
Arbas
post wto, 24 lip 2007 - 10:21
Post #49

UZYTKOWNIK

Robercie!
Odnośnie pkt od 1 - 5 mamy różnice zdań i wolno nam.

Jeśli chodzi o pkt 6 zgadzam się z Tobą całkowicie,
że LSK ZOBOWIĄZUJE.
Mamy niestety różnice zdań co do sposobu osiągnięcia dobrego poziomu kibicowania.
Piwem tego nie załatwisz. Słabi są kibice, którzy do emocjonowania się sportem potrzebują dopingu - nawet w postaci piwa.
Wolę kibicować w otoczeniu osób, u których wyziewy organizmu nie świadczą o "spożyciu". I to miał na mysli ochroniarz, który dał szlaban piwoszowi.

+Quote Post
gregorian79
post wto, 24 lip 2007 - 16:08
Post #50

baczny obserwator:)
**

Nr użytkownika: 358

..ja tez wtrace swoje trzy slowa chociaz ten temat mnie jak na razie nie interesuje bo dla mnie wydaje sie on zupelnie niepotrzebnie rozdmuchiwany..przypuszczam ze powstal on dlatego,ze nie ma po prostu w tym "martwym okresie" czego sie uczepic:)
..imho na moj gust kazda ochrona ma prikaz(i wcale sie temu nie dziwe),zeby nie wpuszczac kogos od kogo czuc alkohol(toz to jakby nie bylo impreza masowa,pomijajac fakt ze na siatkowce nie dzieja sie rzeczy jak na pilce noznej)..co do "wpuszczania po jednym piwie"..jedno piwo to rzecz wzgledna,jak kazdy doskonale wie nawet tlumaczac sie przed Zona,lub dziewczyna:)..to strasznie trudna kwestia do wyjasnienia,wiec gdyby mogli wpuszczac ludzi po jednym,musieliby wpuszczac tez po dwoch,trzech,czterech,chyba ze mamy tak szczera i prawdomowna ludnosc:)
..szczerze mowiac to ta ochrona to ani mnie ziebi ani grzeje wiec nie rozumiem tematu..moze dlatego ze nie mam legitymacji prasowej ani nie uslyszalem ze czuc ode mnie alkohol nawet jesli to jedno piwo wypilem przed meczem:)
..dla mnie wazniejsze jest czy w koncu ta Ula naprawde odchodzi czy nie,a jesli tak to dlaczego, bo poki co zaraz sierpien, a ktos pieprzyl szanownie wczesniej ze mamy czekac na informacje,a nie rozdmuchiwac doniesien mediow..chyba ze ta cisza to element strategii partyzanckiej,bo na to mi wychodzi..
..od awansu troszke minelo i rozumiem tez rowniez ze do sezonu takze sporo zostalo..ale na razie nie wiadomo nic,jak i nic nie zrobiono..na to wychodzi skoro nikt o niczym nie informuje..transfery sa tajemnica,sponsor ktory juz byl nagle "uciekl"..nic na temat tego co poruszalismy czyli karnetow,"akcesoriow kibica"..jednym slowem codziennie przegladajac siatkarskie portale w oczekiwaniu na jakies informacje o MMKS,czytam o wszystkich tylko nie o nas..
..wychodzi mi z tego jedynie system dwudrogowy:)..albo wszystko owiane jest tajemnica i nastapi szturm z zaskoczenia laugh.gif ..hahaha..albo zacznie sie sezon i na miejscu beda prorocze slowa Kononowicza,ze nic nie bylo i nic nie bedzie..
..w polowie sezonu oskarzono nas ze nie mozemy krytykowac bo psujemy atmosfere..nie na reke bylo pewnym kregom ze smiemy zaklocac ich spokoj..teraz tez jakos dziwnie cicho i spokojnie..boje sie tylko zeby to nie byl spokoj przed burza i w momencie rozpoczecia sezonu znow sie kleby kurzu nie uniosly,bo coraz bardziej ten kobiecy klub zaczyna mi rzeczywiscie przypominac kobiete..im wiecej go poznaje tym mniej o nim wiem smile.gif

Ten post edytował gregorian79 wto, 24 lip 2007 - 16:10

--------------------
..w LSK znów w hali się spotkamy..WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY!!!..

..na dobre i na złe..i w kazdej lidze..będziemy zawsze tam,gdzie one będą grać..

+Quote Post
Machiavelli
post czw, 26 lip 2007 - 11:33
Post #51

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 295

A tak na marginesie to ktoś kiedyś powiedział, że - " po jednym piwie śmierdzi tak jak po czterech..."

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Co do spraw klubowych to były już przecięz oficjalne wypowiedzi Prezesa i Dyrektora MMKS o roszadach kadrowych. blink.gif blink.gif

Co do sponsora(ów) to pewnie jeszcze nic nie sformalizowano. Strategicznego cięzkow uzyskać, ale są już pierwsze ustalenia co do kilku mniejszych. I nie chodzi mi o takich co dają po parę tysięcy złotych. cool.gif

Faktem jednak jest, iż organizacja techniczna (karnety, bilety, marketing etc) powinna iść z nieco większym rozmachem. Biorąc pod uwage, że sezon startuje dopiero w paździeniku może jeszcze będzie fala. Zapewne ruszy z kopyuta wszystko po sformalizowaniu spraw związanych z kształtem MMKS czyli przejsciem pewnych sekcji pod CSiR.

PS. Robert 123
1. Dobry pomysł z Pucharem Polski w DG (już jednak jest takowy w DG, spokojnie dadzą radę)
2. Obecnie CSiR ma nowego włodarza, myślę, że powinienes ponowić uświadamianie i przekazywanie swych pomysłów. No chyba że to nowa Pani Dyr. nie chciała Cię wysłuchać o czym piszesz wyżej.

Pozdro !

+Quote Post
szer
post pią, 03 sie 2007 - 11:25
Post #52

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Ktoś coś wie o klubie? Jak idą przygotowania, jakieś obozy, kiedy zaczną zgrupowanie? Podobno na początku sierpnia mieli zaczynać przygotowania do LSK. Aha i jak z tą spółką akcyjną?

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post sob, 04 sie 2007 - 12:13
Post #53

UZYTKOWNIK

Wiesław Popik, były trener siatkarzy Delecty Bydgoszcz, poprowadzi w ekstraklasie zespół MMKS Dąbrowa Górnicza! 45-letni szkoleniowiec podpisał w piątek kontrakt.

Dotychczasowy trener Waldemar Kawka będzie menedżerem i jednocześnie szkoleniowcem koordynatorem do spraw szkolenia młodzieży. Kawka jest też wiceprezesem klubu z Dąbrowy Górniczej.

- To był pomysł trenera Kawki, któremu zależało na naszym zapleczu. Wiesław Popik przystał na naszą ofertę. Dla niego będzie to debiut w pracy z kobietami - mówi Robert Karlik, prezes klubu z Dąbrowy.

Popik to absolwent AWF-u Katowice. Jako siatkarz związany był z Bielskiem i katowickim Baildonem, w którym grał przez 7 sezonów. W 2004 roku wywalczył awans do ekstraklasy z BBTS-em Bielsko, ostatnio pracował w Bydgoszczy.

źródło: gazeta.pl
nadesłał(a): Michał Dąbrowski

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post sob, 04 sie 2007 - 14:54
Post #54

UZYTKOWNIK

W dniu dzisiejszym beniaminek żeńskiej ekstraklasy zakończył kompletowanie składu, podpisując zapowiadany wcześniej kontrakt z Ewą Cabajewską. Niespodziewanie, zapewne nie tylko dla obserwatorów dąbrowskiego klubu, nastąpiła zmiana na stanowisku trenera zespołu.

Przed podpisaniem umowy z byłą rozgrywającą Muszynianki, prezes MMKS-u Robert Karlik sfinalizował jeszcze jedną, dotyczącą stanowiska pierwszego trenera, którym został były szkoleniowiec Delekty Bydgoszcz Wiesław Popik. Drugim trenerem został Piotr Matela. Dotychczasowy trener MMKS-u Waldemar Kawka, z którym zespół awansował do LSK, nie oddala się od drużyn. Po zapowiadanych zmianach organizacyjnych, będzie managerem zespołu odpowiedzialnym za sprawy organizacyjne związane z klubem, ale na bieżąco będzie także współpracował z nowym szkoleniowcem.

Po podpisaniu umowy Ewa Cabajewska udzieliła nam krótkiej wypowiedzi.

Witam w imieniu sympatyków siatkówki. Na jaki okres został podpisany kontrakt ?
- Na jeden sezon.

Co panią skłoniło do podpisania kontraktu z MMKS-em ?
- Co minie skłoniło ...? Bardzo sympatyczni ludzie, bardzo miło się rozmawiało z panem prezesem i trenerem, który zaproponował mi przejście do Dąbrowy Górniczej, jest to beniaminek... a i dużo miłych słów od dziewczyn grających tutaj, to też był bardzo duży plus, poza tym jest to najbliższy klub od Warszawy, tak, że będę miała bliżej do domu, dobra droga dojazdowa sprawdzona już któryś raz, tak, że wszystko powinno być w porządku.

Pierwsze wrażenia z pobytu w Dąbrowie ?
- W porządku, co prawda jestem tutaj trzeci raz, bodajże – pierwszy raz na sparingu, drugi na wstępnych rozmowach, na razie nie miałam czasu aby zwiedzić miasto, ale na to będę miała jeszcze dziesięć miesięcy, wydaje mi się, że wszystko będzie spokojnie.

Kilka słów do sympatyków dąbrowskiej drużyny.
- Pozdrawiam oczywiście, mam nadzieję, że mnie polubią ,że będę w stanie odwdzięczyć się na boisku, mam nadzieję, że drużyna będzie zyskiwać, odnosić sukcesy, drużyna będzie dość nowa – troszkę składu się zmieni, ale wszystko wyjdzie podczas ligi.

W takim razie życzę sukcesów...
- Nie dziękuję... nie dziękuję [śmiejąc się ...]

Do zobaczenia w hali „Centrum”.

--------------------
33001,04

+Quote Post
:)
post pon, 06 sie 2007 - 14:36
Post #55

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

podczas Zlotej miejscowosci na glownej scenie bedzie prezentacja druzyny (gdzies miedzy 17.15 a 20)

--------------------

+Quote Post
szer
post pon, 06 sie 2007 - 16:32
Post #56

UZYTKOWNIK

No to jade na to biggrin.gif.

Ktoś jeszcze się wybiera na prezentacje drużyny? Bo jestem ciekawy naszej nowej drużyny wink.gif. Mam nadzieje, że podadzą informacje typu sponsorzy, zawodniczki, stroje, przedstawią trenera. Of course wypad się zrobi z aparatem biggrin.gif

Od lewej: Ewa Cabajewska, Magda Piątek, Kasia Wysocka, Marta Czerwińska

No i informacje...

Wieczorem podobno mają być:
- wywiad z nowym trenerem którym jest Waldemar Popik
- wywiad z Vice Prezesem Waldemarem Kawką
- zdjęcie całej drużyny
- plany treningowe na najbliższe dni

Ten post edytował szer pon, 06 sie 2007 - 16:01

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pon, 06 sie 2007 - 18:37
Post #57

Sportowa Dąbrowa

W sobotę ma być pierwsz prezentacja drużyny, ale jescze bez oficjalnych strojów. Ma być przedsawiony nowy trener i skład. Reszta będzie w hali, ale dopiero najprawdopodobniej we wrzesniu, po ztawiedzeniu zmia na walny zgromadzeni klubu, które ma byc ok. 28 sierpnia.

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post pon, 06 sie 2007 - 18:54
Post #58

UZYTKOWNIK

Ale zawsze warto iść i zobaczyć drużyne wink.gif. W aktualnościach sportowych na trójce mówili o MMKSie wink.gif

Tutaj link do filmiku wink.gif
http://ww6.tvp.pl/3143,20070806535996.strona

Ten post edytował szer pon, 06 sie 2007 - 19:36

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post pon, 06 sie 2007 - 21:14
Post #59

Sportowa Dąbrowa

Oczywiście, że tak, (źle mnie zrozumiałeś Szer), zdjęcia jak najbardziej, dziewczyny zwłaszcza nowe musza się przedstawić, a poza tym każda okazja do zaprezentowania druzyny mieszkańcom jest dobra. Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć jak dużo jest do zrobienia w zakresie promocji MMKS-u w okolicy. Chodziło mi o to ,że z przyczyn czysto formalnych na razie nie będzie prezentacji w strojach klubowych.

Ten post edytował Zibar pon, 06 sie 2007 - 21:22

--------------------
pzd
Zibar

+Quote Post
szer
post pon, 06 sie 2007 - 22:07
Post #60

UZYTKOWNIK

Nie spoko, spoko wink.gif. Rozumiem i to jest oczywiste :).

--------------------
33001,04

+Quote Post

7 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:19
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza