![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: pią, 29 gru 06 Nr użytkownika: 387 ![]() |
Czolem!
Wyczytalem na stronie magistratu rozklad grania Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy. Bardzo ladnie. Tak sobie mysle, ze Dabrowa Gornicza, a wlasciwie jej wladze rowniez powinny cos zrobic dla Orkiestry. Jak wiadomo, w Dabrowie byl sobie kiedys pomnik gen. Aleksandra Zawadzkiego, dobrego towarzysza, dabrowiaka, wielkiej klasy dzialacza partyjno-panstowego. Ten pomnik lezy sobie gdzies w jakims magazynie. Uwazam, ze nowa wladza, wladza lewicowa dla dobra chorych dzieci gotowa bedzie wystawic pod mlotek pomnik towarzysza generala. Korzysci z tego beda jak najwieksze. Pomnik nie bedzie lezal, gdzies w komorce. Zobaczy go Polska. Kupiec sie pewnie znajdzie. Przybedzie pieniedzy Orkiestrze. Wladza lewicowa udowodni, ze dobro obywateli ma na sercu... No, jednym slowem: same plusy. W zwiazku z opisanym ostatnio w Fakcie szkoleniem, proponuje by radni nie zwracali kosztow tego, jak to sie mowi, szkolenia do kasy miasta, ale przelewali te pieniazki na konto Orkiestry. Jestem pewien, ze prezydent wystawi Zawadzkiego na licytacje, a radni wplaca forse na konto Orkiestry. -------------------- CZOŁEM!
Kuraś |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
JESTEM ZA, a częściowo przeciw.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Co prawda kalesonów Zawadzkiego w muzeum już na szczęście nie ma, ale jednak na pomnik to zasłużył
![]() ![]() ![]() No swoich się nie sprzedaje ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:12 |