![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Nie wiem jaka grubość dokładnie w cm, ale jak byłem w Wigilię to koleś śmigał około 15 m od brzegu bez stresu
![]() PS. Mowa o trójce ![]() Ten post edytował Karolyfer czw, 27 gru 2007 - 20:30 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Dzisiaj po zebranku Klubu Kibica, poszedłem sobie do centrum na autobusik :). Jako, że nie wiedziałem kiedy będzie autobus(bo ktoś zarąbał rozkład
![]() Co do pogorii kiedyś myślałem, by tam się wybrać w zime i zobaczyć jak to wszystko wygląda, ale jakoś nigdy czasu nie mogłem znaleźć... -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Dzisiaj po zebranku Klubu Kibica, poszedłem sobie do centrum na autobusik :). Jako, że nie wiedziałem kiedy będzie autobus(bo ktoś zarąbał rozkład ![]() Co do pogorii kiedyś myślałem, by tam się wybrać w zime i zobaczyć jak to wszystko wygląda, ale jakoś nigdy czasu nie mogłem znaleźć... Niektóre linie ulegają zmianie od nowego roku więc może KZK wymienia rozkłady.. wiec bez nerw szer ![]() ![]() Co do lodowiska, to jazda przy radiu.. ![]() ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 27 gru 2007 - 21:26 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla mnie muzyka leci trochę za cicho, wiadomo że nie można przesadzać, no ale przydało by się ciut głośniej :)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
a dzis bylem na pogorii 3 :) poprostu wypas.. tam to mozna poszalec na lyzwach :) no i nie spodziewalem sie ze bedzie tyle ludzi smigalo :)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
no niestet kazde wyjscie na lod to ryzko.. :) zreszta 1 raz smigam po lodzie i najadlem sie dzis strachu jak taki dziwny odglos spod lodu lecial w moja strone a pozniej poszlo dalej :) chba jakies pekniecie czy cos. nie wiem nie znam sie :) ale dziwne uczucie dlatego 20 m od brzegu najdalej
nie wiem jaka grubosc ma lod ale podobno bezpiecznie mozna chodzic od 10 cm, a 40 cm to juz mminu busik moze wjechac :) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No tak ale zauważ że grubość lodu lokalnie może się zmieniać...radze zachować bezpieczną odległość od brzegu...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Na Pogorii bym się nie obawiał. Co roku jakieś "debile" śmigają autkami po lodzie (nie tylko maluchami)..
Ale jeszcze bym z odjeżdżaniem za daleko od brzegu poczekał. Zresztą nie byłem jeszcze w obecną zimę na Pogorii, zresztą na Zielonej też, więc nie znam aktualnej sytuacji. ![]() Na łyżwy pod PKZ też się wybieram i ciągle nie mogę jakoś tam dojść.. ![]() Wrrr. i pomyśleć że to brak czasu dla: "15 min wstydu, za to tytuł na całe życie". Ten post edytował kwintosz sob, 29 gru 2007 - 19:51 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
łyżwy może i fajne, ale nie ma to jak rowerem poszaleć, ostatnio byłem na podze i jazda była extra
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
fotka nddg:
http://www.dabrowa.pl/DG_FOTO_2007/2007122..._lodowisko+.jpg tu dobrze widac ze mozna bylo zrobic wieksze. Po lewej stronie na miejscu budek az do latarni, a budki jeszcze bardziej na lewo -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
A kubek gorącej herbaty lub kawy można przy lodowisku kupić?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie można! Za dużo byś chciał!
![]() Ale z drugiej strony, odpowiednio duży termos, kubki, cukier w porcjach i herbata w torebkach - to chyba nie aż taki duży wysiłek i można by pomyśleć na takim rozwiązaniem? :) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Co tu mysleć?! Do dzieła!
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak patrzę na lodowisko to wszystko wydaje się ładnie i pięknie, na dworze mróz, świecące choinki i jest naprawdę fajnie, aleeee...
... jeśli ma to być lodowisko całoroczne, to za kilka tygodni przymrozki ustapią i zacznie padać deszcz i chętnych do ślizgania będzie mało, jeśli wogóle ktoś się pojawi, a wtedy przysałoby się zadaszenie, chociaż takie: ![]() bo nawet latem, jak pada to sredni przyjemnie jest smigać przemoczony, a co dopiero w długich okresach przejściowych wiosennych i jesiennych. Ciekawe czy ktoś pomyślał o takim rozwiązaniu? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
ok, właśnie wróciłam z lodowiska, takiej chały w życiu nie widziałam! jeżdżę na łyżwach od kilku lat, a tutaj wchodzę, płacę 10 zł za łyżwy które w ogóle nie są naostrzone... panie w wypożyczalni stwierdziły, że na tej nawierzchni szybko tępią się łyżwy ale to woła o pomstę do nieba....
jeśli ktokolwiek chce nauczyć sie jeździć na łyżwach to nie tutaj i nie na tym sprzęcie... dostałam informacje, że łyżwy są ostrzone co 3 dni i nie na miejscu tylko gdzieś są zawożone... wstyd na tym lodowisku można nabawić sie tylko brudnych plam na kolanach bo o czystości tej nawierzchni można zapomnieć ![]() kupię łyżwy, naostrzę i wtedy jeszcze raz spróbuję ps: trzeba mieć siatkę na buty! -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 109 Dołączył: śro, 22 cze 05 Skąd: okolice D.G Nr użytkownika: 145 ![]() |
Ja tam na łyżwach nie jeżdżę, ale jak robiłem rundkę po zbiornikach to na p3, p1 i na Kuźnicy pare osób śmigało - sam nieco łaziłem po lodzie - miał tak z 20cm :)
Fajna sprawa ![]() |
|
|
![]()
|
|
na tym lodowisku można nabawić sie tylko brudnych plam na kolanach bo o czystości tej nawierzchni można zapomnieć No to ciekawe czy mamy Super-Glide czy przestarzale??? CYTAT W przeszłości lodowiska syntetyczne wymagały aplikacji silikonowej. To już przeszłość. Super-Glide? używa nowego super śliskiego SuperGlide Skate Enhancer? równie śliskiego jak prawdziwy lód. Dodatkowo ta technika zapewnia, że lodowisko zawsze będzie suche i czyste w przeciwieństwie do starej technologii silikonowania. W Sosnowcu na Zimowym lyzwy z wypozyczalni tez nieostre i zle sie jezdzi. Wlasne mozna tam naostrzyc za oplata ale zawsze byla kolejka -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |