![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja bym gl. scene dal na zielona a alternatywne/malo znane zespoly /artysci na parkingu przy pogorii
poza tym na pogorii w nocy z sob na nd - po glownym artyscie wystepujacym na zielonej mozna zrobic dyskoteke plazowa (rozpoczynajaca sie pokazem sztucznych ognii) - fajerwerki nad jeziorem by super czadowo wygladaly. PS i piasek koniecznie do wymiany jak ma tam byc disco. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: sob, 07 paź 06 Nr użytkownika: 226 ![]() |
Ludzie jaki parking na pogorii? A ile tam ludzi sie zmieści?, A gdzie duża scena? Nie ma takiego miejsca poza zieloną które spełniałoby przepisy bezpieczeństwa
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmmm, sam nie wiem. Zarówno na Pogorii III na parkignu jak i na Zielonej pewnie było by fajnie - i tu są wady i zalety i tu. Ostatecznnie chyba jednak Zielona.
Ilość dni - tak jak zawsze (a raczej dawniej, bo to co było rok temu na 90-lecie miasta (!!) to kapa! Tylko 2 dni imprezy, w tym jedna słaba i gwiazda też nie do końca teges, w dodatku jedna) - a więc 3 dni: pt, sob., niedz. Zespoły - może ankieta? Ja bym za jakąś fajną kapelą rockową optował. Albo np. w piątek coś dla tych "hip-hopców" w sobotę dla rockowców a w niedzielę dla starszych :) Imprezy towarzyszące - te co zwykle, bungee oczywiście mile widziane, jakaś karuzela (choć to mi się koajrzy raczej z wiesjkimi imprezami, bo te karuzele w DG to takie są. w S-cu znacznie lepsze) itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Taki mały off topic. Zauwazyliscie ze od dosc dawna nie było u nas zadnych karuzel , które zazwyczaj jezdziły i rozkładały sie na około 2 tygodnie , w centrum lub obok targu. Dawqniej było to częste,a teraz nie przypominam sobie w ostatnim czasie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W ogóle to jakoś coraz mniej jest takich prznośnych "lunaparków" chyba :/
Z 10 lat temu i wcześniej co bywało po kilka w mieście/regionie, albo jedne pojechały to następne przybyły. Pamięta ktoś żółtą, czeską "Centrifugę" przez PKZetem z dawien dawna? To były czasy! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Ludzie jaki parking na pogorii? A ile tam ludzi sie zmieści?, A gdzie duża scena? Nie ma takiego miejsca poza zieloną które spełniałoby przepisy bezpieczeństwa to jestes jakims ekspertem od bezpieczenstwa? :) Na Pogorii zmiesci sie wiecej niz na Zielonej a do tego na Zielonej na wprost sceny miejsca jest bardzo malo przez ta fontanne. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No fakt :), może i jest mniej miejsca tam, tyle tylko nie zauważyłem by komuś to przeszkadzało. Jak jest koncert gwiazdy, to pod samą sceną, od sceny aż do murku gdzie zaczyna się ścieżka - stoją ludzie, tak że spokojnie można jeszcze sobie stanąć i pooglądać. Nie ma tłoku, ścisku.. kto chce może podejść. Ale ludzie niektórzy wolą posiedzieć z tyłu, posłuchać, porozmawiać czy powygłupiać się z znajomymi w tym czasie także. Tak więc to kwestia wyboru, dla osoby która chciałaby znaleźć miejsc, to sobie znajdzie bez względu na to czy jest tam fontanna.
I mały OT. Jakiś czas temu miałem właśnie nawet zakładać taki temat dotyczący lunaparków i cyrków. Kilka msc temu (jeszcze za p. Talkowskiego) miał być w Dąbrowie cyrk, nazwy nie podam (może Zalewski?) na Manhattanie, tam gdzie od kilku lat rozbiały się zawsze cyrki. Wiem o tym, bo młodsza siostra mojej kobiety miała bilety i chciała iść. No więc dziewczyna się z nią wybrała i zastała puste pole, znaczy tata je podwiózł. Ola, znaczy jej siostra w płacz, jak to dziecko więc ojciec poszedł zapytać czemu nie ma cyrku bo stała tam jedna czy dwie budki. I z tego co się dowiedział, podobno nie uzyskali zgody na rozbicie się na tym terenie!! i za 3 dni mieli być rozbici w Sosnowcu Zagórzu, bodajże na placu papieskim. Bilety, były oczywiście ważne. Tak więc, to że coś nas omijało może mieć drugie dno, nie było zezwoleń to i nie było lunaparków, cyrków..itd. Ten post edytował kwintosz nie, 11 lut 2007 - 12:20 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ja tam sie nie upieram ze musi byc na Pogorii, i Zielona wielka tragedia dla mnie nie bedzie bo i ma swoje uroki ale sam woalbym na Pogorii. Uwazam ze wiecej miejsca i do tego fajniejszy klimat nad woda i piaskiem.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem jaki to miał być cyrk, ale jeśli z dzikimi zwierzakami to dobrze, że nie dostał zezwolenia na rozbicie, wogóle bym zakaz wprowadził tak jak kilka lat temu zrobiono to w Bielsku. Oczywiście mile widziane cyrki z prawdziwego zadarzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też optuje za pogorią i żadnych cyrków !!! |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na zielonej miejsca bylo od sceny do fontanny i za fontanna dluuuuuga sciezka (tez byla dobra widocznosc - gdyz sa schody na dol w strone sceny) dodatkowo bylo dosc duzo miejsca z boku - gdzie tez mozna bylo na scene popatrzec (na zielonej mimo duzych tlumow nigdy nie bylo scisku)
natomiast... na pogorii bedzie scisk na parkingu - wszyscy co beda chcieli miec widok to tylko 2/3 parkingu (pozniej jest sama trawa). Z jednej strony kampingii (a wiec brak miejsca) a z drugiej trawnik ale na szerokosc moze ~ 70 m. (dalej jest knajpa) jak dla mnie zielona! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tam sie nie upieram ze musi byc na Pogorii, i Zielona wielka tragedia dla mnie nie bedzie bo i ma swoje uroki ale sam woalbym na Pogorii. Uwazam ze wiecej miejsca i do tego fajniejszy klimat nad woda i piaskiem. W sumie wszystko jedno, czy jakiś nawalony idiota utopi się w zalewie czy w fontannie ;-) Chociaż nie - w fontannie tańsza będzie akcja poszukiwawczo - ratunkowa. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
heh no to sonda http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=1876
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja nie wiem co niektórzy uparli sie tak na tą Zieloną. Dajmy szanse innej miejscówce. na ZIelonej bedzie same shit jak co roku, miejsca w miescie mamy naprawde dużo. Nie bójmy sie zmiany (być może na lepsze)
|
|
|
![]()
|
|
Ja tam nie chcę ryzykować i wolę już po staremu. Choć faktycznie najlepsze imprezy były przed 10-ma laty w Parku Hallera, to jednak teraz Zielona pozostała. Wolę nie kombinować i skoro Zielona się przyjęła to niech tak zostanie. Na Pogorii można robić mniejsze imprezy jak Picnic Country, gdzie ludzi jest zapewne mniej.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: śro, 14 lut 07 Nr użytkownika: 467 ![]() |
Termin imprezy :Maj
Miejsce: Parking Pogoria lub parking obok Hali Sportowej Czas trwania: 1 dzień Opis imprezy: Wyścig gokartowy o Puchar Miasta . Mały tor ułożony z opon , wynajęte gokarty , można by poprosić o sponsoring firmy motoryzacyjne .Albo aby pokryć koszty finansowe wynajęcia gokartów można by zorganizować składke od zawodników . Każdy by miał po dwa przejazdy po torze , najlepszy czas zwycięża. |
|
|
![]()
|
|
Oj pozwolę się stanowczo nie zgodzić z poprzednikiem! Dlaczego tylko 1 dzień? Maj to trochę za wcześnie ale pod koniec miesiąca ujdzie - i tylko gokarty by miały być? Jesteś chyba jakimś fanem tego (sportu?)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja powiem tak: z jednej strony lokacja: Zielona/Pogoria jest ok ale z drugiej strony brakuje mi w DG klimatu święta miasta. Mnie się marzą dni DG w czasie których klimat byłby podobny do np. pikniku contry w Mrągowie, gdzie bywałem swego czasu co roku (choć nigdy na koncercie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
I Park Zielona i Pogoria III - plus w tych dniach jakiś darmowy transport pomiędzy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
(...) brakuje mi w DG klimatu święta miasta (...) Właśnie... Wiadomo, że w dzisiejszych czasach rządzi kasa ![]() ![]() Moim zdaniem (i chyba nie tylko moim) w mieście w ogóle brakuje reklamy i marketingu imprez masowych. Tak więc, Organizator powinien położyć duży nacisk na ten aspekt (Uffff... Alem wymyślił!) Moje typy: ad 1. pierwszy weekend czerwca ad 2. główna impreza marzy mi się jednak w Parku Hallera ad 3. od piątkowego popołudnia do niedzielnego wieczora ad 4. może być nawet Rodowicz... choć wolałbym np. Stinga ![]() ad 5. postawiłbym na muzykę: od piosenki przy gitarze (jakieś poezje śpiewane, piosenki turystyczne, szanty, ble ble ble) aż do orkiestry symfonicznej... (może kameralna wystarczy); dobrze "sprzedaje się" humor, a więc kabarety; no i imprezy dla dzieciarni: wszelkiej maści konkursy i zawody |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No i chyba się część stała jasna..
Niestety.. ale obawiam się że znowu będzie "kicha" QUOTE Nazwa imprezy – Dni Dąbrowy Górniczej
Termin – 1 do 3 czerwca Miejsce realizacji – Park Hallera Organizator – Wydział Strategii, Promocji, Kultury i Sportu Opis – * 1 czerwca – blok programowy dla dzieci i młodzieży; * 2 czerwca – gwiazda wieczoru Kayah; * 3 czerwca – „Bliżej Europy”, w trakcie imprezy liczne konkursy, gry i zabawy, zajęcia artystyczne i sportowe, koncerty, występy artystyczne www.dabrowa-gornicza.pl -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:28 |