![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Oj zielono widać było :)
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hmmm a w Sosnowcu chyba kontrofensywa jest :). Na swoje lodowisko zrobili bezpłatny wstęp i wydłużyli godziny dostępności
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
tam to jakas zewnetrzna slizgawka, ktora sie roztopi gdy zrobi sie cieplej
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmmmm chyba, że tak :)
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Z tego co widziałem są hokejówki w wypożyczalni.
-------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Z tego co widziałem są hokejówki w wypożyczalni. Fajnie dobrze wiedzieć, po świętach trzeba będzie się wybrać i wypróbować ten "cud" techniki.. ![]() Ten post edytował kwintosz nie, 23 gru 2007 - 21:20 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
CYTAT ![]() Lodowisko na cały rok dziś Po uroczystym, piątkowym otwarciu jedynego w Zagłębiu i na Śląsku syntetycznego lodowiska przed Pałacem Kultury w Dąbrowie Górniczej, chętnych do skorzystania z tej atrakcji nie brakuje. Na ponad 550 m kw. może jednocześnie ślizgać się stu łyżwiarzy. Co ważne do końca grudnia w godz. 9-21 pojeździmy za darmo, a potem godzina jazdy będzie kosztowała 1 i 2 zł. Jest też wypożyczalnia łyżew - za sprzęt trzeba zapłacić 10 zł. - Syntetyczne lodowisko nie wymaga ciągłego wygładzania powierzchni. Jedyne prace, jakie trzeba przy nim wykonywać, to usuwanie zanieczyszczeń. Płyty nie zmieniają swojego poślizgu i przyczepności bez względu na warunki atmosferyczne, dlatego lodowisko może funkcjonować cały rok - podkreśla Anna Zubko z dąbrowskiego magistratu. Lodowisko kosztowało w sumie ponad 746 tys. zł. 300 tys. złotych dołożyła firma Arcelor Mittal. pas - POLSKA Dziennik Zachodni -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
mam ochotę 28ego (piątek) wybrać się na lodowisko w godzinach wieczornych/popołudniowych , ktoś reflektuje?
aha, mam pytania do tych, którzy już tam byli: 1. czy jest jakaś szatnia? 2. czy łyżwy w wypożyczalni są nowe? (mnie akurat interesują figurówki) 3. czy jesli jest szatnia można tam bezpiecznie zostawić rzeczy? ktoś tego pilnuje? -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
1. 3. Namiastka, lepiej nie zostawiać nic cennego. Jak ja byłem nikt nie pilnował.
2. Nie wiem Dzisiaj niestety kolejka mnie przerosła i nie pośmigałem. -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
mam ochotę 28ego (piątek) wybrać się na lodowisko w godzinach wieczornych/popołudniowych , ktoś reflektuje? aha, mam pytania do tych, którzy już tam byli: 1. czy jest jakaś szatnia? 2. czy łyżwy w wypożyczalni są nowe? (mnie akurat interesują figurówki) 3. czy jesli jest szatnia można tam bezpiecznie zostawić rzeczy? ktoś tego pilnuje? Hmm, powiem szczerze, że ja bardzo chętnie bym się wybrał. Wole godziny wieczorne (w sensie jak będzie ciemno 17-20). Mam trochę roboty, więc może jeszcze nie na 100% ale wstępnie mogę się zadeklarować.. chyba ze coś mi wypadnie. A jak nie to na pewno z kimś po nowym roku się wybiorę ![]() No właśnie, apropo szatni to czy chociaż z butami nie będzie problemu, jak się wypożycza łyżwy? Co bym nie miał jak wracać do domu.. Bo codo szatni, to przy takiej temp. to chyba rozbierać się za bardzo nie ma co.. ![]() Ten post edytował kwintosz śro, 26 gru 2007 - 23:26 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
"300 tys. złotych dołożyła firma Arcelor Mittal."
miło coś takiego przeczytać :) podziękować Ten post edytował tomasz sołtysik czw, 27 gru 2007 - 09:34 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
łyżwiarz ze mnie żaden, ale sam pomysł dobry i fajnie, że udało się coś takiego zorganizować.
|
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
a ja się właśnie dowiedziałem, że Mittal nie dołożył 300 tys. do lodowiska ... tylko 500 tys.
duże podziękować |
|
|
![]()
|
|
no to naprawde brawo
![]() ![]() Fajnie ze wladzom udalo sie ich namowic. A na DZ szkoda slow, zawsze jakies bzdury a jak nie to znowu cos przekreca -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Mittal nie dołożył 300 tys. do lodowiska ... tylko 500 tys. duże podziękować Pół miliona to kupa forsy. I to od firmy, której właściciele jeszcze całkiem niedawno byli powszechnie oceniani przez dąbrowiaków jako hmm... "cywilizacyjnie mniej dojrzali". Świetny sposób na przełamanie lodów wzajemnej nieufności. Bardzo Duże Podziękować ![]() Mam nadzieję, że powoli wkraczamy w czasy kiedy firmy zaczynają się poddawać modzie na identyfikowanie się ze swoim środowiskiem i wkrótce pozytywnie zaskoczą na inne dąbrowskie przedsiębiorstwa. Podobnież jest nawet na to niesłychanie naukowa nazwa - Corporate Social Responsibility (odpowiedzialność społeczna biznesu). W ramach takiego programu, w 2006 roku KWK Bogdanka przekazała na rzecz okolicznych społeczności 5mln darowizny (5%zysku brutto). Na budowę hospicjium, wyposażenie szkół i remont drogi powiatowej. Przykład godzien naśladowania w aglomeracji ślasko-dąbrowskiej. ![]() Ja tam na łyżwach nie potrafię, a wstydzę się uczyć w takim tłumie ![]() Ale lodowisko bardzo mnie cieszy. To chyba pierwsze od "nastu" lat miejskie przedsięwzięcie, która bez wyjątku budzi pozytywne emocje mieszkańców. Też Bardzo Duże Podziękować dla ekipy Podrazy ![]() To ja jeszcze poprosze o imprezę sywestrową w DG next year. ![]() I o taką fetę przy zapalaniu światełek na choince jak pod Rockefeller Center ![]() Ten post edytował bzenek czw, 27 gru 2007 - 16:30 |
|
|
![]()
|
|
Ja tam na łyżwach nie potrafię, a wstydzę się uczyć w takim tłumie ![]() Tam zaraz się wstydzisz, bierzesz łyżwy i kombiunjesz jak nie upaść ![]() Każdy kiedyś się uczył ![]() -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Lodowisko przed PKZ to najpiękniejsza dekoracja świąteczna naszego miasta!
Niebieska choinka przy DH Centrum świetnie harmonizuje z takimiż iglakami wokół lodowiska. Jak bardzo była nam ta atrakcja potrzebna świadczą kolejki chętnych. Dziennik Zachodni jak zwykle dezinformuje mieszkańców pisząc, że lodowisko do końca grudnia czynne od 9-tej do 22-giej. Niestety, w drugi dzień Świąt otwarte było od 14-tej do 18-tej. Czemu tak krótko? Jesli ktos uwierzył Dziennikowi długo czekał, aby dostać się na taflę. Podziękowania dla sponsorów! To świetna reklama Dąbrowy Górniczej. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
hmmm lyzyw naostrzlem w spdoku na prawdziwym lodowisku.. wybralem sie.. i jezdzilo sie zdecydowanie lepiej lecz.. moim zdaniem lyzwy sie szybko tępia :/ i chyba bylem tam ostatni raz w swoich lzwach.. jednak zwkl lod jest bez porowniania z syntetycznymi plytami
ALE pomysl i realizacja oceniam na 5 :) TAK czy siak wole normalne lodowiska :) AAA PS. bl ktos na pogorii? wie ktos jak gruby jest lod? -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |