![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT LSK: Czas na zgranie Rozgrywki LSK rozpocząć się miały planowo w najbliższy weekend. Ponieważ Polki otrzymały "dziką kartę" na turniej Pucharu Świata, gdzie powalczą o olimpijską kwalifikację, początek rozgrywek przeniesiono na 24/25 listopada Zespół Centrostalu Bydgoszcz późno rozpocznie w tym roku sezon ligowy. Pierwszy mecz z Energą/Gedanią Gdańsk odbędzie się prawdopodobnie w drugi weekend grudnia. W tym jednak terminie Centrostal podejmuje turecki zespół Karsiyaka Izmir w 1/16 Pucharu CEV (dawny Top Teams Cup), a tydzień później (1/2 grudnia) poleci na rewanż. W przypadku odpadnięcia zespół Jacka Grabowskiego będzie dalej uczestniczył w pucharowych rozgrywkach. "Spadnie" bowiem do 3. rundy Challenge Cup (dawny CEV Cup). W tej sytuacji pierwszymi sprawdzianami dla nowego zespołu Jacka Grabowskiego będą rozgrywki Pucharu Polski. Informowaliśmy już, że dokonano podziału zespołów na grupy, jednak w odróżnieniu od poprzedniego sezonu poszczególne ekipy nie będą grały w turniejach z tymi samymi przeciwnikami, a przynajmniej nie ze wszystkimi. Bydgoszczanki zmierzą się z Farmutilem Piła, Muszynianką/Fakro Muszyna, AZS Białystok, MMKS Dąbrową Górniczą, Energą/Gedanią Gdańsk, Winiarami Kalisz i Aluprof Bielsko-Białą oraz prawdopodobnie z Chemikiem Police, który w środę gra rewanżowy mecz z Sokołem Chorzów (pierwszy wygrał 3:0). W tej fazie PP grają wszystkie zespoły z Ligi Siatkówki Kobiet, do rozstrzygnięcia pozostała jeszcze rywalizacja między I ligowymi Skrą Bełchatów i Budowlanymi Łódź. - Weekend siatkarki miały wolne - wyjaśnia Waldemar Sagan, wiceprezes KS Pałac. - Zgodnie z planem przygotowań graliśmy turnieje, które kończyły poszczególne etapy przygotowań i mogliśmy dać zawodniczkom teraz odpocząć. W tygodniu wracamy już do normalnych treningów zajęcia rozpoczęła Dominika Leśniewicz, trener Grabowski ma więc do dyspozycji wszystkie zawodniczki. Spokojnie możemy się więc przygotować do ligi, a turnieje Pucharu Polski pozwolą zgrać zespół. źródło: Gazeta Pomorska nadesłał(a): Marzena Czernek CYTAT Wiesław Popik: Drużyna musi się zgrać12.10.2007, 22:13:19
Drużyna MKS Dąbrowa Górnicza przygotowuje się do inauguracyjnego meczu w LSK z drużyną Winiar-Bakalland Kalisz. Mecz ten zostanie rozegrany w hali Centrum w Dąbrowie Górniczej w dniu 24 listopada. Kolejnym etapem przygotowań będą rozgrywki w Pucharze Polski. Pierwszy turniej Pucharu Polski zostanie rozegrany w dniach 26-28 października w Dąbrowie Górniczej. Oprócz gospodyń wezmą w nim udział drużyny Stali Mielec, AZS AWF Poznań oraz BKS Aluprof Bielsko Biała. W krótkiej wypowiedzi trener MKS Dąbrowa Górnicza Wiesław Popik przedstawił plan przygotowań drużyny. - W Bydgoszczy dziewczyny pomimo, że przegrały wszystkie mecze, to grały dobrze, przegrywaliśmy głównie końcówki setów. Przykładem tego może być mecz z drużyną z Drezna, gdzie prowadziliśmy 24-22 i nie potrafiliśmy skutecznie skończyć seta, podobnie też zagraliśmy ze Stalą Mielec, gdzie przeciwniczki pokonały nas na przewagi 29-31. Podczas tych dwóch turniejów były momenty bardzo dobrej gry, a także momenty o których jak najszybciej chciałoby się zapomnieć. Zespół nasz jest mało doświadczony, brakuje mu ogrania w LSK w związku z czym będzie to dla nas ciężki okres przygotowań. Więcej czasu musimy poświęcić na zagrywkę, gdyż nie jest ona taka jakiej ja oczekiwałbym oraz na wyprowadzenie pierwszego ataku ponieważ element ten pozostawia wiele do życzenia. Obecnie czekają nas treningi na naszej hali i mam nadzieję, że te elementy gry o których wspomniałem będą o wiele lepsze. - Zespół jest dobrze przygotowany, więc do Pucharu Polski nie zamierzamy się w sposób szczególny przygotowywać. Zawodniczki muszą „złapać” trochę świeżości i szybkości i myślę, że forma z dnia na dzień powinna być coraz lepsza. W przyszłym tygodniu gramy sparing w Muszynie z Muszynianką. Puchar Polski to dla nas tzw. „poligon doświadczalny” będą grały wszystkie zawodniczki. Na pewno wyjdziemy żeby wygrywać, a jak będzie to się okaże. Znamy swoje miejsce w szeregu, chcemy powalczyć z każdą drużyną i na pewno się nie poddamy. Tym samym będzie to dla nas ostatni etap przygotowań przed meczami w LSK. Zawodniczki spełniają wszystkie założenia taktyczne, z meczu na mecz, z turnieju na turniej widać, że jest coraz lepiej, drużyna musi się zgrać ze sobą. źródło: inf. własna nadesłał(a): Robert Sarna -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
Sparingi MKS-Muszynianka
18.10.07- Muszynianka - MKS 5:0 (25:21, 25:22, 25:20, 25:13, 15:9) 19.10.07- MKS - Muszynianka 3:2 (25:21, 25:17, 24:26, 25:23, 17:19) Dziewczyny grają coraz ładniej, oby tak w lidze ![]() Ten post edytował filip13 sob, 20 paź 2007 - 14:22 -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Brawo dla naszych dziewczyn! Widać, że grają coraz lepiej. Mam nadzieje, że w LSK pokażą na co je stać i nie będą tylko dostarczycielem pkt.
A w Pucharze Polski mają szanse wygrać turniej w Dąbrowie. Oby im się udało :) -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
Puchar Polski ważny, ale liga ważniejsza
dziewczyny niech się bardziej sprężają na lige ![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Do ligi jeszcze miesiąc, więc niec w PP pokażą na co je stać. Widać, że z każdym meczem jest lepiej i oby tak do końca. W PP niech pokażą, że nie będą dostarczycielem punktów, tylko ciężkim rywalem. Nasze dziewczyny mają wielkie szanse na utrzymanie się w LSK i wygrywanie nawet z najlepszymi :). Oczywiste jest, żeby się przygotowywały do ligi i że to liga jest ważniejsza. Ale PP będzie pierwszym ważnym sprawdzianem przygotowań
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Myśle że sie zmobilizują, na papierze rywale trudni ale, Ale MKS we własnej hali z dobrą mobilizacją to mi sie wydaje że może wszystkich pokonać
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
nowa strona MKS!!!
http://mks.dabrowa.pl/ -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
wciaz na tej stronie prawie nic nie ma. Dalej ukrywaja sponsorow. Ciekawe co bedzie w strefie kibica.
