![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
ależ drogi Dav'ie
![]() ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 09 sty 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 1,027 Płeć: Kobieta GG: 8447858 Skype: olga2468 ![]() |
Mam pytanie odnośnie tych busów:
6) 9.04 - do Zakopca z Gliwic - niedrogi i fajny, codziennie kursuje; 7) 10.57 - do Iwonicza Zdrój, przez Olkusz, Kraków i Gołonóg - codziennie; Na którą godzinę byłabym w Krakowie jeżeli wybrałabym któryś z tych? Pytam, bo muszę się umówić i nie wiem, na którą godzinę. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hmmm jak na moje oko Olga trzeba policzyć od godziny do półtorej... Nie wiem gdzie się te PKSy zatrzymują, a w necie znaleźć ich rozkłady graniczy z cudem :|
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 09 sty 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 1,027 Płeć: Kobieta GG: 8447858 Skype: olga2468 ![]() |
O, siemano
![]() No to jakoś tak wezmę na oko ![]() Będę jeździć co niedziele na lekcje japońskiego, bo sobie korepetytorkę znalazłam 8) ![]() Nie wiem po co dokładam sobie jeszcze więcej nauki, no ale cóż ![]() Dobra, dzięki ![]() Ten post edytował Olga śro, 09 sty 2008 - 19:36 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Aaa i nie wiem czy to busy czy PKSy... Kiedys busami jezdzilem do Krakowa, ale dawno temu i nie pamietam ile sie jechalo. Jak cos znajde na necie jeszcze to Ci powiem. Chyba, ze ktos z forumowiczów mnie tutaj uprzedzi to jeszcze lepiej =]
|
|
![]()
|
|
Aha, no oki
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najlepiej z przesiadką w Olkuszu - z pod Carrefoura jeżdżą co 10-15 min...
|
|
|
![]()
|
|
Kiedyś właśnie tak jeździłem, że spod Carrefoura. A jak z Olkuskim PKSem? Podobno mieli rozwiązać? Dalej jeżdżą te takie busiki?
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Olga ten gliwice-zakopane jak wyjeżdża o 9:04 to jest w Krakowie na dworcu PKS ok 10:30
Ten post edytował Maryhna czw, 10 sty 2008 - 00:21 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
PKS Olkusz - juz nie istnieje - przynajmniej jako przewoźnik (moze jedynie zostały resztki majątku trwałego grunty, budynki itp..)
Busy z Olkusza do Krakowa jada ok 40 minut - przy czym zdarza się, że ten czas się wydłuża. No i musisz jeszcze dostać się z Dąbrowy do Olkusza. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1) średni czas przejazdu PKSu bezpośredniego z DG Centrum do Krakowa RDA (dworzec PKS w centrum) wynosi 1,5 godziny, ale tego o 9:05 poleca, najabrdziej, gdyż nie wjeżdża na dworzec PKS w Olkuszu i nie jedzie przez Gołonogóg i jego czas przejazdu jest najszybszy - planowo mniej więcej o 10:25 na dworcu PKS (RDA) w Krakowe; w prakktyce jednak (a w niedzielę to szczególnie) już o 10:15! :-)
2) Busami z przesiadką nie polecam, bo jest dłużej i te busy jednak się strasznie wloką i co chwile stają na przystankach we wsiach po drodze do Krakowa - na dodatek dojeżdżąją tylko do Nowego Kleparza a nie do centrum; planowy czas przejazdu spod Carrefoura do N. Kleparza wynosi aż (aż bo jak na busa to długo) 55 minut! W dodatku zwykle wjeżdża jeszcze kieszeniowo na dworzec PKS w Olkuszu! 3) PKSu Olkusz (kursujących) nie ma już od prawie roku niestety ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: nie, 24 lut 08 Nr użytkownika: 1,119 Płeć: Kobieta GG: nie podaje Skype: nie podaje Tlen: niepodaje ![]() |
jak juz coś to Łukasz Łach ma bilety za 10 zł
więc ta osoba która nie wie niech sie lepiej nieodzywa albo niech sie czym innym zajmie!!
