![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Kolejne przesunięcie reformy (6-latki do szkoły) spowodowało, że przedszkola muszą przyjąć 5 i 6-lenie dzieci. Gdyby nie przesunięcie reformy, dzieci 6-letnie musiałyby pójść do szkoły robiąc miejsce dzieciom młodszym. W Ujejscu moje dziecko 4-letnie nie dostało się mimo że oboje z żoną pracujemy. Na szczęście dzisiaj dostałem telefon, że miasto dało dodatkową kasę na utworzenie drugiej grupy (były warunki lokalowe w przedszkolu, trzeba było tylko doposażyć salę) i wszystkie dzieci z listy rezerwowej zostały przyjęte
|
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
U mnie sytuacja jest prosta ja pracuje na zmiany żona też pracuje na zmiany, dziadkowie pracują i daleko mieszkają jak to wiadomo do 67 lat
![]() Koszty jak sie orientowałem przedszkola prywatnego na Zagłebiu przedział od 600 zł- do 1100 zł No oczywisice moge liczyć na cudowny telefon z któregoś przedszkola że jest miejsce dla mojego dziecka ale odrazu jak byłem po wyniki panie w każdym z nich mówiły "reformę taką mamy że 3 latki i 4 latki mają małe szase na przedszkole bo 6 latki i 5 latki potem samotni rodzice mops i dopiero oboje rodziców takie kryteria, pomjiajac po znajomosci itd... Co do kontroli sytuacji to sprawa małej liczby miejsc w przedszkolach jest głośna w mediach w co drugim mieście ale nic sie z tym nie robi Polska ?? Czyli standard Polskiej rzeczwistości martw się obywatelu sam szukaj rozwiązań rzuć prace płać połowe wynagrodzenia twoja sprawa nas to g... obchodzi takie nie powinno być i tym powinni się zamjmować ludzie których wszyscy wybralismy co kase biorą za rządzenie i decydowanie w danym mieście i oczywiście w Państwie Robisz na zmiany harujesz za 2 tyś i oddajesz połowe super perspektywa życia, polecam kawalerom i osobą planującym założenie rodziny temat do przemysleń szkoda gadać.................... (nie muszę chyba rodzicą pisać dzieci ze jak zapłacisz to i tak możesz kase w błoto wyrzucić bo dzieciak moze chorować a płacić trzeba nawet w tedy jak do przedszkola nie chodzi a to już kompletnie komplikuje życie ty płacisz dzieciak musi w domu siedziec a do roboty nie chodzisz bo siedzisz z nim) Aha co do przesunięć reform to nie jest powód tej sytuacji reforma nic tu nie ma do gadania bo jej nie ma, sytuacja taka nastapiła nie przez reformę 6 latków tylko przez to że przedszkola po redukowano wczesniej a nikt z mądrych głów nie brał pod uwagę że młodzież z wyżu demograficznego będzie miała dzieci czyli roczniki 80-85 i że znów będą potrzebne. To jest śmieszne mamy podobno super profesorów ekonomistów psychologów socjo nie wiadomo kogo a takie oczywiste rzeczy sie w Polsce pomjia i nie myśli się o takich rzeczach w perspektywie czasu, z planowaniem i z wyprzedzaniem wydarzeń Polascy specjaliści tzw zawsze mieli problemy....... Mod: (ostrzeżenie nr 1) Przypominam że forum służy do merytorycznej dyskusji, a nie do zamieszczania własnych manifestów. Zamiast tworzenia nowych tematów odszukaj odpowiedni który już istnieje!!! Pisz zrozumiale, pełnymi zdaniami używając zasad ortografii i gramatyki. Nie nadużywaj pogrubionych liter. Ten post edytował pozdrawiam czw, 12 kwi 2012 - 22:50 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z tego co mi się kiedyś obiło o uszy, to jeżeli dziecko nie dostało się do przedszkola to z UM jest dofinansowanie do prywatnego przedszkola - ale to musiałbyś dopytać w UM.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Jakiś bardzo nieszczęśliwy lub pechowy ten założyciel wątku. Trójkę dzieci przez przedszkole przepchnąłem i bez biegania, znajomości itd.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ludzie co wy cierpicie na jakąś zbiorowa chorobę. Komuna się jakiś czas temu skończyła i najwyższy czas spaść na ziemie. Bezpłatne przedszkola to raczej nieczęsty widok w zachodniej Europie. Generalnie przedszkola są raczej zarezerwowane dla najlepiej zarabiających i nie wiem kto wam wpoił do głowy ten pomysł ze w Polsce jest jakość szczególnie źle pod tym względem. Domagajcie się więcej a skończymy jak Grecja.
Ale wracając do DG to problem z miejscami w żłobkach i przedszkolach jest powszechnie znany, o czym wiele pisaliśmy w tym temacie. Dla przypomnienia napisze ze miasto DG większość swojego budżetu wydaje właśnie na placówki oświatowe i wychowawcze, i nie ma możliwości zwiększenia tych nakładów. Mieszanie przy tym groziłoby właściwie zatrzymaniem wszelkich inwestycji w mieście. Jedynym sposobem na zwiększenie dostępnych miejsc w przedszkolach jest przeniesienie środków z innych placówek oświatowych. Nie jest to proste, gdyż fanów darmowych przedszkoli jest nie więcej niż zwolenników darmowych szkół muzycznych, darmowych studiów, podstawówek pod domem i szkół średnich rozsianych po całym mieście itp... Niestety w naszym mieście nie głosuje się na osoby które rzetelnie przedstawiają takie dane. Bawi mnie jak kandydaci na radnych prześcigają się opowiadaniach jak to oni spowodują ze wszystko będzie za darmo, i do tego jeszcze każdy będzie miał super prace. A później "motłoch" glosuje i jest jak jest. Ten post edytował pozdrawiam pią, 13 kwi 2012 - 12:54 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Jakiś bardzo nieszczęśliwy lub pechowy ten założyciel wątku. Trójkę dzieci przez przedszkole przepchnąłem i bez biegania, znajomości itd. W jakich latach i ile miały dzieci lat? 2002-2006 jedno 2004-2008 drugie 2006-2010 trzecie dzieci chodziły do przedszkola od 3 do 7 roku życia Ten post edytował sandwich pią, 13 kwi 2012 - 12:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 17 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,130 Płeć: Mężczyzna GG: KS6841974 Skype: brak Tlen: ks ![]() |
Jakiś bardzo nieszczęśliwy lub pechowy ten założyciel wątku. Trójkę dzieci przez przedszkole przepchnąłem i bez biegania, znajomości itd. W jakich latach i ile miały dzieci lat? 2002-2006 jedno 2004-2008 drugie 2006-2010 trzecie dzieci chodziły do przedszkola od 3 do 7 roku życia podpisuje się pod sandwiczem mam dwoje dzieci chodziły do przedszkola do 7 lat. |
|
|
![]()
|
|
To ja też się "pochwalę" - córka od 3 lat chodzi do przedszkola na Łęknicach ...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: pią, 16 lis 12 Nr użytkownika: 5,108 Płeć: Kobieta ![]() |
pytanie do mam szczególnie z os. Kasprzaka.
jak wygląda rekrutacja do przedszkola, które wybrać bo o ile wiem to na Kasprzaka są dwa, proszę o pomoc mieszkam od niedawna w DG pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: śro, 12 paź 11 Nr użytkownika: 4,815 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pytanie do mam szczególnie z os. Kasprzaka. jak wygląda rekrutacja do przedszkola, które wybrać bo o ile wiem to na Kasprzaka są dwa, proszę o pomoc mieszkam od niedawna w DG pozdrawiam W okolicach centrum to raczej komisje przedszkolne sobie wybierają kogo przyjąć, nie sądzę żeby na Kasprzaka było inaczej. Dzieci w DG jest znacznie więcej niż miejsc w przedszkolach. Rekrutacja w naszym mieście niestety nie przebiega w formie elektronicznej - trzeba podejść do przedszkola, wziąć formularz, wypełnić i wypełniony przekazać odpowiedniej osobie. Ze względu na taką formę rekrutacji większość rodziców składa papiery do kilku przedszkol, aby zwiększyć swoje szanse na przyjęcie dziecka. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przed chwilą widziałem, jak w wyremontowanej kamienicy przy skrzyżowaniu Augustynika/Cieplaka wieszano na elewacji duży, kolorowy napis ŻŁOBEK.
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Od poniedziałku strona z prezentacjami przedszkoli, a tydzień później rusza nabór 2013-02-27, Aktualizacja: wczoraj 14:19 Coraz bliżej nabór do dąbrowskich przedszkoli. W tym roku po raz pierwszy w naszym mieście będzie się odbywał przy pomocy specjalnego serwera i elektronicznego systemu. Co nas czeka? Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij 4 marca ruszy internetowy serwis, z prezentacją poszczególnych placówek. Tydzień później, przy jego pomocy, będzie można już zgłaszać dzieci. Nabór do dąbrowskich przedszkoli i żłobka potrwa od 11 do 26 marca. Jak informują pracownicy wydziału oświaty UM, będzie odbywać się przy pomocy serwisu internetowego - dabrowagornicza.przedszkola.vnabor.pl, który ruszy 4 marca. Tam m.in. będzie można znaleźć informacje o placówkach i zgłosić swoje dziecko. System elektroniczny ma dać możliwość pełnego wykorzystania miejsc w miejskich przedszkolach, oddziałach przedszkolnych w szkołach podstawowych i żłobku. Od momentu jego wprowadzenia zasady przyjmowania dzieci będą jednakowe we wszystkich placówkach prowadzonych przez miasto. Kolejność składania podań nie wpłynie na wynik rekrutacji, będzie można szybciej poznać jej wyniki. Tak jak w latach ubiegłych, do przedszkola nr 29 przyjmowane będą dzieci z chorobą cukrzycową. Tam będą miały zapewnioną fachową opiekę pielęgniarki. Rodzice, którzy nie mogą zgłosić swojej pociechy przez internet, będą mogli zrobić to w tradycyjny sposób ? składając dokumenty u dyrektora przedszkola, który wprowadzi dane do systemu. Nabór dzieci do oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych specjalnych będzie prowadzony na dotychczasowych zasadach. Dodatkowe informacje o naborze do przedszkoli można uzyskać w wydziale oświaty UM, ul. Graniczna 21, nr tel - 32 295 68 35. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...38d764324,1,3,9 Ten post edytował Bathurst czw, 28 lut 2013 - 09:16 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poprawka - na Cieplaka dokończyli napis
![]() jest ŻŁOBEK I PRZEDSZKOLE. -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poprawka - na Cieplaka dokończyli napis ![]() jest ŻŁOBEK I PRZEDSZKOLE. Ale razumię że to pewnie prywatne przedszkole? może dzisiaj dopiszą, bo chyba rozłożyli cały napis na kilka dni ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Potwierdzam - to prywatne przedszkole/żłobek. Od kilkunastu tygodni widać tam ruch samochodów o rejestracjach STxxxx.
-------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
W końcu rekrutacja dzieci będzie w formie elektronicznej. Mam nadzieję, że w końcu przekonamy się ile rzeczywiście jest brakujących miejsc w przedszkolach, bo do tej pory chyba nikt tego nie sprawdzał.
|
|
|
![]()
|
|
W końcu rekrutacja dzieci będzie w formie elektronicznej. Mam nadzieję, że w końcu przekonamy się ile rzeczywiście jest brakujących miejsc w przedszkolach, bo do tej pory chyba nikt tego nie sprawdzał. Chyba, że jakiś dyrektor okaże się dobrym informatykiem....... -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32 |