![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 07 kwi 10 Nr użytkownika: 3,808 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam. Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie: kto stawia pojemniki przeznaczone na segregację śmieci w mieście? Chciałabym, żeby takie stanęło na naszym osiedlu, ale do kogo się zwrócić?
PS. Jeśli zdublowałam temat - przepraszam, może nieprawidłowo przeszukałam istniejące wątki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
nie nie i jeszcze 100 razy nie. Płacę podatki, płacę za wywóz i segregację śmieci. Zacznę to robić tylko w jednym wypadku. Jeśli państwo i firma którą wynająłem razem z miastem, będzie wykonywała swoją pracę. Nie lubię robić czegoś za kogoś, zwłaszcza, że mu za to płacę. Tu masz racje, powinniśmy wyrabiać nawyki, kształtować postawy iiii nie wybierać np. z nawyku Podrazy na kolejne 100 kadencji, np. dlatego, że nie potrafi podpisać umowy o wywóz śmieci z porządną firmą, więc tak wyrabiajmy nawyki ... ale nie te o których ty mówisz. Nie segreguję śmieci, bo nie mam po co tego robić, skoro ich wywóz nie działa. A stać mnie na to, by płacić wyższą składkę, by robiła to firma... która nie wywiązuje się ze swoich obowiązków.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
nie nie i jeszcze 100 razy nie. Płacę podatki, płacę za wywóz i segregację śmieci. Zacznę to robić tylko w jednym wypadku. Jeśli państwo i firma którą wynająłem razem z miastem, będzie wykonywała swoją pracę. Nie lubię robić czegoś za kogoś, zwłaszcza, że mu za to płacę. Tu masz racje, powinniśmy wyrabiać nawyki, kształtować postawy iiii nie wybierać np. z nawyku Podrazy na kolejne 100 kadencji, np. dlatego, że nie potrafi podpisać umowy o wywóz śmieci z porządną firmą, więc tak wyrabiajmy nawyki ... ale nie te o których ty mówisz. Nie segreguję śmieci, bo nie mam po co tego robić, skoro ich wywóz nie działa. A stać mnie na to, by płacić wyższą składkę, by robiła to firma... która nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Czyli klasyczne "polaczkostwo", płacę podatki to nie muszę nic, mogę nasrać na chodnik a te jełopy mają pozbierać migiem bo przecież ja PŁACĘ. Wybacz ale zacząć zmiany należy od SIEBIE. Każdy się ogląda na innych i potem to wygląda to jak wygląda. "Niech oni najpierw...", "niech ktoś coś...", klasyczne wymówki, plus dorabianie ideologi do "nie chce mi się". Zaczynasz od siebie, robisz co do ciebie należy i wtedy wymagasz od innych. Wielu ludziom w tym kraju nic się nie chce, zasłąniają się włądzą, władza jest zła i dlatego jest źle. Gówno prawda. Mentalność wielu ludzi w tym kraju zła. I to ona musi się najpierw zmienić. Włądzy nikt nam na spadochronach nie zrzuca, to ludzie spośród nas, tacy jak my. Nie ważne czy będzie Podraza, Kowalski czy Maliniak, żadne nazwisko nic tu nie zmieni. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:28 |