Załączony plik
|
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: czw, 28 lut 08 Skąd: Dąbrowa Nr użytkownika: 1,125 Płeć: Kobieta GG: 590230 Skype: na sranie mi potrzebny Tlen: nie mam ![]() |
Dave jak niewiesz to sie nieodzywaj.....
![]() Dobra Łukasz ma busy do Krakowa, ale przewóz ma za 10 zł a nie jak ty napisałeś ,że za 12zł a studenski ma za 8 zł. Także coś Ci sie koleś chyba pokcićkało ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może dacie zniżki jak już tak bronicie firmy?
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: czw, 28 lut 08 Skąd: Dąbrowa Nr użytkownika: 1,125 Płeć: Kobieta GG: 590230 Skype: na sranie mi potrzebny Tlen: nie mam ![]() |
No sorry 10 zł bilet , studencki 8 zł
i ty chcesz jeszcze zniżki weź koleś najlepiej za darmo żeby śmieszniej było . ![]() LoL. A co do tego bronienia to wcale nie bronie tylko pisze bo najpierw żeby komuś informacje pisać to trzeba być samemu dobrze poinfrormowanemu.! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szczerze mówiąc to nie wiem czy o to firmę chodzi, ale jeśli np. o tego busa co jeździ z centrum o 8:40 do krakowa. To się chciałem poskarżyć
![]() 2 tygodnie temu w sobotę czekałem na tego busa i nie przyjechał ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Czasami tak bywa
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dave jak niewiesz to sie nieodzywaj..... ![]() Dobra Łukasz ma busy do Krakowa, ale przewóz ma za 10 zł a nie jak ty napisałeś ,że za 12zł a studenski ma za 8 zł. Także coś Ci sie koleś chyba pokcićkało ![]() Słuchaj no koleś, czy tam koleżanko! Potrafisz czytać datę, kiedy był napisany post?! ![]() Czep się tego swojego 20-letniego busa do Krakowa z siedzeniami ze starego Autasana H9-21 a nie mnie! Post o busie Łach(udry) do Krakowa pisałem w sierpniu i bazowałem na cenie wypisanej w rozkładzie jazdy podanym przez samego właściciela, gdzie czarno na białym było (wtedy!), że bilet do Krakowa kosztuje 12 zł a 8 zł studencki! A że w między czasie Pan Łach skapnął się, że to się nie opłaca pasażerowi i zmniejszył cenę całego biletu na 10 zł to mnie już nie interesuje, jeśli posta pisałem latem ur.! Byłem dość obiektywny, bo prywatnie w życiu bym tego dziadostwa do Krakowa nie polecił! Rozpadający się klekot (bodajże Mercedes), który ma z 20 lat chyba i siedzenia wstawione z H9-tki (a więc pewnie to był zwykły dostawczak przerobiony na bus) i ciasno w środku, że nóg nie idzie wcisnąć! To już bym wolał za taką samą cenę jechać innymi busami z przesiadką, a najlepiej to PKSem - też za podobną cenę a wygodniej i więcej miejsca! W dodatku kultura pana Łacha też pozostawia wiele do życzenia - z rok temu w Jędrzejowie pytałem o cenę biletu i o jakieś ulgi (grzecznie oczywiście) i usłyszałem słowa w stylu takim, ja parę postów wcześniej na podobne pytanie kogoś innego! Trzasłem drzwiami i se zaczekałem 10 minut na poczciwy PKS Katowice, który studencki bilet miał w cenie takiej, jak ten łachudra! W dodatku PKSem mogłem sobie jechać za free! A tematu ciągłego ścierania godzin odjazdów wybranych kursów i relacji PKSów i konkurencyjnych busów do/przez: Kraków, Olkusz, Jędrzejów, Busko to nawet nie podejmę! Wniosek nasuwa się sam! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 04 maj 08 Nr użytkownika: 1,268 Płeć: Kobieta ![]() |
witam,
chcialabym odswiezyc temat. czy ktos orientuje sie jak sprawa z busami wyglada na chwile obecna? zalezy mi na busie do krakowa (bezposrednio, bez przesiadek), z dg (centrum lub golon.) w godzinach wieczornych w tyg. o ktorej godzienie i skad odjezdzaja, oraz jaki jest cennik. Bede bardzo wdzieczna za informacje! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |