![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nie wiedziałem gdzie to dać, chyba tutaj pasuje - przed chwilą pod CH Pogoria zauważyłem takie naklejki na autach zaparkowanych na miejscach dla niepełnosprawnych:
![]() Ciężko coś dojrzeć, bo fotka robiona kartoflem ![]() "Gdzie parkujesz? Ludzi nie szanujesz? 500 zł/ 5 pkt", dalej jest coś mniej więcej takiego, że dziś SM informuje a jutro będzie karać. Ktoś wie czy miasto/SM ma faktycznie z tym coś wspólnego? Jeśli tak to tylko przyklasnąć, duży plus dla SM (lub dla tego kto to robi jeśli to nie oni), inna rzecz, że jeśli to oni to powinni karać a nie naklejać naklejki, czy mamy za dużo kasy w budżecie? Inne miasta nie mają takich skróbułów. Mało rzeczy mnie tak wkur... jak wypasione SUVy na miejscach dla niepełnosprawnych, myśli taki, że jak ma pseudoterenówkę w leasingu to należy go traktować priorytetowo, bardzo często wsiada później do takiego auta opalony kark, któremu inwalidztwo nie nie przeszkadza wyciskać na siłowni (chyba, że umysłowe, ale kto mu dał prawo jazdy w takim razie). Mam nadzieję, że te naklejki cholernie ciężko schodzą. Ten post edytował vacu sob, 23 mar 2013 - 17:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Takie naklejki powinny być nacinane w drobną siateczkę - tak jak licencyjne z windowsów chociażby
![]() No i nie na tylnej szybie, a na przedniej po stronie kierowcy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Takie naklejki powinny być nacinane w drobną siateczkę - tak jak licencyjne z windowsów chociażby ![]() No i nie na tylnej szybie, a na przedniej po stronie kierowcy ![]() Nie wiem ile w tym prawdym ale czytałem, że jeżeli przesłonisz przednią szybę czym wpłyniesz na bezpieczeństwo teoretycznie to jest to wykroczenie, natomiast jeśli przykleisz w ten sposób, to nawet mandatu w razie czego nie dostaniesz jako naklejający ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem ile w tym prawdym ale czytałem, że jeżeli przesłonisz przednią szybę czym wpłyniesz na bezpieczeństwo teoretycznie to jest to wykroczenie, natomiast jeśli przykleisz w ten sposób, to nawet mandatu w razie czego nie dostaniesz jako naklejający ![]() To już wiemy, kto za naklejkami stoi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S Aby było jasne, w ten nietypowy sposób uczciłem swój 1000 post na forum ![]() Ten post edytował xMarcinx sob, 23 mar 2013 - 20:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zapomniałeś dodać że ofiara ma śląskie blachy
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
xMarcinx:
CYTAT o jednym zapomniałeś - zamknięciu drzwi w aucie po przybiciu wlepki. - przyczyn otwartych drzwi mogło być więcej? ;-)vacu: CYTAT Mało rzeczy mnie tak wkur... jak wypasione SUVy na miejscach dla niepełnosprawnych - im droższy samochód tym przecież więcej wolno im właścicielom? ;-( xMarcinx: CYTAT w ten nietypowy sposób uczciłem swój 1000 post na forum smile2.gif - ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem ile w tym prawdym ale czytałem, że jeżeli przesłonisz przednią szybę czym wpłyniesz na bezpieczeństwo teoretycznie to jest to wykroczenie, natomiast jeśli przykleisz w ten sposób, to nawet mandatu w razie czego nie dostaniesz jako naklejający ![]() To już wiemy, kto za naklejkami stoi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S Aby było jasne, w ten nietypowy sposób uczciłem swój 1000 post na forum ![]() ![]() hihi teraz zdałem sobie sprawę, że jakby tak prześledzić moje posty na forum to faktycznie wszystko wydaje się jasne ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Uważaj, gdzie parkujesz! Straż Miejska kontroluje wiele miejsc w naszym mieście.
„Gdzie parkujesz? Ludzi nie szanujesz?!”. To nowa akcja dąbrowskich strażników miejskich, którzy częściej będą teraz kontrolować miejsca, w których kierowcy nie powinni zostawiać swoich aut. ![]() Pierwsze kontrole w ramach akcji miały miejsce w miniony weekend i nie brakowało kierowców, którzy parkowali na miejscach dla niepełnosprawnych, nie zostawiając za szybą informacji o odpowiednich do tego uprawnień. Wcześniej, bo na początku miesiąca skontrolowali stan oznakowania miejsc postojowych zastrzeżonych dla niepełnosprawnych, przeprowadzili także szkolenie dla zarządców wytypowanych punktów na terenie całego miasta, podczas którego przekazali swoje uwagi dot. nieprawidłowości i przypomnieli sposoby oznakowania zgodnego z obowiązującymi przepisami. W ostatnią sobotę i niedzielę strażników można było zobaczyć w rejonie CH Pogoria oraz marketu Kaufland. Funkcjonariusze kontrolowali zasadność parkowania na miejscach zastrzeżonych, a w przypadku nieprawidłowości umieszczali na szybach pojazdów samoprzylepne naklejki informujące o ujawnionym wykroczeniu. Akcja dąbrowskiej Straży Miejskiej ma na celu zwrócenie uwagi na przestrzeganie zasad właściwego parkowania i respektowania znaków dla niepełnosprawnych. W jej ramach strażnicy wykorzystując ulotki – naklejki oraz poprzez dostępne media prowadzą działania informacyjne. – Wszystko po to, aby uświadomić pełnosprawnym kierowcom, że zajmowanie miejsc na kopertach ogranicza samodzielność i aktywność osób niepełnosprawnych – mówi Dominik Gordon, inicjator i koordynator akcji. I dodaje: – W dalszych planach akcja ma się rozszerzyć na teren innych placówek handlowych, parkingi osiedlowe, obiekty użyteczności publicznej i wszędzie tam, gdzie znajdują się miejsca postojowe zastrzeżone dla osób niepełnosprawnych. W przypadku zainaugurowanej właśnie akcji dąbrowskiej straży miejskiej przyjęto zasadę, że ważniejsze od karania kierowców i działań represyjnych jest zapobieganie wykroczeniom. Z analizy zdarzeń zachodzących w mieście, otrzymywanych zgłoszeń od mieszkańców, strażnicy wyciągnęli wnioski i postanowili postawić na aktywizowanie mieszkańców do dbania o dobro wspólne i inicjowanie programów profilaktycznych. Które miejsca na osiedlach Waszym zdaniem należałoby skontrolować w pierwszej kolejności? Ten post edytował matidg pon, 25 mar 2013 - 13:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
chyba najbardziej pożyteczna akcja SM od czasu jej powołania
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
chyba najbardziej pożyteczna akcja SM od czasu jej powołania No to już wiem, że to SM ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Natomiast moim zdaniem śmiech na sali z tą akcją SM. Zachowanie jakby przepisy zmieniły się tydzień temu i biedni ułomni kierowcy nie wiedzieli gdzie mają parkować. Jak widać SM w D.G. jest bogata ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Natomiast moim zdaniem śmiech na sali z tą akcją SM. Zachowanie jakby przepisy zmieniły się tydzień temu i biedni ułomni kierowcy nie wiedzieli gdzie mają parkować. Jak widać SM w D.G. jest bogata ;-) no właśnie! czyżby abolicja ogłoszona przez komendanta SM? Przepisy są przepisami i nie rozumiem po co te nalepki (oczywiście za pieniądze podatnika wydrukowane u czyjegoś "szwagra'). Nie tak dawno zaparkował u mnie pod blokiem kolega w miejscu nie dozwolonym dla normalnego kierowcy, jemu jednak pozwalała na to "niebieska karta" i co - za wycieraczką dokładnie nad kartą wezwanie do SM. Obyło się bez mandatu, jednak osoba niepełnosprawna zmuszona została do pofatygowania się do siedziby SM i udawadniania swoich praw. Ciekawe relacje - za parkowanie w miejscu przeznaczonym dla osób niepełnosprawnych tylko ostrzeżenie, za parkowanie osoby niepełnosprawnej oznaczonym odpowiednio samochodem w miejscu jej dozwolonym, wezwanie do jaskini lwa (a raczej ujadającego ratlerka). -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Strasznie najeżdżałem tu na WSB więc dla zachowania obektywizmu musze napisać, że wreszcie, po kilku (nastu?) latach oznakowali dojazd do swojego parkingu dla klientów, na każdym słupku w okolicy jest wskazówka
![]() ![]() Wygląda na to, że po dobroci jest trudno, trzeba być upierdliwym i pomogły telefony do SM oraz wpisy na naprawmyto.pl, przez tyle lat było o to trudno a widocznie karani klienci zaczeli wymagać, i dobrze, w końcu nie po to płacą tyle żeby nie mieć gdzie zaparkować ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy przy Pogoria Residence powstaje parking? Raczej to nie zjazd do KMP?
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ciekawe, że tym razem bliskość skrzyżowania i ruchliwa droga nie były przeszkodą...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Szybki konkurs. Ilu właścicieli samochodów z tego zdjęcia otrzymało wczoraj wezwania do SM. Nie pytam ilu powinno, nie psujcie zabawy bo będzie c.d.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Doliczyłem się 13.
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A w którym miejscu jest ta Biedronka na osiedlu Kasprzaka podpowiedzcie ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Zaraz za wieżowcami na Kosmonautów. Zdjęcie zrobione w kierunku huty. Z lewej za biedronką jest tramwaj.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: śro, 03 gru 03 Nr użytkownika: 36 ![]() |
samochodów 13, a właścicieli pewno 10
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |