![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 109 Dołączył: śro, 20 maj 15 Nr użytkownika: 5,654 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wątek o komunikacji na Śląsku i w naszym regionie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Według mnie zmiany zdecydowanie na plus! Zapewne ktoś powie, że szału nie ma (choćby podwyżka biletów jednorazowych papierowych), ale w pozostałych sprawach albo wszystko po staremu, albo wręcz taniej. Najbardziej podoba mi się zmiana taryfy odległościowej, z której czasami korzystałem, a raczej starałem się korzystać, ale przy tych cenach każdorazowo się to nie opłacało. Bo przejazd 1 przystanku (w domyśle - zwykle do 1 przystanku) jest krótki (se przejdę na nogach), a 2 przystanki, choćby krótkie na 2-3 minuty jazdy, to już było 2,80 zł a jak się przekroczyło 2 km to 3,10 zł. Oferta zatem żadna i zawsze mówiłem, że ten bilet na krótki dystans winien kosztować max 2 zł i być wydłużony do 2 km. W końcu ktoś to dostrzegł i zmienił, chociaż nie do końca tak, jak myślałem ale zdecydowanie lepiej
![]() No i bilety wieloprzejazdowe też trafna - dla mnie dobra pozycja, bo miesięczny na ilość przejazdów zwykle by mi się nie opłacała, a z kolei jednorazowe nie zawsze taniej wychodziły. Bilet grupowy też w pompkę, tylko mam nadzieję, że takowy będzie dostępny w wersji papierowej w kiosku lub chociaż w automacie. PS. Powyżej jest oczywiście błąd - bilety wieloprzejazdowe ważne są na 20, 40 i 80 PRZEJAZDÓW a nie dni ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Według mnie zmiany zdecydowanie na plus! Zapewne ktoś powie, że szału nie ma (choćby podwyżka biletów jednorazowych papierowych), ale w pozostałych sprawach albo wszystko po staremu, albo wręcz taniej. Najbardziej podoba mi się zmiana taryfy odległościowej, z której czasami korzystałem, a raczej starałem się korzystać, ale przy tych cenach każdorazowo się to nie opłacało. Bo przejazd 1 przystanku (w domyśle - zwykle do 1 przystanku) jest krótki (se przejdę na nogach), a 2 przystanki, choćby krótkie na 2-3 minuty jazdy, to już było 2,80 zł a jak się przekroczyło 2 km to 3,10 zł. Oferta zatem żadna i zawsze mówiłem, że ten bilet na krótki dystans winien kosztować max 2 zł i być wydłużony do 2 km. W końcu ktoś to dostrzegł i zmienił, chociaż nie do końca tak, jak myślałem ale zdecydowanie lepiej ![]() No i bilety wieloprzejazdowe też trafna - dla mnie dobra pozycja, bo miesięczny na ilość przejazdów zwykle by mi się nie opłacała, a z kolei jednorazowe nie zawsze taniej wychodziły. Bilet grupowy też w pompkę, tylko mam nadzieję, że takowy będzie dostępny w wersji papierowej w kiosku lub chociaż w automacie. PS. Powyżej jest oczywiście błąd - bilety wieloprzejazdowe ważne są na 20, 40 i 80 PRZEJAZDÓW a nie dni ![]() Nadal ludzie jeżdżący samochodami do pracy będą nimi jeździli, nic się nie zmieni, zmiany są kosmetyczne, został zlikwidowany bilet tylko na autobus albo tylko tramwaj kto go kupował będzie miał podwyżkę. Mało kto korzysta z taryf odległościowych dlatego obniżyli cenę. Starsze osoby oraz ludzie sporadycznie jeżdżący zapłacą więcej gdyż kupują zazwyczaj bilety papierowe. Generalnie kiepsko |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:58 |