![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
wczoraj ustalono składy komisji Rady Miejskiej, znów zabrakło miejsca dla PO cienko widzę współpracę w ramach RM A dlaczego cienko widzisz współpracę? Zawiązana koalicja ma większość w RM i nie będzie problemu z podejmowaniem decyzji. pewnie chodziło o współprace z opozycja...Problem w tym, ze faktycznie ta opozycja nie jest do niczego potrzebna.ot, paprotki. Chociaż ostatnio było ich też niewiele a mieszali konkretnie( i głośno). Ja to widzę tak: ta kadencja to będzie pasmo sukcesów. Ani słowo o porażce, pomyłce czy pomyłkach. No bo niby jak? Nawet ci co mają patrzeć PPP na ręce są "po linii". Będzie cudownie...Eldorado. Fasadowe. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pewnie chodziło o współprace z opozycja...Problem w tym, ze faktycznie ta opozycja nie jest do niczego potrzebna.ot, paprotki. Chociaż ostatnio było ich też niewiele a mieszali konkretnie( i głośno). Ja to widzę tak: ta kadencja to będzie pasmo sukcesów. Ani słowo o porażce, pomyłce czy pomyłkach. No bo niby jak? Nawet ci co mają patrzeć PPP na ręce są "po linii". Będzie cudownie...Eldorado. Fasadowe. Od tego jest opozycja aby patrzeć władzy na ręce i wyłapywać wszystkie nieprawidłowości, dziwne rzeczy, konstruktywna. A widzę, że zapowiada się opozycja taka jaką mieliśmy ostatnio - krzyczącą, wojującą, podżegającą do konfliktów a nie proponująca nic w zamian (coś jak PiS w kraju). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
z tym się nie zgodzę, że opozycja jest głośna i atakująca - skąd taka opinia?
raczej zmierzająca do rzeczowej dyskusji, ale niestety nie ma głosu - głos ma większość i trudno będzie cokolwiek przeforsować. dziwne takie upychanie na siłę swoich kandydatur przez koalicję - o niczym dobrym to nie świadczy, dlaczego nie oddali chociażby komisji rewizyjnej opozycji? a te paprotki to w tym momencie trafne określenie, ubawiło mnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
pewnie chodziło o współprace z opozycja...Problem w tym, ze faktycznie ta opozycja nie jest do niczego potrzebna.ot, paprotki. Chociaż ostatnio było ich też niewiele a mieszali konkretnie( i głośno). Ja to widzę tak: ta kadencja to będzie pasmo sukcesów. Ani słowo o porażce, pomyłce czy pomyłkach. No bo niby jak? Nawet ci co mają patrzeć PPP na ręce są "po linii". Będzie cudownie...Eldorado. Fasadowe. Od tego jest opozycja aby patrzeć władzy na ręce i wyłapywać wszystkie nieprawidłowości, dziwne rzeczy, konstruktywna. A widzę, że zapowiada się opozycja taka jaką mieliśmy ostatnio - krzyczącą, wojującą, podżegającą do konfliktów a nie proponująca nic w zamian (coś jak PiS w kraju). Dziwne rzeczy, że jednym z narzędzi patrzenia na ręce jest Komisja Rewizyjna. Tymczasem jej przewodniczący został, nie dość, że koalicjant to jeszcze podwładny prezydenta( w sensie zatrudnienia w MZBM jego osoby i jego rodziny - przynajmniej tak głosi "czerwona pajęczyna" z "AD"). Jeśli jednak przewodniczący poczuje jakimś cudem, że powinien się zbuntować przeciw szefowi swojemu i swoich bliskich i układowi politycznemu w jakim tkwi i tak koło siebie ma czujne oczy koleżanki z SLD,która jest wiceprzewodniczącą. Nie rusza was to kompletnie? Jakie opozycja ma narzędzia by być rzeczową i konstruktywną w tym układzie? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
no dokładnie - ja też jestem oburzona
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 26 paź 10 Nr użytkownika: 4,190 Płeć: Mężczyzna ![]() |
żenujące były wybory przewodniczących komisji szczególnie SPORTU.... - we władzach nie znalazł się facet, który zajmuje się sportem, prowadził reprezentację POLSKI!!!! i ma skończone studia z tego zakresu (zarządzanie sportem)- wybrana została pani, która uzasadniła swoją kandydaturę tym , że jej mąż jest prezesem klubu w ząbkowicach .... a przewodniczący powiedział, że lubi sport i jego dzieci osiągały jakieś sukcesy dlaetego jest idealnym kandydatem na to stanowisko!!!! hahaha ......... kadry dobieramy merytorycznie ...... czy wy się za tych ludzi nie wstydzicie ??
pasuje tylko cytat z muńka "jest super wiec o co co chodzi ?" |
|
|
![]()
|
|
żenujące były wybory przewodniczących komisji szczególnie SPORTU.... - we władzach nie znalazł się facet, który zajmuje się sportem, prowadził reprezentację POLSKI!!!! i ma skończone studia z tego zakresu (zarządzanie sportem)- wybrana została pani, która uzasadniła swoją kandydaturę tym , że jej mąż jest prezesem klubu w ząbkowicach .... a przewodniczący powiedział, że lubi sport i jego dzieci osiągały jakieś sukcesy dlaetego jest idealnym kandydatem na to stanowisko!!!! hahaha ......... kadry dobieramy merytorycznie ...... czy wy się za tych ludzi nie wstydzicie ?? pasuje tylko cytat z muńka "jest super wiec o co co chodzi ?" W sumie wystarczyłoby gdyby pani powiedziała, że ma karnet na basen i chodzi na fitness:) też by przeszło. Co więcej moim zdaniem mąż -prezes klubu sportowego powinien ją zdyskwalifikować, bo mamy tu konflikt interesu. Na moje oko. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
To naprawdę nie do pojęcia-przecież tam gdzie wygrało PO większość stanowisk obsadza SLD.
|
|
|
![]()
|
|
To naprawdę nie do pojęcia-przecież tam gdzie wygrało PO większość stanowisk obsadza SLD. że niby taka ironia? Ja wszystko przyjmę. Tylko mnie ta rewizyjna boli i w głowie się nie mieści. Przypomniało mi się, jeszcze uzasadnienie dla kandydatury "mojego" Bobrowskiego( tzn. tego o którym pisałam, że niedługo rozpocznie karierę polityczna wybitną:))...Stwierdzono, że jest kandydatem na wiceprzewodniczącego Komisji Gosp. Komunalnej ponieważ "wiele o nim powiedzieć nie można, ale zdobył dużo głosów". No i wystarczyło:) Przypomnę, że ponad tysiąc głosów Paska nie wystarczyło aby został wickiem w RM, ani przewodniczącym Komisji. A młodemu wystarczyło chyba z 700:) Tak się robi karierę w DG:) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Jakie opozycja ma narzędzia by być rzeczową i konstruktywną w tym układzie? Narzędzia? Bez śmiechów, do rzeczowej i konstruktywnej potrzebny jest tylko mózg Nie rusza was to kompletnie? ależ Pani Agnieszko, boli Panią ta przegrana PO w DG pozdro |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Tam gdzie demokracja ma choćby szczyptę racji bytu komisja rewizyjna winna mieć przewodniczącego z opozycji - takie jest niepisane i szanowane prawo.
Co w Dąbrowie Górniczej SLD i spółka ma do ukrycia ze dalej w żelaznym uścisku trzyma jako zakładnika Radnego Zbigniewa Łukasika na stanowisku przewodniczącego komisji rewizyjnej? Jeśli nie ma się nic do ukrycia (czy też ma się czyste intencje), to przecież nie ma co się obawiać opozycji w komisji rewizyjnej. Czy obecną sytuację, w której kontrolujący i kontrolowany występują w tych samych rolach uważacie za działanie optymalne? |
|
|
![]()
|
|
Jakie opozycja ma narzędzia by być rzeczową i konstruktywną w tym układzie? Narzędzia? Bez śmiechów, do rzeczowej i konstruktywnej potrzebny jest tylko mózg Nie rusza was to kompletnie? ależ Pani Agnieszko, boli Panią ta przegrana PO w DG pozdro Czyli dzięki sile argumentów, rzeczowych i mądrych koalicjanci byliby w stanie zmienić tok rozumowania? Nawet jeśli byłoby to wbrew ich interesowi politycznemu/osobistemu itp? Trudno mi w to jakoś uwierzyć. Zawsze się znajdzie wtedy jakieś narzędzie czy mechanizm, który sprawę opóźni, przyspieszy czy co tam akurat będzie potrzebne. Czy ja wiem czy akurat to boli?Równie mocno bolałoby rozczarowanie i szara, polityczna rzeczywistość po zgoła innym wyniku. Ale czy faktycznie taki układ jest w porządku? i odwet za ostatnie kilka m-cy będzie się ciągną min. 4 lata? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Proszę się nie obrażać na wyborców.Proszę pisać programy,pokazywać sposób ich realizacji a w następnych wyborach-sukces.
I proszę oszczędzać na bilbordach bo np. mnie zastanawia dlaczego ktoś pretendujący do stanowiska wartego 7tys netto miesięcznie wydaje na płytki dvd 50 tys? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 16 gru 10 Nr użytkownika: 4,327 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlatego że pieniądze to niejedyne korzyści z posiadania funkcji....
Wracając do komisji to niestety ale SLD nie można mieć za złe. Przecież znani są z tego że zawsze obsadzają swoich kolesiów i dbają o układziki. Mnie zawiodło TPDG w które wierzyłem że stanie na wysokości zadania ale widocznie stołki obiecane przez SLD a w szczególności przez jednego Pana z nazwiskiem na literę K. zamotały im w główkach. Jeżeli chodzi o komisje to właśnie oprócz wywołanej już komisji sportu w której przewodniczący i przewodnicząca nie wiedzą o rekreacji i sporcie nic to Pani Zagajaska jest też przewodniczącą komisji Prawno - organizacyjnej a nawet nie jest Prawnikiem. Ale najfajniejsze jest to że przewodniczącą Komisji Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej została kobieta która uzyskała w wyborach 180 głosów. No nie róbmy sobie jaj z wyborców. |
|
|
![]()
|
|
Ale najfajniejsze jest to że przewodniczącą Komisji Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej została kobieta która uzyskała w wyborach 180 głosów. No nie róbmy sobie jaj z wyborców. No jasne - obsadźmy wszystkie stanowiska w komisjach wg uzyskanych głosów w wyborach - wtedy Pan Stachowicz, Pan Pasek i Pan Bober będą zadowoleni ![]() No właśnie - nie róbmy sobie jaj z wyborców... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 16 gru 10 Nr użytkownika: 4,327 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Akurat przy obsadzaniu przewodniczących i vicków w komisjach powinna byC jakaś minimalna liczba bo szczerze 180 to aż wstyd.
Nie chodzi o wymienionych Panów tylko o resztki kultury.... |
|
|
![]()
|
|
Akurat przy obsadzaniu przewodniczących i vicków w komisjach powinna byC jakaś minimalna liczba bo szczerze 180 to aż wstyd. Nie chodzi o wymienionych Panów tylko o resztki kultury.... Dlaczego wstyd? Akurat ta Pani na Przewodniczącego tej komisji nadaje się doskonale, jeżeli chodzi o kompetencje. |
|
|
![]()
|
|
Uważam że większe kompetencje na przewodniczącego tej komisji ma Radny Borowicz ( przynajmniej tak wynika z jego strony ).
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 30 Dołączył: pon, 29 lis 10 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 4,281 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeśli zakładamy, że do tej pory nie był radnym to obstawiam, że z 40 by nie wyszedł no więc właśnie - to miałem na myśli![]() Proszę się nie obrażać na wyborców.Proszę pisać programy,pokazywać sposób ich realizacji a w następnych wyborach-sukces.I proszę oszczędzać na bilbordach bo np. mnie zastanawia dlaczego ktoś pretendujący do stanowiska wartego 7tys netto miesięcznie wydaje na płytki dvd 50 tys? Obecnie jak widac na naszych ulicach (a dokladniej slupy uliczne) Panu Stachowiczowi zabrakło pieniedzy zaby pozdejmowac swoje zdjecia - PPP sie udalo. - nie pisze o duzych billboard'ach tylko o wlasnie latarniach w Golonogu jeszcze wczoraj jest Pan Stachowicz na co 2 latarni - niektore juzsie odrywaja i wesoło furgocą na wietrze ;-P faktycznie albo Pan obazony na wyborców albo nie ma juz pieniazkow..... generalnie na przyszlosc powinna zaistniec zadada iz kandydaci do rady miasta etc... powinni deponowac w na jakmims koncie UM srodki na posprzatanie swoich smieci !!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:42 |