![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Witam,
Chcialam skorzystac z ulgi i odliczyc skladki zdrowotne i zus, dostalam od pracodawcy informacje roczna pobranych skladek jednak nie za bardzo wiem jak mam je odliczyc. Ktos korzystal z tych ulg? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,974 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skorzystaj z dowolnego programu do rozliczania PIT-ów, większość "prowadzi za rączkę", podpowiadając, co po kolei wpisywać. BTW - wystarczy spisać odpowiednie pozycje z PIT-11, tam masz wszystko zsumowane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,865 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja co roku rozliczam się za pomoca oficjalnej apki rządowej - nazywa się to e-deklaracje. Bardzo prosto prowadzi co trzeba wpisać i gdzie no i wysyła od razu do skarbówki (trzeba znać dochód za poprzedni rok celem weryfikacji). Poza tym na necie są porady i inne programy.
Tak naprawde mając rozliczenie PIT-11 wystarczy odpow. wartości (przychód, koszty uzyskania przychodu zaliczka na podatek, składka na ub. zdrowotne oraz emerytowa) wpisać w odp. pola np. PIT-37 i program sam nas rozliczy. Dodatkowo można wpisać numer KRS jakiejś fundacji, celem przekazania 1% podatku na jakiś szczytny cel. Ten post edytował Sebastian22 śro, 16 mar 2016 - 22:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: piątek, 08 grudzień 2023 - 03:47 |