![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
ŚWIADKOWIE JEHOWY
Gdy usŁyszymy pukanie do drzwi i poprawnie zidentyfikujemy ŚJ (ŚwiadkÓw jechovy) przez wizjer, oddalamy siĘod drzwi i woŁamy do kolegi - obecnoŚĆ drugiej osoby w mieszkaniu jest konieczna. WoŁamy tak, aby gŁosy byŁy sŁyszane za drzwiami: 1. - Czesiek, ktoŚ puka, otwÓrz drzwi! - Nie mogĘ! Mam waŻnĄ robotĘ! - No otwÓrz, siedzĘw kiblu! - Dobra, ale jak to Świadkowie Jehowy, albo coŚ w tym stylu, to zap......Ę! [jeŚli wszystkie elementy wykonano prawidŁowo, to po otwarciu drzwi nie powinno byĆ nikogo] 2. Po identyfikacji ŚJ przez wizjer odgrywamy rozmowĘjak poprzednio, ale tuŻ pod wizjerem. TakŻe wymaga obecnoŚci partnera i rzecz jasna odpowiedniego nasilenia obu gŁosÓw. MÓwimy udawanym szeptem. - Czesiek, kto to? SrajtaŚmex? - Nie. Chyba Świadkowie Jehowy... - O k...a, iŚĆ po bejzbola? - Lepiej psiknĘim czymŚ w oczy. - Jest jeszcze ten ruski muchozol w Łazience? - Po co, tu w szafce powinien byĆ odplamiacz do dywanÓw... [itd. efekt jak poprzednio - pod drzwiami pusto] 3. Szybki numer, bardzo skuteczny. Reagujemy szybko, zanim rozwinĄ myŚl. - [ŚJ] DzieĹ dobry. ChcieliŚmy zadaĆ panu pytanie... - DziĘkujĘ, mam juŻ paszport Polsatu ®. [tu powinno nastĄpiĆ zamkniĘcie drzwi] 4. Prawdzie przedsiĘwziĘcie, wymaga przynajmniej 3 osÓb (mĘŻczyzn) dla dobrego efektu, ale za to jest co potem wnukom opowiadaĆ. - [ŚJ] DzieĹ dobry... - O, jesteŚcie. WchodĹşcie... [zostawiamy drzwi pÓŁotwarte i udajemy siĘw gŁĄb mieszkania. Wszystko szybko i sprawnie. Na pewno poczujĄ siĘniepewnie, ale powinni wejŚĆ. Po ich wejŚciu do przedpokoju powinni siĘtam zebraĆ wszyscy domownicy] - Macie towar? - [ŚJ] Ale to chyba pomyŁka, chcieliŚmy... - Jaka pomyŁka?! Jaka pomyŁka! Chcecie mnie w waŁa zrobiĆ?! Powiedzcie Cichemu, Że ten numer nie przejdzie. - [ŚJ] Ale my jesteŚmy Świadkami Jehowy. Nie mamy Żadnego towaru. - Nie Ściemniaj mi cieciu! SkĄd wiedziaŁeŚ, Że trzeba zapukaĆ 3 razy [lub 4, 5 itd. W zaleŻnoŚci od tego ile razy zapukali...] - Ale my naprawdĘnie rozumiemy. - To juŻ bez znaczenia, i tak za duŻo wiecie. - Dziara, idĹş do kuchni po gnata. - WezmĘkosĘ. - Chyba jest jedna na parapecie... [Wszyscy powinni siĘrozejŚĆ w poszukiwaniu ww. narzĘdzi. Trzeba daĆ ŚJ czas na odejŚcie. Ten numer stosuje siĘjako finaŁ kariery. Po nim Świadkowie Jehowy juŻ nigdy nie wrÓcĄ.] 5. Kolejny. Identyfikujemy przez wizjer i bierzemy do rĘki komÓrkĘ, ew. sŁuchawkĘod telefonu bezprzewodowego. Udajemy, Że rozmawiamy przed i w trakcie otwierania drzwi. - [ŚJ] DzieĹ dobry, mamy tu dla pana... [OtwierajĄc zapraszamy ich gestem do przedpokoju, nakazujemy rĘkĄ ciszĘi prosimy, by chwilĘpoczekali] - Tak, sŁyszĘciĘJurku. MusiaŁem otworzyĆ drzwi... Co mÓwiŁeŚ?... A wypisaŁeŚ te akty wŁasnoŚci?... Co? Jehowcy robiĄ problemy? PrzecieŻ chcieli ten teren, wpŁacili zaliczkĘ... Co ty mÓwisz?! Takie gnoje... Co za ludzie, bĘdĄ straty jak cholera. CaŁĄ tĘbandĘz mostu zrzuciĆ, w Łeb strzeliĆ i do piachu, ech... Dobra koĹczĘ, bo mam goŚci. OdezwĘjak przyjdzie potwierdzenie z urzĘdu. [KoĹczymy rozmowĘi przenosimy koncentracjĘna ŚJ.] - SŁucham, to czego sobie paĹstwo ŻyczĄ? 6. Remake mojej ulubionej sceny z "Alternatywy 4". Wymaga 2 osÓb. Po identyfikacji ŚJ jedna z nich musi siĘzaopatrzyĆ w tasak kuchenny lub duŻy nÓŻ. UWAGA: Dla bezpieczeĹstwa narzĘdzia powinny byĆ tĘpe! Lepszy od noŻa jest tasak lub nawet siekiera (jeŚli ktoŚ ma) - wiĘksze bezpieczeĹstwo i znacznie lepszy efekt. Otwieramy gwaŁtownie drzwi i wybiegamy z mieszkania/domu rozpychajĄc ŚJ. Uciekamy po schodach/podwÓrzu. Po kilku sekundach wybiega z mieszkania partner wyposaŻony w narzĘdzie i gotowy do zadania ciosu. - DokĄd pobiegŁ?! [ŚJ mogĄ wskazaĆ kierunek, albo i nie. W zaleŻnoŚci od tego co zrobiĄ, partner biegnie tam gdzie pokazali, albo gdzie sam uzna, Że jest jego zbieg. Do poŚcigu moŻna dodaĆ odpowiedni efekt akustyczny w stylu 'Wracaj skurwielu!', lub nie. Po powrocie obu osÓb ŚJ powinni byĆ juŻ u sĄsiadÓw.] Znacie jeszcze jakieŚ inne sposoby :?: :?: :?: Piszcie ....... -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:53 |