![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
http://www.polskabiega.pl/
QUOTE www.dabrowa-gornicza.pl
Bieg Jesieni [2006-10-11 07:39:56] Nie wszystkich stać na to, by uprawiać drogie sporty, za to wszyscy mogą wziąć udział w biegu otwartym. My zapraszamy 22 października o 10.00 na Bieg Jesieni, który rozpocznie cykl Biegów: Zimy, Wiosny i Lata, a organizowany w ramach ogólnopolskiej akcji Polska Biega. Bieg rozegrany zostanie jednocześnie w wielu miastach naszego kraju. W Dąbrowie będziemy biegać wokół Pogorii III. Jak mówią pomysłodawcy imprezy, akcja powstała z pasji biegania, potrzeby aktywnego spędzania czasu i przekonania, że to najlepszy sposób na złapanie pozytywnej energii! Nasze miasto, jako pierwsze w województwie zgłosiło swój udział w imprezie, popierając w ten sposób znakomitą inicjatywę promującą zdrowy tryb życia. Wszyscy zainteresowani mogą zgłosić swój udział w imprezie w siedzibie CSiR-u (telefonicznie lub faksem 32 261 20 10 a także osobiście w siedzibie) do godz. 15.00 w piątek 20 października. Osoby niepełnoletnie muszą mieć zgodę rodziców bądź opiekunów. Informacji o biegu udzielają Bożena Duda, CSiR 32 261 20 10 oraz Zbigniew Kałuża, Wydział Sportu, Rekreacji i Turystyki 32 295 68 95. Zapraszamy serdecznie wszystkich entuzjastów biegów. Anna Zubko ![]() Regulamin: REGULAMIN „BIEG JESIENI” Pogoria III- plaża 22.10.2006r. 1. Organizator: Urząd Miasta w Dąbrowie Górniczej, Wydział Sportu, Rekreacji i Turystyki, Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej 2. Cel biegów: Celem jest promocja zdrowego trybu życia, promocja biegu wśród mieszkańców naszego miasta i dobra zabawa. 3. Uczestnictwo: Uczestnikiem jest każdy bez względu na płeć i wiek, warunkiem dla osób niepełnoletnich jest zgoda rodziców lub opiekunów. Swój udział w biegach należy zgłosić do dnia 20.10.2006r. do godziny 15.00 do siedziby Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej oraz potwierdzić swoją obecność w dniu biegów tj. 22.10.2006r., od godziny 9.30 w biurze zawodów. 4. Wymagania: - Osoby niepełnoletnie zobowiązane są do przedstawienia w biurze zawodów zgody rodziców lub prawnych opiekunów, - biegi są otwartą imprezą środowiskową o charakterze rekreacyjnym - uczestnicy biegów biorą udział na własną odpowiedzialność, - uczestnicy biegów zobowiązani są do: * przestrzegania postanowień regulaminu oraz podporządkowania się wszystkim zarządzeniom i poleceniom organizatora biegów, * przestrzegania zasad zachowania obowiązujących na terenie ośrodka, * bezwarunkowego zachowania trzeźwości podczas trwania biegów, - organizatorzy biegów nie ponoszą odpowiedzialności materialnej z tytułu wypadków, urazów i szkód w mieniu powstałych podczas trwania biegów, - w przypadku rażącego naruszenia zasad zachowania się na trasie biegów organizator zastrzega sobie prawo do usunięcia uczestnika z imprezy - biegi odbędą się bez względu na panujące warunki atmosferyczne -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no niezle - dg i 500 osob.
PS w wydarzeniach/faktach zrobili o tym reportaz i w samej wiosce wa-wie (ohhh jak ja nie przepadam za tym miastem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
I ja tam byłem. I zdopingowało mnie to do zaglądniecia na stare dobre forum
![]() Bieg udał się niesłychanie. Niech inne miasta żałują, że czegoś takiego nie zorganizowały. Ale po kolei... Organizacja była niezła. Nie zapomniano o namiotach-szatniach. Zapomniano o depozycie i ogromne zamieszanie panowało przy zapisach. Nie zapomniano o gorącej herbacie z termosu dla wszystkich. Jako że czas polityczny gorący, kto żyw stawił się na starcie. Przewodniczący Koćma (przemówił i pobiegł). Prezydent Talkowski (przemówił). Posłowie Podraza i Dolniak (pobiegli). Generał Meres (nie przemówił i nie pobiegł). Biegaczy to chyba nie było 500. Ale więcej niż sobie wyobrażałem. A nawet duuużo więcej. Byłem pozytywnie zaskoczony. Zwłaszcza, że akcja reklamowa, jak to w Dąbrowie, była wyjątkowo lakoniczna. Młodsi, dojrzalsi i bardzo dojrzali. Każdy biegł swoim tempem więc „peleton” rozciągnął się niesłychanie. Tyle było w nas entuzjazmu, że kilka osób trenujących przypadkowo wokół Pogorii nie wytrzymało nerwowo i... przyłączyło się do biegu. Zwycięzca podobno wbiegł na metę po ok. 20 min, a ostatni docierali jeszcze godzinę poźniej. Pozwólcie, że swój wynik dyplomatycznie przemilczę. Trasa biegła wzdłuż Pogorii III i była dobrze wyznaczona oraz oznakowana tabliczkami kilometrowymi. Była Straż Miejska, pogotowie itd., itp. Na mecie każdy z uczestników otrzymał dyplom i pamiątkowy znaczek (taki na agrafce). Na znaczku naszkicowany biegacz (ten z plakatu), nazwa akcji, data, Dąbrowa Górnicza. Bardzo mi się to spodobało. Dyplom pójdzie do szuflady. Za kilka lat nie będę już wiedział co robiłem w niedzielę, a znaczek to bardzo miła pamiątka. W biegu wzięła udział kilkunastoosobowa delegacja Dąbrowskiego Klubu Karate. Przebiegli dystans w strojach organizacyjnych – kimonach. Zastanawiałem się czy polecą bez butów ale szczęśliwie aż tak daleko się nie posunęli. Po biegu ustawili się ładnie na plaży i pokazowo wykonali jakiś tysiąc kopnięć. To pewnie element tej wielkiej serii jubileuszowych kopnięć. Mają karatecy kondycję ! Już od dziś z emocją czekam na kolejną edycję akcji Polska Biega. Za trzy miesiące odbędzie się Bieg Zimy. Mam nadzieję, że przyszłe władze DG będą popierać tą wspaniałą inicjatywę, a zimowa pogoda dopisze i na starcie znów pojawi się kilkaset osób. no niezle - dg i 500 osob. PS w wydarzeniach/faktach zrobili o tym reportaz i w samej wiosce wa-wie (ohhh jak ja nie przepadam za tym miastem ![]() Oj nie ma się co emocjonować. 1 października w akcji Run Warsaw (bieg na 5km ) wzięło udział KILKANAŚCIE TYSIĘCY ludzi. Może i skala stolicy jest inna ale tylu biegaczy na ciągle czarnym i schorowanym Śląsku i w Zagłębiu to ja sobie nie wyobrażam ![]() Jestem mile zaskoczony, krótkie info po więcej odsyłam na stronę urzędu miejskiego.. A wydawać by się mogło że u nas ze sportem w DG to leżymy, bo ani stadionu, ani sztucznego boiska, korty no niby są i nawet poprawione ale jednak z niezbyt dobrą infrastrukturą, brak dużego basenu.. a tu 500 osób sobie z buta pociska ścigając się dla zabawy.. :) Bo generalnie z aktywnością fizyczną w naszym mieście jest jednak kiepsko. Na ostatnim półmaratonie 4energy w Katowicach nasze miasto reprezentowało ledwo 5 osób. Ale mam nadzieję, że dzieki takim akcjom jak Polska Biega za rok będzie nas już przynajmniej z 10 osób :) ----------------------------------------------------------------------------------------------- PS. Swoją drogą to straszny obciach dla generała Straży Pożarnej. Nie przebiec paru kilometrów ??? Ten post edytował bzenek pią, 27 paź 2006 - 20:29 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
I ja tam byłem. I zdopingowało mnie to do zaglądniecia na stare dobre forum ![]() ![]() gdzie sie podziewales? i dlaczego o nas zapomniales ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:52 |