![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
NIe wiem czy ktos z was ogladal wczoraj informacje na Polsacie o 18.30 [02.10.2003]. Za bardzo niewiem kto, ale ten ktos wpadl na pomysl, aby w jednej z dzielnic ( trzebieslawice ???? ) Dabrowy utworzyc kamieniolom, z ktorego mozna by czerpac material pod budowe nowych drog. Ten ktos twierdzil, ze ten kamieniolom zaspokoilby jedynie cos okolo 10 % zapotrzebowania na ten material, a reszte trzeba importowac z zagranicy. Ludzie mieliby prace itp itp. Niestety nasz szanowny prezydent stwierdzil po raz kolejny, ze taka inwestycja w DG jest nieoplacalna dla naszego regionu i oczywiscie odrzucil ten projekt !!!! Skoro jest taka nieoplacalna to zastanawia mnie fakt, ze sprawa ta zainteresowaly sie nawet media. Poraz kolejny BRAVA dla dziadka !!!! Jezeli ktos wie cos wiecej na ten temat to prosze bardzo o komentarz !!!!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
WysŁaŁem do Naszej ukochanej Pani Rzecznik Jolanty Kocjan takiego o to mejla w tej sprawie:
Dlaczego DĄbrowa GÓrnicza nie zgŁosiŁa swojej kandydatury i nie jest brana pod uwage przy wyborze lokalizacji na budowe fabryki Hyundaia?? CzyŻby Prezydent Talkowski oraz radni miejscy nie zauwaŻyli moŻliwosci sciagniecia tak wielkiego inwestora do Naszego Miasta??? zamiast sciĄgaĆ inwestorÓw do Naszego Miasta byli zajĘci nic nie znaczĄcymi intrygami??? Przypominam ze w 1997 roku , fabryke w Polsce budowaŁ General Motors(Opel) , na koniec na "rekrutacji" zostaŁy Gliwice i DĄbrowa GÓrnicza. Niestety wybÓr Opla padŁ na Gliwice. W 2000 roku fabryke w Środkowej Europie postanowiŁ wybudowaĆ koncern Toyoty i znÓw spoŚrÓd polskich miast wybrana zostaŁa DĄbrowa GÓrnicza jako najlepsza lokalizacja na ten zakŁad w Polsce , niestety w gre wchodziŁy rÓwniez Czechy, i tam zostaŁa wybudowana fabryka w miescie Kolin koŁo Ostrawy. Tak wiec ciekawi mnie dalczego kiedy koreaĹski Hyundai rozpatruje budowe fabryki w Polsce(inwestycja ma kosztowaĆ okoŁo 1,2 mld euro , a w fabryce bezposrednio pracowaĆ miaŁoby okoŁo 4 tys osÓb , nie wymienia sie Dabrowy GÓrniczej. Tak wiec dalczego DĄbrowa GÓrnicza nie zabiega o tĄ inwestycje??? Prosze o odpowiedz Teraz poczekmy na odpowiedz, ale to chyba i tak nic nie zmieni, bo juz raczej jest za pÓzno , pod uwage brane sĄ inne lokalizacje. Ale jesli dzieki mojemu mejlowi Hyundai wybuduje u nas fabryke ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:49 |