IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> II tura, frekwencja, wyniki, komentarze
Ocena 5 V
:)
post nie, 26 lis 2006 - 14:36
Post #1

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

wyniki beda dostepne na stronie http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp...?id=246501&

Państwowa Komisja Wyborcza podała dane o frekwencji
PAP, MFi

Do godziny 12.00 w niedzielę średnia frekwencja w drugiej turze wyborów wójtów, burmistrzów i prezydentów miast wyniosła 12,44 proc - poinformował szef Państwowej Komisji Wyborczej Ferdynand Rymarz.
Najwyższą frekwencję odnotowano dotąd w gminie Milejczyce (Podlaskie), gdzie w wyborach wójta wzięło udział już 37 proc. uprawnionych do głosowania.

Spośród 16 dużych miast - liczących ponad 100 tys. mieszkańców - w których odbywa się II tura wyborów prezydenta, najwyższą - jak dotąd - frekwencję zanotowano w Warszawie.

W stolicy udział w głosowaniu wzięło 200.043 osoby na 1.338.038 uprawnionych do głosowania, czyli frekwencja wyniosła 14,95 proc.

W Krakowie frekwencja wyniosła - 11,87 proc.; w Białymstoku - 11,58; w Lublinie - 10,74; w Zielonej Górze - 10,63 proc.

W Szczecinie udział w wyborach wzięło dotąd - 9,99 proc. uprawnionych do głosowania; w Poznaniu - 9,83 proc.; w Płocku - 9,47; we Włocławku - 9,29 proc.; w Łodzi - 9,01 proc.; w Tychach - 8,44 proc.; w Częstochowie - 8,27 proc.

Frekwencja w Dąbrowie Górniczej wyniosła - 7,54 proc.; w Radomiu - 7,21 proc.; w Bydgoszczy - 7,02 proc. Najniższą - jak dotąd - frekwencję odnotowano w Zabrzu - 6,25 proc.

Do godz. 12 najwyższą frekwencję wyborczą zanotowano w woj. podkarpackim - wyniosła ona 16,01 proc. Natomiast najniższą w woj. kujawsko-pomorskim - 10,40 proc.

PKW podała informację o frekwencji na podstawie danych z 11.369 obwodów. Wydano w nich 1.821.056 kart do głosowania, co oznacza, że dotąd w wyborach wzięło udział 12,44 proc. uprawnionych do głosowania w tych miejscach.

Rymarz przypomniał, że w Obwodowej Komisji Wyborczej nr 51 w Warszawie, głosowanie zostało przedłużone do godz. 21. Natomiast głosowanie w pozostałych obwodach w Warszawie będzie trwało do godz. 20.

W związku z przedłużeniem o godzinę głosowania w jednej ze stołecznych komisji obwodowych, cisza wyborcza w Warszawie potrwa do godz. 21. Dopiero o tej godzinie będzie można podać wyniki sondaży, dotyczących wyborów prezydenta stolicy.

Cisza wyborcza przedłużona będzie także w Łodzi, ale tyko do godz. 20.15 - ze względu na 15-minutowe opóźnienie w otwarciu jednego z lokali wyborczych.

Następną konferencję zaplanowano w PKW na godz. 18. Podane zostaną wówczas kolejne dane dotyczące frekwencji wyborczej.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
10 Stron V  « < 6 7 8 9 10 >  
Start new topic
Odpowiedzi (140 - 159)
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 21:58
Post #141

UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 261

W związku z zakończeniem kampanii Wyborzej zwracam się z wnioskiem do admina o przywrócenie mnie w prawach członka forum niniejszego

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 22:01
Post #142

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

a ja prosze o skierowanie tego posta na PM do jakiegos moda - tam szybciej to zalatwisz, a forum nie bedzie miec OT watkow
prosze o wykasowanie mego i picka posta -wraz z rozpatrzeniem jego prosby

pozdr

--------------------

+Quote Post
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 22:01
Post #143

UZYTKOWNIK
**

dobra to informacja z ostaniej chwili - przewodnicząca RM - PAsternak Agnieszka, Sld uzyskało większość dzięki przychylności jednego radnego od Talkowskiego i jednego od PO.
W związku z powyższym v-ce prezydentami będą panowie na K, Z, B - nie wierzycie już wkrótce przyznacie mi rację granica błędu do 80% laugh.gif
Pozdrawiam

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 22:08
Post #144

FdZD

a wolales talka jako prezia RM?
co do wice to sa rozne wersje - ostatecznie wstrzymam sie do oficjalnych wynikow.
pozdr

--------------------

+Quote Post
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 22:18
Post #145

UZYTKOWNIK
**

Hator
Każdego z całym szacunkiem dla mnie kazdy jest lepszy byle tylko nie z ......

Z tego co widzisz muszę się osro szczypać w język, agyby tylko admin był bardziej tolerancyjny, wyłożył bym tu kawę na ławę o naszym mieście i jego elitach. Ale nie mogę bo zaraz będzie ban - ze strony admina i muszę przyznać że to forum byłoby o wiele ciekawsze gdybym przekazał wam prawdziwe informację o stanie naszych elit z dowodami, Nie zaś prowadził jakiś tam dyskusji, których celem było wygranie Pana P.. Ale tego oczywiście napisać też nie można bo będzie ban. To co mam pisać nienawidzę Talav i jego ludzie, jestem zafascynowany dąbrowską lewicą są cudowni :)

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 22:23
Post #146

FdZD

pisz co chcesz - bylebys nikogo bezpodstawnie nie atakowal i 3mal poziom forum jaki udalo nam sie tutaj wypracowac, nawet mimo szalejacej kampanii wyborczej.

ja z checia sie dowiem co ciekawego masz do powiedzenia - na tym polega wolnosc slowa i demokracja :)
pozdr

Koniec OT

Ten post edytował Hator pon, 27 lis 2006 - 22:32

--------------------

+Quote Post
pozdrawiam
post pon, 27 lis 2006 - 22:23
Post #147

jasiek

Nr użytkownika: 3

Ja wyjaśnisz czemu podwałeś się za Jacka Kościelnika to pogadamy.

+Quote Post
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 22:30
Post #148

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(pozdrawiam @ Nov 27 2006, 08:23 PM) *
Ja wyjaśnisz czemu podwałeś się za Jacka Kościelnika to pogadamy

Jestem jednym z wielu działaczy PiS w Dąbrowie i niestety ale przez pomyłkę użyłem logina Pana Jacka za co zreztą dostałem sporą reprymendę - czy to wystarczy?

Ten post edytował pozdrawiam pon, 27 lis 2006 - 22:42

+Quote Post
pozdrawiam
post pon, 27 lis 2006 - 22:39
Post #149

jasiek

A nie można było tak odrazu.

Ten post edytował pozdrawiam pon, 27 lis 2006 - 22:40

+Quote Post
Mick
post pon, 27 lis 2006 - 22:55
Post #150

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

QUOTE(PICK @ Nov 27 2006, 10:18 PM) *
forum byłoby o wiele ciekawsze gdybym przekazał wam prawdziwe informację o stanie naszych elit z dowodami,

Stosujesz właśnie metodę PiS - czyli wiem takie rzeczy porażające, że gdybyście wiedzieli to... Jeśli masz informacje prawdziwe, to wg mnie podzielić się możesz. Jeśli nie, to nawet nie pisz.

QUOTE(PICK @ Nov 27 2006, 10:18 PM) *
To co mam pisać nienawidzę Talav i jego ludzie, jestem zafascynowany dąbrowską lewicą są cudowni :)

No nie, gdybyś przyjrzał się forum, to zobaczyłbyś, że mało jest tu ludzi, którzy z przekonania głosują na lewicę, bo są nią zafascynowani, bo jest cudowna :)

To jak odbierasz forum wynika chyba z dwóch rzeczy:
- oceny forumowiczów kończącej się właśnie prezydentury Tala - tu sam sobie rozważ czy dobrym PM on był czy nie;
- oceny sposobu prowadzenia kampanii przez głównych kandydatów.

Swoją drogą jeśli jesteś przedstawicielem sztabu PiS i Kościelniaka, to napisz kto wymyślił mu tą super strategię - czyli nic nie robimy i dopiero 4 dni przed wyborami walimy gdzie się da plakaty i billboardy.

+Quote Post
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 23:17
Post #151

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(Mick @ Nov 27 2006, 08:55 PM) *
Stosujesz właśnie metodę PiS - czyli wiem takie rzeczy porażające, że gdybyście wiedzieli to... Jeśli masz informacje prawdziwe, to wg mnie podzielić się możesz. Jeśli nie, to nawet nie pisz.
No nie, gdybyś przyjrzał się forum, to zobaczyłbyś, że mało jest tu ludzi, którzy z przekonania głosują na lewicę, bo są nią zafascynowani, bo jest cudowna :)

To jak odbierasz forum wynika chyba z dwóch rzeczy:
- oceny forumowiczów kończącej się właśnie prezydentury Tala - tu sam sobie rozważ czy dobrym PM on był czy nie;
- oceny sposobu prowadzenia kampanii przez głównych kandydatów.

Swoją drogą jeśli jesteś przedstawicielem sztabu PiS i Kościelniaka, to napisz kto wymyślił mu tą super strategię - czyli nic nie robimy i dopiero 4 dni przed wyborami walimy gdzie się da plakaty i billboardy.

niestety nie byłem członkiem jego sztabu - błędy w kampani popełniliśmy na pewno i to nie ulega wątpliwości

Mick myslisz że używam jak to ty nazywasz pisowskiej retoryki - to w takim razie choćby pierwsza zagadka czy wiesz ile wynosi limit wyborczy wydatków na kampanię prezydencką. Jeśli do tego dotrzesz - to w wolnej chwili w trakcie jazdy po naszym mieście przelicz liczbę bilbordów kandydata i następnie tą ilośc pomnóż razy 2.500 zł - tyle wynosi koszt 2 tygodniowego wynajmu.
Po tym krótkim algorytmie zrozumiesz choć w części na czym polega "pisowska retoryka"

Pozdrawiam

+Quote Post
Hator
post pon, 27 lis 2006 - 23:19
Post #152

FdZD

przypomne ze pytanie odnosnie finansowania kampanii wyborczej p. Podrazu zadalem na czacie i mam obiecane, ze po kampanii p. Podraza rozliczy sie z wydatkow na swoja kampanie
(PICK zajrzyj do "stenogramu" czata")
PS swoja droga - ile wynosi ten limit?

--------------------

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 27 lis 2006 - 23:21
Post #153

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 148

Swoją drogą jeśli jesteś przedstawicielem sztabu PiS i Kościelniaka, to napisz kto wymyślił mu tą super strategię - czyli nic nie robimy i dopiero 4 dni przed wyborami walimy gdzie się da plakaty i billboardy

PICK - gdybyś poszperał na forum to nawet dowiedziałbyś się, że wielu forumowiczów uznało program Pana Kościelniaka za jeden z lepszych i bardziej pomysłowych. Więc nam tu nie plumkaj, że kochamy lewicę cool.gif

+Quote Post
pozdrawiam
post pon, 27 lis 2006 - 23:22
Post #154

jasiek

Dobra PICK nie mam tu nas liczbami. Każdcy może wydać z własnej kieszeni ile chce. Przegrana Meresa to tylko efekt szopki jaką odstawił sztab wyboczy PO i folkloru jaki robiłeś ty PICk. Tak więc wzajemnie sobie podziękujcie a nie mieszajcie w to forum.

Ten post edytował pozdrawiam pon, 27 lis 2006 - 23:39

+Quote Post
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 23:27
Post #155

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(pozdrawiam @ Nov 27 2006, 09:22 PM) *
Dobra PICK nie mam tu nas liczbami. Każdcy może wydać z własnej kieszeni ile chce. Przegrana Meresa to tylko efekt szopki jaką odstwił stab wyboczy PO i folkloru jaki robiłeś ty PICk. Tak więc wzajemnie sobie podziękujcie a nie mieszajcie w to forum.

Do Admina
zacytuje ci Senekę
"Bądzmy niewolnikami prawa, a staniemy się ludzmi wolnymi" - to nie liczby lecz prawo wyborcze.
Bez spłycania problemu proszę - bo stosujesz beriowską zasadę jest problem jest człowiek, nie ma człowieka nie ma problemu :)
Pozdrawiam

+Quote Post
pozdrawiam
post pon, 27 lis 2006 - 23:32
Post #156

jasiek

A coś bez wierszyków macie do powiedzenia??? To nie Podraza wygrał tylko wyście swoim pajacowaniem przegrali.

+Quote Post
szarisz
post pon, 27 lis 2006 - 23:34
Post #157

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 22

Limit wynosi 0,50 zł na 1 mieszkańca. Liczbę mieszkańców bierze się wg stanu na 31.12. roku przedwyborczego.
Myślę, że ok. 65 tys. zł

Ponadto przepis nie mówi, ze dany kandydat nie moze przekroczyć limitu. Limity się sumuje i niewykorzystane pieniądze z kandydatów na radnych mogą być wykorzystane przez prezydenta i (najczęściej) odwrotnie...

Naprawdę niczego nikomu w ten sposób nie udowodnisz...

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 27 lis 2006 - 23:38
Post #158

UZYTKOWNIK

Nie do końca, @pozdrawiam. Coś takiego znalazłem:

USTAWA

z dnia 20 czerwca 2002 r.

O BEZPOŚREDNIM WYBORZE WÓJTA, BURMISTRZA I PREZYDENTA MIASTA

(Dziennik Ustaw Nr 113, poz. 984)

Rozdział 4. Kampania wyborcza i finansowanie wyborów

Art. 24.5. Limit wydatków związanych z prowadzeniem kampanii wyborczej kandydata na wójta w gminach do 500 000 mieszkańców ustala się mnożąc liczbę mieszkańców danej gminy przez kwotę 50 groszy, a w gminach powyżej 500 000 mieszkańców mnożąc pierwsze 500 000 mieszkańców przez kwotę 50 groszy, a nadwyżkę ponad 500 000 mieszkańców - przez kwotę 25 groszy.

Nadmienię, że - Art 1.2. Ilekroć w ustawie jest mowa o wójcie, należy przez to rozumieć także burmistrza i prezydenta miasta.

szarisz mnie wyprzedził laugh.gif

Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 27 lis 2006 - 23:40

+Quote Post
PICK
post pon, 27 lis 2006 - 23:39
Post #159

UZYTKOWNIK
**

QUOTE(szarisz @ Nov 27 2006, 09:34 PM) *
Limit wynosi 0,50 zł na 1 mieszkańca. Liczbę mieszkańców bierze się wg stanu na 31.12. roku przedwyborczego.
Myślę, że ok. 65 tys. zł

Ponadto przepis nie mówi, ze dany kandydat nie moze przekroczyć limitu. Limity się sumuje i niewykorzystane pieniądze z kandydatów na radnych mogą być wykorzystane przez prezydenta i (najczęściej) odwrotnie...

Naprawdę niczego nikomu w ten sposób nie udowodnisz...

a co w przypadku jeżeli kandydat na prezydenta jest jednocześnie kandydatem na radnego nie widzisz tu kolizji regół

+Quote Post
pulsatilla1214
post pon, 27 lis 2006 - 23:46
Post #160

UZYTKOWNIK

Żadne pomieszanie reguł, ustawodawca tez to przewidział:

Art. 24. 1. Do finansowania komitetów wyborczych stosuje się odpowiednio przepisy ustawy, o której mowa w art. 2 ust. 2, z tym że limity wydatków w przypadku komitetów wyborczych, które zarejestrowały kandydata na wójta, ulegają powiększeniu o kwotę ustaloną na zasadach określonych w ust. 5.

art 2.2-przepisy ustawy z dnia 16 lipca 1998 r. – Ordynacja wyborcza do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw (Dz. U. Nr 95, poz. 602 i Nr 160, poz. 1060, z 2001 r. Nr 45, poz. 497 i Nr 89, poz. 971 oraz z 2002 r. Nr 23, poz. 220

Stosuj prawo, a nie kombinuj, PICK, zgodnie z cytowanym przez Ciebie Seneką wink.gif

ustęp piąty zacytowałem powyżej :)

Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 27 lis 2006 - 23:48

+Quote Post

10 Stron V  « < 6 7 8 9 10 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:24
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza