![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
Dave tak, te busy dojeżdżają na sam Rynek w Sławkowie
ps: wybaczcie pomyłkę z "Bolesławcem" ;-) -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: sob, 09 gru 06 Skąd: DG - Strzemieszyce Nr użytkownika: 365 GG: 4323878 ![]() |
Orientuje sie ktoś czy któryś z wcześniej wymienionych przez @Prezesa autobusów kursuje 1 listopada ?!
Proszę o w miarę szybką odpowiedz ponieważ 1 listopada to już jutro a ja sie muszę dostać jakoś do Krakowa! Interesują mnie tylko kursy poranne tj: 3) 7:25 - do Zakopanego z Gliwic 4) 7:20 - do Zakopanego z Częstochowy 5) 8:40 - do Krakowa z Katowic 6) 9.04 - do Zakopca z Gliwic |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
witam!
ten bus o 7:25 z Gliwic jak juz ktos wczesniej wspominał jeździ teraz o 7:10 a co do tego czy jeżdż jutro to z informacji internetowych wynika, że ten, z częstochowy o 7:20 jeździ(fatycznie jeździ bliżej 7:30 więc radzę czekać cierpliwie). Ten 9:04 też chyba jutro kursuje. Co do dwóch pozostałych to nie wiem, ale tak czy inaczej polecam zadzwonić na informacje, którą mozna znaleźć tu: http://www.pks-czestochowa.pl/ (już widze na stronce że ich busy jeżdżą jak w niedziele czyli ten 7:20 jedzie na bank) i tu: http://www.pks-gliwice.pl/ i http://www.pks.katowice.pl/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trochę za późno, ale krótko odpisze "na zaś" : wszystkie wymienione przez mnie, Prezesa i kogo tam jeszcze busy i PKSy jeżdzą codziennie prócz DUŻYCH świąt: Bożego Narodzenia (25.12., w drugi zwykle jeźdzą), Nowy Rok i Wielkanoc (I dzień). Pozostałe dni kursują codziennie!
PS. Strona pks.katowice.pl jest tu niepotrzebna, bo PKS K-ce przez D.G. nie prowadzi żadnego kursu do ani przez Kraków! ;-) PS2. Ten poranny z Gliwic do Zakopca jedzie nie o 7:25 tylko 7:10 czy nawet 7:05 :) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
7:10 do Zakopanego i powrotny 15:30 do Gliwic, po wnikliwym przebadaniu rentowności został zawieszony do odwołania !
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No został zawieszony już jakieś 3 tygodnie temu ;( Ale pozostał ten o 7:25 z Częstochowy do Zakopca jeszcze - ale tym nie pojadę za darmo
![]() A z nowszych wieści: prywatne 2 kursy busem do Krakowa pana Łacha (8:10 i 14:30 jakoś) kursują teraz tylko w piątki, soboty i niedziele... |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: nie, 06 sty 08 Nr użytkownika: 1,015 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Autobusy PKS odjeżdżające z centru Dąbrowy Górniczej, z których korzystam w drodze do Krakowa to: 7:20 do Zakopanego (zatrzymuje się w Gołonogu); 9:04 do Zakopanego; Widuję też autobus PKS Nowy Sącz, który odjeżdża z Dąbrowy w okolicach 18:40 ale nie jestem go na 100% pewien. Ceny biletów są w granicach 10-13zł. Busy faktycznie są bardzo wygodne i komfortowe. Ich rozkład znajduje się tu: http://www.uni-bus.com.pl/katowice.html hej szukam busa z DG do Zakopanego czy moglbys mi prosze powiedziec skad w dg odjezdza taki bus z<z ktorego przystanku i o jakich godzinach > bo ja nic nie umiem znalesc. dzieki serdeczne za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
z przystanku autobusowego w centrum po stronie domu handlowego
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
No przecież było już tu pisane wcześniej! Nieuważnie przeglądałeś chyba! :>
To jeszcze raz podaję autobusy do Zakopanego z DG: 1) 3:15 z Gdyni do Zakopanego (może być mocno spóźniony ze wzlędu na długą trasę i "napięty" rozkład jazdy po drodze; może sie też zdarzyć, że w ogóle do DG nie wjedzie, choć powinien); 2) 7:27 z Częstochowy do Zakopanego; 3) 9:04 z Gliwic do Zakopanego. Wszystkie w/w są PKSami, każdy ma zniżkę dla studentów, ale w różnej wysokości - kursują codzienie, poza dużymi świętami: Bożego Narodzenia, Nowego Roku i Wielkanocy. Wszystkie te PKSy odjeżdżąją z przystanku PKS w centrum DG w kierunku Gołonoga. |
|
|
![]()
|
|
ależ drogi Dav'ie
![]() ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 09 sty 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 1,027 Płeć: Kobieta GG: 8447858 Skype: olga2468 ![]() |
Mam pytanie odnośnie tych busów:
6) 9.04 - do Zakopca z Gliwic - niedrogi i fajny, codziennie kursuje; 7) 10.57 - do Iwonicza Zdrój, przez Olkusz, Kraków i Gołonóg - codziennie; Na którą godzinę byłabym w Krakowie jeżeli wybrałabym któryś z tych? Pytam, bo muszę się umówić i nie wiem, na którą godzinę. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hmmm jak na moje oko Olga trzeba policzyć od godziny do półtorej... Nie wiem gdzie się te PKSy zatrzymują, a w necie znaleźć ich rozkłady graniczy z cudem :|
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 09 sty 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 1,027 Płeć: Kobieta GG: 8447858 Skype: olga2468 ![]() |
O, siemano
![]() No to jakoś tak wezmę na oko ![]() Będę jeździć co niedziele na lekcje japońskiego, bo sobie korepetytorkę znalazłam 8) ![]() Nie wiem po co dokładam sobie jeszcze więcej nauki, no ale cóż ![]() Dobra, dzięki ![]() Ten post edytował Olga śro, 09 sty 2008 - 19:36 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Aaa i nie wiem czy to busy czy PKSy... Kiedys busami jezdzilem do Krakowa, ale dawno temu i nie pamietam ile sie jechalo. Jak cos znajde na necie jeszcze to Ci powiem. Chyba, ze ktos z forumowiczów mnie tutaj uprzedzi to jeszcze lepiej =]
|
|
![]()
|
|
Aha, no oki
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najlepiej z przesiadką w Olkuszu - z pod Carrefoura jeżdżą co 10-15 min...
|
|
|
![]()
|
|
Kiedyś właśnie tak jeździłem, że spod Carrefoura. A jak z Olkuskim PKSem? Podobno mieli rozwiązać? Dalej jeżdżą te takie busiki?
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Olga ten gliwice-zakopane jak wyjeżdża o 9:04 to jest w Krakowie na dworcu PKS ok 10:30
Ten post edytował Maryhna czw, 10 sty 2008 - 00:21 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:09 |