![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 109 Dołączył: śro, 20 maj 15 Nr użytkownika: 5,654 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wątek o komunikacji na Śląsku i w naszym regionie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Według mnie zmiany zdecydowanie na plus! Zapewne ktoś powie, że szału nie ma (choćby podwyżka biletów jednorazowych papierowych), ale w pozostałych sprawach albo wszystko po staremu, albo wręcz taniej. Najbardziej podoba mi się zmiana taryfy odległościowej, z której czasami korzystałem, a raczej starałem się korzystać, ale przy tych cenach każdorazowo się to nie opłacało. Bo przejazd 1 przystanku (w domyśle - zwykle do 1 przystanku) jest krótki (se przejdę na nogach), a 2 przystanki, choćby krótkie na 2-3 minuty jazdy, to już było 2,80 zł a jak się przekroczyło 2 km to 3,10 zł. Oferta zatem żadna i zawsze mówiłem, że ten bilet na krótki dystans winien kosztować max 2 zł i być wydłużony do 2 km. W końcu ktoś to dostrzegł i zmienił, chociaż nie do końca tak, jak myślałem ale zdecydowanie lepiej
![]() No i bilety wieloprzejazdowe też trafna - dla mnie dobra pozycja, bo miesięczny na ilość przejazdów zwykle by mi się nie opłacała, a z kolei jednorazowe nie zawsze taniej wychodziły. Bilet grupowy też w pompkę, tylko mam nadzieję, że takowy będzie dostępny w wersji papierowej w kiosku lub chociaż w automacie. PS. Powyżej jest oczywiście błąd - bilety wieloprzejazdowe ważne są na 20, 40 i 80 PRZEJAZDÓW a nie dni ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:23 |