![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Możesz również z Centrum DG jechać :-) Tylko nie znam rozkładu
![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
nie za ma co
![]() pozdrawiam -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Maryśka! O 19:20 ni ma żadnego PKSu co jedzie codziennie przez Kraków! :>
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Dave no to albo ja źle przeczytałam rozkład przy przystanku albo zrobiłam to dobrze a przewoźnik wprowadza ludzi w błąd O.o ale słońce, nie chce mi się tego już sprawdzać
![]() ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Możesz również z Centrum DG jechać :-) Tylko nie znam rozkładu ![]() ![]() Pozdrawiam "Morze to pomorze" ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: sob, 02 sie 08 Nr użytkownika: 1,392 Płeć: Mężczyzna GG: 5797626 ![]() |
ja do jechal z dg do olkusza i z olkusza do krakowa
Ten post edytował wolek sob, 02 sie 2008 - 14:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na tym rozkładzie brakuje jeszcze kursu do Krakowa z Giżycka o 6:00 (kursuje codziennie w wakacje, poza wakacjami kursował od soboty do wtorku, ale teraz po wakacjach moze byc inaczej) i kursu z Karwi (po sezonie wakacyjnym z Gdyni) do Zakopanego o 3:15.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pią, 08 sie 08 Nr użytkownika: 1,401 Płeć: Kobieta ![]() |
a jeżdżą jeszcze takie busy żeby w olkuszu być przed 7 rano?? bardzo mi zależy na tym a na rozkładzie nic takiego nie widziałam
|
|
|
![]()
|
|
Znaczy o 18 chyba, bo w DG jest ok. 19:45 (jechałem nim na urlop ![]() Nie, o 6:00 z Giżycka do Krakowa - to ten, co wraca. O 20:00 jest do Giżycka z Krakowa ![]() ![]() Na 7 rano do Olkusza raczej sie nie dostanie - chyba, że spróbować tym o 6-ej do Krakowa, ale on oficjalnego przystanku w Olkuszu nie ma. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
CYTAT Z dniem 20 sierpnia 2008 r. PKS Jasło sp. z o.o. wprowadza następujące zmiany w rozkładzie jazdy autobusów: Kurs Jasło – Katowice, odjazd z Jasła o 14:00, zostaje skrócony do Krakowa, a godzina odjazdu zmieniona na 14:10; Kurs Katowice – Iwonicz Zdrój, odjazd z Katowic o 10:20 – skrócenie trasy na Kraków – Jasło, odjazd z Krakowa o stałej porze – 12:50; A taki był fajny autobusik na skok do Krakowa na niedzielny obiadek z kulturą. Albo na powrót z gór Małopolski ![]() ![]() ![]() Z DG wyjeżdżał 10:57 do Krakowa, a z Krakowa wracał 17:25 (?) Ten post edytował bzenek nie, 24 sie 2008 - 15:37 |
|
|
![]()
|
|
Ano też mi go szkoda - nie mało razy nim jechałem do Krakowa, bo o 9-ej Zakopanem nie zawsze szło się zabrać, a na 11-ą to się przynamniej wyspać można było
![]() No i ludziska też uparte były - o 17:25 z Krakowa do Katowic jechał ten kurs przez Olkusz, DG (Gołonóg też), Będzin i Sosnowiec to jak te osły czekali 15 minut dłużej, zeby Gliwicami pojechać, bo taniej o jakieś 2 zł, a nie zawsze miejsca były! A jak nie to jeszcze 10 minut czekali i Częstochową wracali i też nawaloną bo z Zakopca - a z Jasła odjeżdżał pusty! ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Ano też mi go szkoda Mnie tam zaczyna martwić, że w coraz większym stopniu Katowice mimowolnie przejmują rolę hubu GOP dla komunikacji międzymiastowej (aglomeracyjnej też). Sam to zauważyłeś w tym poście o pociągach na Lublin. Generalnie nie ma w tym nic złego - może nawet jest to modelowe. Ale fatalna jakość dojazdu do owego hubu (zwłaszcza w święta i niedziele) niemalże zmusza do rezygnacji z komunikacji publicznej. ![]() Ten post edytował bzenek wto, 26 sie 2008 - 17:03 |
|
|
![]()
|
|
Yyy, nie rozumiem ostatenigo posta - jakiego hubu? Co to jest? Jakie Katowice? PKS Katowice?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
Odświeżam.
Orientuje się ktoś czy jeździ jakiś bus z CENTRUM DG w niedziele do Krakowa w godzinach rannych około 8 , 9 ?? Postów dawno tu nie było i pewnie rozkłady się zmieniły :/ Ten post edytował janosikdg sob, 11 lip 2009 - 14:27 |
|
|
![]()
|
|
Szybki, wygodny i tani (ale w sezonie w pewne dni czasem niedostępny - brak już miejsc w DG) to PKS Gliwice na trasie Gliwice - Zakopane. Niezmiennie od przynajmniej 8 lat jeździ o tej samej godzinie z DG: 9:04 z centrum w stronę Gołonoga. I kosztuje całkiem nie dużo - tylko 12,50 zł bilet normalny do Krakowa, jest zniżka dla studentów - 30%. Czas jazdy tylko 1 godzina i 15 minut!
A jakby co to chyba o 8:00 albo 8:10 jest jeszcze busisko (fuj!) prywatne ŁACHudry do Krakowa - cena chyba 10 zł (jak się nie zmieniła). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
Zamierzam jechać do Szczawnicy busem z firmy pana łacha z DG . Dlaczego tak źle o nim piszecie ? Co jest z tymi busami ? Ten post edytował janosikdg śro, 15 lip 2009 - 15:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jest bus 8:50 z centrum do Rabki Zdr. przez Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Zamierzam jechać do Szczawnicy busem z firmy pana łacha z DG . Dlaczego tak źle o nim piszecie ? Co jest z tymi busami ? W sumie to chyba tylko ja narzekam ![]() 1) Miałem jakieś 2 lata temu kontakt z kierowcą (może to był i szef?) Łacha w Jędrzejowie i grzecznie zapytałem, ile kosztuje bilet do DG, ten powiedział że (chyba) 14 zł, zapytałem czy są jakieś zniżki dla studentów a ten do mnie z japą: "14 zł to dużo?? Idź se pan na PKS za mną i zapytaj, ile bierze!..." Piznąłem tymi jego drzwiami od Merca i poszedłem na PKS. Ten miałem wtedy za darmo (a studenci, a teraz chyba wszyscy, mają zniżkę 30% na trasie Jędrzejów - Katowice i na to samo wychodzi, co bus) a jechałem sobie wygodnie, nogi mogłem rozłożyć, bagaż ulokować itp. 2) Nie lubię busów, gdyż zwyczajnie jest w nich ciasno (zwłaszcza w tych małych do 20 miejsc), nogi się przeważnie nie mieszczą między siedzeniami, fotele są nierozkładane, trza się często schylać, jak się wchodzi i miejsca na bagaż ni ma. Poza tym, jak ni ma klimy to okna nie otworzysz, bo tam są całe okna klejone i pozostaje ino mały lufcik na dachu. Jest gorąco jak pieron na postoju! |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
W takim razie czym najlepiej dojechać do Krakowa? Busy czy pociąg? Wiecie jak się przedstawiają ceny , i czy ktoś ma pewny rozkład?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:38 |