Ale dobrze ze wogole jest i adres pasuje do nazwy druzyny ![]() to 10 dni do inauguracji i cos sie nie zgadza - na oficjalnej http://lsk.net.pl 24 listopada ...a w programie tv: Piątek, 23 listopada Polsat Sport 19:30 W HD - Polska Liga Siatkówki kobiet: MKS Dąbrowa Górnicza - Winiary Bakalland Kalisz - na zywo ![]() PS. mecze beda transmitowane w TV4, Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 229 Dołączył: śro, 06 gru 06 Nr użytkownika: 357 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Terminarz, który podałeś z LSK net jest na pewno nieaktualny, ponieważ reprezentacja w styczniu jedzie do Niemiec na kwalifikacje do Olimpiady. Po drugie liga będzie grała systemem: środa - sobota. Niektóre mecze będą przekładane ze względu na udzial polskich drużyn w europejskich pucharach (Kalisz, Piła, Bydgoszcz, Bielsko Biała). To tyle co do terminarza.
Co do liczby widzów Panowie obok jest Sosnowiec i Płomień gra w PLS, pojedźcie i zobaczcie jak tam wygląda prawdziwa organizacja i co znaczy kibic, a najwazniejsza rzecz to spiker z prawdziwego zdarzenia, który wie kiedy poderwać publikę do dopingu, który wie w jakim momencie puścić muzykę, a w DG niestety tego brakuje i będzie brakowało. [b]1. W DNIACH 16-18 MAJA ODBĘDZIE SIĘ W POLSCE TURNIEJ ELEMINACYJNY DO ME SIATKARZY INTERESUJE MNIE CZY WŁODARZE MIASTA ZAINTERESUJA SIĘ TYM I BĘDA ZABIEGAĆ O ORGANIZACJĘ TEJ IMPREZY W DG. SZANSA NA OTRZYMANIE JEST DUŻA GDYŻ HALA MA CERTYFIKAT CEV 2. O "WSPÓŁPRACY" Z PŁOMIENIEM WIEDZĄ WSZYSCY!!!! A DLA TYCH CO NIE WIEDZĄ TO NAPISZĘ DZIAŁACZE PŁOMIENIA ZWRÓCILI SIĘ Z PROŚBĄ DO WŁADZ DG O WYNAJĘCIE HALI W DG NA MECZE PŁOMIENIA OCZYWISCIE ODPOWIEDŹ WSZYSCY ZNAJĄ - O D M O W A !!!!!! http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosci.wszystkie.21403 LEPIEJ JEST ŻEBY BYŁO PUSTO - BRAWO - NIC BARDZIEJ śMIESZNEGO NIE WIDZIAŁEM. 3. JESZCZE JEDNO - DLA TYCH CO NIE WIEDZĄ. BĘDĄ NA HALI MP AMATORÓW W BOKSIE, CZYLI SPORT NISZOWY, KTÓRY JEST NA DNIE I O KÓTRYM KAŻDY ZAPOMINA, A WZIĘLI TO DLATEGO PONIEWAŻ KAŻDE MIASTO UMYŁO RĘCE GDYŻ NIKT NIE CHCE DOKŁADAĆ DO INTERESU I MIEĆ PUSTEJ HALI. Nikt na to nie przyjdzie góra 100 osób, kogo interesuje boks???? , TAK MOŻE BYĆ TYLKO W DG.....[/b] edytowalem na zyczenie Robert123 Ten post edytował Zibar czw, 15 lis 2007 - 08:52 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Debiut w LSK dn. 23.11.2007 r. - transmisja w Polsat Sport.
Od awansu minęło prawie pół roku a w dalszym ciągu: - brak informacji o meczach - brak klubowych gadżetów dla kibiców - brak aktualnych wiadomości na stronie internetowej - brak zaangażowania i pomocy w organizację K.K. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 229 Dołączył: śro, 06 gru 06 Nr użytkownika: 357 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Krótkie filmiki z Sosnowca
http://pl.youtube.com/watch?v=UPQioFuVaGg http://pl.youtube.com/watch?v=G5gG_yVQvmQ rozgrzewka Płomienia http://pl.youtube.com/watch?v=DurxX5tjw4g http://pl.youtube.com/watch?v=bruac8M3Rls |
|
|
![]() ![]()
|
|
W polsacie sport hmmm.....
szkoda że nie na czwórce a w sumie i tak nie to nie obchodzi bo będe wtedy w hali na meczu ![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
2. O "WSPÓŁPRACY" Z PŁOMIENIEM WIEDZĄ WSZYSCY!!!! A DLA TYCH CO NIE WIEDZĄ TO NAPISZĘ DZIAŁACZE PŁOMIENIA ZWRÓCILI SIĘ Z PROŚBĄ DO WŁADZ DG O WYNAJĘCIE HALI W DG NA MECZE PŁOMIENIA OCZYWISCIE ODPOWIEDŹ WSZYSCY ZNAJĄ - O D M O W A !!!!!! <a href="http://www.siatka.org/?LEPIEJ JEST ŻEBY BYŁO PUSTO - BRAW-NIC BARDZIEJ SMIESZNEGO NIE WIDZIAŁEM. Czy o współpracy z Płomieniem wiedzą wszyscy??Nie!!!Specjalnie dzisiaj jadąc tramwajem zapytałem przemiłą motorniczą, czy wie o współpracy z Płomieniem.Głaza takie na mnie wywaliła i powiadziała "nie znam żadnego Płomienia". Z jej odpowiedzi wywnioskowałem, że nie wie o współpracy z Płomieniem. Czyli nie wszyscy wiedzą. Popieram odmowną decyzję... w sprawie współpracy z Płomieniem!!! Jeżeli podjęta decyzja była by odmienna, to wiązało by się to z szeregiem zagrożeń, które mogły by wystąpić na hali. Najważniejszym zagrożeniem jest zapruszenie ognia, wiadomo Płomień. Jeżeli doszło by do zapruszenia, a sekcje dąbrowskiej Straży nie opanowały by żywiołu pod nazwą Płomień, to pytam się gdzie nasze wspaniałe dziewczyny rozgrywały by swoje mecze w LSK. Pytam gdzie?...... Nie wiecie?.. Żarty. Ja wiem gdzie. Oczywiście na hali Płomienia ![]() A i jeszcze jedno zazgrożenie. Jeżeli był by Płomień na hali, to baca mógłby się wku****. I mamy po hali. Życzę wszystkim uśmiechu, pogody ducha i sukcesów (Płomieniowi też). LINK pozdr... Mod: Dodałem link, bo były jakieś problemy Ten post edytował Zibar pią, 16 lis 2007 - 13:33 -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mecz towarzyski MKS-Leningradka St. Petersburg
Dziś o godzinie 17.15 został rozegrany mecz towarzyski z rosyjską drużyną Leningradka St. Petersburg. Po czterosetowej walce nasz zespół uległ 1:3 (25:20; 24:26; 20:25; 25:27) Zapraszamy do obejrzenia zdjęć w galerii na stronie MKS-u (link) i Pełna relacja (link) (ZAR)-informacja własna Ten post edytował Zibar wto, 20 lis 2007 - 06:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
w realu dzisiaj widziałem plakaty na mecz z winiarami. zainteresowanie spore ale plakat był zawieszony w drzwiach ruchomych dlatego niektórzy pięć kółek robili żeby przeczytać
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Myślę, że zamysł był taki, aby dąbrowska społeczność się rozruszała
![]() Ważne , że jest info. A moim zdaniem należy zostawić..... i smyrnąć na halę w piątek i dopingować!!! Raz, dwa i ...... pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
Mhmmm ja plakat widziałem u siebie w szkole. Z tego co widziałem to wiele osób na niego spoglądało :). Ale ważne by na mieście była reklama. Jutro w drodze do szkoły i z powrotem popatrze czy na Mydlicach chociaż jeden wisi...
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Z frekwencją myślę, że nie powinno być problemów.
![]() ![]() ![]() Ja myślę że 1500-2000 powinno być ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Ciężko powiedzieć.... Ja myśle, że z połowa hali będzie... Jeszcze mogli by to w TV zareklamować (polsat sport) i pewnie zrobią tak na jakieś 2 dni przed meczem... Oby plakaty się pojawiły na mieście :)
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja chyba pojde z dziewczyna :)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:36 |