![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja mam pytanie. Parkuje Pan swoje auto na 3-maja?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: pon, 31 sty 11 Nr użytkownika: 4,414 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Informuję, że w końcu prace nad montażem materiału z sesji dobiegły końca. Całość można obejrzeć pod adresem:
http://tomaszpasek.pl/multimedia.html Zaś co do kwestii parkowania: nigdy nie kryłem, że opowiadam się za opcją pogodzenia na ulicy 3 Maja interesów pieszych i kierowców, bo miejsca jest wystarczająco dużo(zdaję sobie jednocześnie sprawę, że na tym forum dominuje pogląd biegunowo odmienny). Zbierałem nawet w tej kwestii podpisy. Obecna sytuacja jest raczej konsekwencją braku reakcji władzy na postulaty właścicieli nieruchomości i kupców z 3 Maja. Pozdrawiam i zachęcam do oglądania relacji z pracy Rady Miejskiej. TP |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niedawno idąc 3 go Maja, bylem swiadkiem sytuacji gdy kierowca jadą po terenie który poiwnien byc calkowicie dla ruchu pieszego - poza terenem słupków wyzywał przez okno samochodu na kobiete idaca po 3 go maja... no to juz szczyt
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Niezła ta relacja z sesji. Fajnie to jest zrobione - odpowiednio zmontowane, wszystko dobrze słychać.
Muszę powiedzieć, że spodziewałem się czegoś gorszego - statycznego obrazu, jednego ujęcia i dźwięku jak ze studni. A jest ok. Z drugiej strony jakbym pewnie miał taki zawód jak p. radny Pasek, to pewnie bym się starał, żeby nie było wstydu. Co do treści - trzeba naprawdę się nudzić, żeby to całe obejrzeć. Prezydent Zaguła mówi, mówi, mówi............... jeszcze na początku te zepsute maszynki, sposoby głosowania itd. Inna sprawa, że ok. północy to odpaliłem, to i percepcja nie nadążała. Może kiedyś w wolnej chwili wrócę do tego. Ale generalnie jak ktoś chce wiedzieć jak działa Rada Miasta, to ten materiał jest niezastąpiony. Niezła robota p. Paska. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Niedawno idąc 3 go Maja, bylem swiadkiem sytuacji gdy kierowca jadą po terenie który poiwnien byc calkowicie dla ruchu pieszego - poza terenem słupków wyzywał przez okno samochodu na kobiete idaca po 3 go maja... no to juz szczyt ![]() unikam chodzenia po tej ulicy jak moge. wkoncu kiedys kogos potraca na tym "deptaku" -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: wto, 22 lut 11 Nr użytkownika: 4,475 Płeć: Kobieta ![]() |
Informuję, że w końcu prace nad montażem materiału z sesji dobiegły końca. Całość można obejrzeć pod adresem: http://tomaszpasek.pl/multimedia.html Zaś co do kwestii parkowania: nigdy nie kryłem, że opowiadam się za opcją pogodzenia na ulicy 3 Maja interesów pieszych i kierowców, bo miejsca jest wystarczająco dużo(zdaję sobie jednocześnie sprawę, że na tym forum dominuje pogląd biegunowo odmienny). Zbierałem nawet w tej kwestii podpisy. Obecna sytuacja jest raczej konsekwencją braku reakcji władzy na postulaty właścicieli nieruchomości i kupców z 3 Maja. Pozdrawiam i zachęcam do oglądania relacji z pracy Rady Miejskiej. TP Dobry pomysł - popieramy! |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tym pomysłem i realizacja, u mnie radny Pasek zapunktował.
A tak wogóle to Rada Miasta sama powinna to zorganizowac i prosic rózne programy typu Telpol czy TV Silesia o relacje lub transmisje z obrad. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Takie mam pytanko - czy w BIP-ie można znaleźć informacje na temat obecności poszczególnych radnych na sesjach?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
chyba powinny być w sprawozdaniu
ale po fotkach też można zrekonstruować ![]() np. http://dg.pl/news/show/group/19/id/2826/Sesja+RM |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
No niestety, w protokołach z posiedzeń jest tylko informacja o liście obecności, ale samej listy nie widzę
![]() W dodatku najświeższy protokół jest z maja. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
na ostatniej sesji było 24 radnych
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 30 Dołączył: pon, 29 lis 10 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 4,281 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na ostatniej sesji było 24 radnych ![]() Radny Łukasik działa: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019...prohibicji.html swoja drogą zastanawiam sie w czym takie działanie moze pomoc bo raczej nie uchroni nas przed alkoholizmem ani nawet nie spowoduje zmioenjszenia kosztów UM ponoszonych na rzecz walki z alkoholizmem i propagacji trzeźwości ![]() co najwyzej Radny Łukasik osiagnie:
nie wiem co Wy o tym sadzicie ale moim zdaniem prohibicja (ograniczenie swobody obywateli/mieszkanców) nie rozwiaze problemów z pijanstwem a juz napewno nie z alkoholizmem. a moze to sposob na to zeby nieco "rozglosic swoja osobę?" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Gorliwość godna neofity.
A wszelkie tego typu ograniczenia prowadzą do wzrostu patologii. Mety, bimber itp. One ograniczaja wolność ludzi normalnych, na tych drugich nie mają wpływu. Jak np. z zakazem picia w miejscu publicznym. Za piwo w parku dostaniesz mandat i go zapłacisz. Menel obali i się porzyga i nawet jak go zwiną to będzie się cieszył z ciepłego i darmowego noclegu na izbie. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy kiedykolwiek w jakimkolwiek kraju prohibicja się sprawdziła?? Szkoda naszej energii na komentowanie pomysłów radnego Ł. ;-)
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Czy kiedykolwiek w jakimkolwiek kraju prohibicja się sprawdziła?? Szkoda naszej energii na komentowanie pomysłów radnego Ł. ;-) Dokładnie brak słów. Spowoduje to tylko zalew pijanych kierowców na drogach po 22 pędzących na najbliższą stację po flachę. Jak ktoś się chce napić czy zapalić to żaden radny go nie powstrzyma - no to lepiej żeby poszedł do najbliższej żabki niż wsiadał w auto chyba... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: pią, 22 lut 13 Nr użytkownika: 5,165 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ofiary nieudanego przewrotu Dąbrowscy radni doszli ostatnio do wniosku, że najwyższy czas na zmiany w prezydium Rady Miejskiej. Przedstawiciele Platformy Obywatelskiej oraz część klubu Towarzystwa Przyjaciół Dąbrowy Górniczej rozpoczęła zbiórkę podpisów pod projektem uchwały dotyczącym odwołania przewodniczącej Agnieszki Pasternak. Jednak na środowej sesji Rady Miejskiej sytuacja potoczyła się na tyle dynamicznie, że miejsce w fotelu za prezydialnym stołem stracił... wiceprzewodniczący Krzysztof Tamborek. http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/da...wrotu,1,4,22728 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: pią, 22 lut 13 Nr użytkownika: 5,165 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A sesje w necie ktoś dziś oglądał? Jak wrażenia?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: wto, 30 paź 12 Nr użytkownika: 5,094 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
A będą gdzieś archiwa tych nagrań ? Wielki krok do przodu ale nie sądzę żebym to oglądał na bieżąco. Zrobi się z tego taki cyrk jak w sejmie. Pluskwy i te sprawy... Dużo ważniejsze wydaje się imienne głosowanie. Żaden radny już nie powie, że o czymś nie wiedział. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:54 |