![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ludzie czy wy macie taką krótka pamięć czy mi sie tylko tak wydaje. Przecież byli gorsi prezydenci od Talkowskiego. On naprawde dużo zrobił, a że był troche naiwny to już inna historia Z całym szacunkiem jacu007 ale jakos cieżko mi odszukać w pamięci dobre rzeczy które zrobił Talkowski |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: sob, 07 paź 06 Nr użytkownika: 226 ![]() |
No nie byli wybierani ale władze mieli taką samą, nie chciałem pisać nazwisk no ale jak musze to napisze tylkop jedno, chodziło mi min o Dula. A o jedno Talkowskiego nie możemy oskarżać o przywłaszczenie mienia i ze sobie dorobił na mieście. A takie problemy były z poprzenim prezydentem. Talek Dla kultury zrobił tyle co nikt, a płac kultury , a muzeum a biblioteka a festiwal a remont i ocieplenie wszystkich szkó? "TO wszystko nazywa sie nic", pewnie mogło byc taniej i lepiej ale odmawiacie mu intencji?
Ten post edytował jacu007 nie, 26 lis 2006 - 22:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wiadomosc z komisji wyborczej (nie wiem jaki nr
![]() ![]() Podraza u nich wygral 5 glosami w stosunku do Meresa ![]() w innych komisjach "na oko" wygrywa Podraza wobec Meresa ale nie powiem jak to wyglada liczbowo - takze nie podniecajmy sie bo mozna wygrac w 10 komiejsach kilkoma glosami a w tych 2 przegrywac po 200 glosow na komisje... pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
No nie byli wybierani ale władze mieli taką samą, nie chciałem pisać nazwisk no ale jak musze to napisze tylkop jedno, chodziło mi min o Dula. A o jedno Talkowskiego nie możemy oskarżać o przywłaszczenie mienia i ze sobie dorobił na mieście. A takie problemy były z poprzenim prezydentem. Jacu mylisz się - siła prezydenta pochodzącego z wyborów bezpośrednich jest dużo większa niż prezydenta wybieranego przez radę. Obecnie PM ma pozycję silniejszą nawet niż RM. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W przyrodzie równowaga musi być tak samo rzecz sie ma w polityce Podraza bedzie tą równowagą dla rady miasta no chyba ze PO dogada sie z SLD co jest całkiem mozliwe po słowach pani Walz ze dziekuje Borwskiemu itp itd
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
oficjalnie
Wyniki zliczone na podstawie 25/67 protokołów. Meres - 4541 48,16% Podraza - 4888 51,84% z PKW - http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp...?id=246501& -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
oficjalnie Wyniki zliczone na podstawie 25/67 protokołów. Meres - 4541 48,16% Podraza - 4888 51,84% z PKW - http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp...?id=246501& To różnica prawie żadna. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: pią, 17 lis 06 Nr użytkownika: 308 ![]() |
54% do 46% juz potwierdzone...
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pobity rekord uzytkowników on-line.
i to w jakim stylu ![]() z 37 na 63 ![]() Forum Nam strasznie urosło w siłe w porównaniu na 3 miesiace wstecz, nikt chyba nie przypuszczał ze tak będzie |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
No nie byli wybierani ale władze mieli taką samą, nie chciałem pisać nazwisk no ale jak musze to napisze tylkop jedno, chodziło mi min o Dula. A o jedno Talkowskiego nie możemy oskarżać o przywłaszczenie mienia i ze sobie dorobił na mieście. A takie problemy były z poprzenim prezydentem. Talek Dla kultury zrobił tyle co nikt, a płac kultury , a muzeum a biblioteka a festiwal a remont i ocieplenie wszystkich szkó? "TO wszystko nazywa sie nic", pewnie mogło byc taniej i lepiej ale odmawiacie mu intencji? No tak tylko jeśli Dul był taki zły to czemu Talkowski przeciągnął go do swojej ekipy??? A co Lipczyka to wszyscy tylko gadają, a jak przychodzi do posługiwanie się faktami to nawet PiSiorowy wymiar sprawiedliwości nie jest w stanie mu nic udowodnić. A co do inwestycji to bez jaj. Te inwestycje w kulture to jakieś 15 mln zł. Tyle inwestuje miasto wielkości DG co kwartał a nie co 4 lata. A co do szkół to jest projekt Lipczyka+pieniądze z kredytu. Ten post edytował pozdrawiam nie, 26 lis 2006 - 22:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W przyrodzie równowaga musi być tak samo rzecz sie ma w polityce Podraza bedzie tą równowagą dla rady miasta no chyba ze PO dogada sie z SLD co jest całkiem mozliwe po słowach pani Walz ze dziekuje Borwskiemu itp itd Nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków, w PO nie obowiązuje zasada centralizmu demokratycznego. Na szczeblu miast, gmin i powiatów ważniejsze są układy i powiązania rodzinno-towarzysko-kolesiowskie niż wytyczne władz partii i ugrupowań. Poczekamy, zobaczymy. -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 238 ![]() |
A NIE MÓWIŁEM !!!!!!!!!!!!!!
Poczekamy , zobaczymy!!!!!!!!!!! pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
PKW - 80% komisji
Podraza - 52,4% Meres - 47,6% jakos tak -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
wlasnie jest konferencja PKW na tvn24. Podawali zaraz na poczatku DG ale nie uslyszalem danych i z kiedy pochodza
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Jest dobrze :) Kurcze, nie zasnę, poczekam do 100% komisji :)
-------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O ktorej maja byc podane kolejne wyniki?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Zgodze sie ze nalezy odroznic kampanie od prezydentury i ja osobiscie bardzo licze ze pan Podraza bedzie tutaj na forum nas odwiedzal i odp. na nasze pytania bo jak inaczej mozna tak bezposrednio i latwo dotrzec do prezydenta? A ja mam nadzieję, że nowy prezydent zajmie się pracą za którą ma płacone, a do kontaktów na forum wydeleguje swojego rzecznika prasowego. Robienie wszystkiego osobiście było jedną z głównych przyczyn tragedii prezydenta Talkowskiego. Bardziej oczekiwałbym aktywnego udziału radnych na stronach forum. W końcu to oni reprezentują mieszkańców wobec władz miasta. A prezydent nich się weźmie do konkretnej roboty ! No i co z IV RP. Ciekawe co nam powie Kaziu i Kaczka. "Premier Jarosław Kaczyński - chwilę po ogłoszeniu sondażowych wyników II tury wyborów na prezydenta Warszawy, które dają zwycięstwo Hannie Gronkiewicz-Waltz (PO) - powiedział: wraca stare i temu musimy się przeciwstawić." Czyli Kaczory dalej jadą ze zdartej płyty ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A ja mam nadzieję, że nowy prezydent zajmie się pracą za którą ma płacone, a do kontaktów na forum wydeleguje swojego rzecznika prasowego. Robienie wszystkiego osobiście było jedną z głównych przyczyn tragedii prezydenta Talkowskiego. Bardziej oczekiwałbym aktywnego udziału radnych na stronach forum. W końcu to oni reprezentują mieszkańców wobec władz miasta. A prezydent nich się weźmie do konkretnej roboty ! Co do pierwszej cześci. Całkowicie się nie zgodzę z tym że Talkowski sam robił wszystko. Jedynie co sam robił, to bywał na jakich dennych, pod publiczke robionych przecięć wstążeczek i spotykał się z mieszkańcami zielonych dzielnic na temat dożynek aa zapomniałbym.. jeszcze pojawiał się jak mu dawali nagrody za szerzenie kultury. Co innego pan prezydent robił sam?? Co do tej drugiej propozycji to faktycznie jest to co także powinniśmy oczekiwać od tych ludzi. Ale także licze na udział prezydenta miasta w życiu forum, chodźby od czasu do czasu. Myślę że godzinka tygodniowo to nie jest zbyt wiele. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Gazeta Wyborcza napisała:
QUOTE Wygrali kandydaci niezależni
pj 2006-11-26, ostatnia aktualizacja 2006-11-26 22:23 Wybory prezydenckie za nami. W największych miastach zwyciężyli kandydaci niezależni W większości miast regionu śląskiego drugą turę wyborów prezydenckich wygrali kandydaci niezależni - wynika z nieoficjalnych informacji "Gazety". Zabrzem będzie rządzić Małgorzata Mańka-Szulik, która zdobyła 15 016 głosów. Minimalnie przegrał z nią kandydat PO Rafał Marek. Głosowały na niego 14 824 osoby. Mysłowicami nadal będzie rządził Grzegorz Osyra, a Jaworznem - Paweł Silbert. Również w Tychach zwyciężył kandydat niezależny. Andrzej Dziuba, dotychczasowy prezydent, zdobył 51,89 proc. głosów. Jedynym posłem, któremu powiodła się batalia prezydencka, pozostał Zbigniew Podraza (SLD). Będzie on prezydentem Dąbrowy Górniczej. Nowym burmistrzem Tarnowskich Gór zostanie Arkadiusz Czech, dotychczasowy przewodniczący rady miasta. Jednym z najmłodszych prezydentów w Polsce będzie z pewnością Mieczysław Kieca, który wygrał w Wodzisławiu. Ma 27 lat, sześć lat temu przejął po dziadkach zakład fotograficzny. Ostatnio kierował Krajowym Cechem Fotografów. W Zawierciu zwyciężył Mirosław Mazur z PO, a w Żorach dotychczasowy prezydent Waldemar Socha. Nowym prezydentem Raciborza będzie z kolei Mirosław Lenk, do tej pory skarbnik w starostwie powiatowym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:12 |