![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: pią, 27 paź 06 Nr użytkownika: 246 ![]() |
Witam!!
Przeczytałam w dzisiejszym wydaniu Dziennika Zachodniego bardzo ciekawy artykuł, na temat projektu działań jednego z dąbrowskich stowarzyszeń "Zielone Zagłębie" Prezesem tego Stowarszyszenia jest Piotrek Drygała, młody chłopak który z ramienia Porozumienia Lewicy i Demokratów, kandyduje na radnego naszego miasta. Stowarzyszenie któremu przewodniczy zrzesza ludzi z Dąbrowy Górniczej , którzy wspólnie podejmuą inicjatywy na rzecz miasta. Członkowie Stowarzyszenia podejmują działania nastawione na zwiększanie popularności terenów rekreacyjnych Dąbrowy Górniczej oraz poszerzania wśród młodzieży wiedzy na temat tzw. ekologicznego sposobu życia. Fantastyczną sprawą było np zorganizowanie obozu żeglarskiego w formie czterotygodniowych półkolonii. Na obozie tym młodzież pozostająca w czasie wakacji w mieście, za zupełną darmochę zdobyła Patenty Żeglarskie, przyjaciół i - jesteśmy o tym przekonani - pasję na całe życie, która z pewnością ułatwi start w dorosły świat. Kolejnym pomysłem godnym pozazdroszczenie jest opisany w wspomnianym juz przeze mnie artykule projekt Bezpieczne Góry dla dąbrowskiej młodzieży, którego celem jest zwiększenie świadomości z zakresu bezpieczeństwa ruchu turystycznego w górach. Organizacja szkoleń prowadzonych przez specjalistów GOPR, zapewnia nam odpowiedni poziom szkolenia. Inicjatywa ta trwa juz drugi rok i skorzystali z niej uczniowie dąbrowskich liceów: I L.O i V L.O Sama parę lat temu skończyłam jedno z nich i słysząc teraz o takich projektach żałuję ze mnie to ominęło!! Wszystkich zainteresowanych odsyłam na stronę stowarzyszenia http://www.zielonezaglebie.org.pl/ tutaj mozna dowiedzieć się jeszcze wielu innych wiadmosći na temat ich działalności, i na prawde fajnej formy organizowania BEZPŁATENGO wolnego czasu innym.Działają oni juz 5 lat więc za pewne można było o nich gdzies usłyszeć. Sama jestem członkiem tego Stowarzyszenia dlatego tez postanowiałm umieścić tutaj post, bo uważam że warto wiedzieć co dobrego się dzieje w naszym mieście trochę z innej strony i kto za tym stoi:) Myśle, że właśnie takich ludzi potrzebuje nasze miasto. Młodych radnych którzy swoją działalnością i pasjami zarażają innych. Ludzi dla któych własnie owo DZIAŁANIE jest sprawą najważniejszą. To niesmowite , że ludzie z własniej inicjatywy, nie czerpiąc z tego żadnych korzyści dla siebie polepszają życie innym, albo stwarzają im warunki do krzystania z niego, otwierają nowe drogi i horyzonty. Jest to dla mnie sprawa najwyżeszj rangi!!!! Studiuję na kierunku, którego celem jest aktywizowanie i działanie, wiec moze dlatego osoba Piotrka Drygały i jego Stowarzyszenia zwróciła moją uwagę. Zapraszam was serdecznie do bliższego zapoznania sie z jego osobą http://www.drygala.info/, na tej stronie można dowiedzieć się wielu interesujących wiadomości na temat tego kandydata i jego pomysłów na najbliższe 4 lata życia w Dąbrowie Górniczej. Piotrek stratuje w okręgu 2 na liście 6 z pozycją nr 2, niestety ja osobiście nie moge na niego zagłosowac z racji przynależności do inego okręgu, ale polecam wam jego kandydaturę bardzo gorąco, może własnie decydując się na wybór takiego kandydata, Dabrową Górnicza stanie się dla nas miastem ciekawszym i atrakcyjniejsyz Brawo Piotrek!!! oby więcej takich ludzi jak Ty!! Ludzi którzy pomimo wszystko potrafią dotrzec walory krajoznawcze naszego terenu, i działać z taką pasją aby Dąbrowa Górnicza stała się miastem bliskim sercu każdego mieszkańca i właściwym miejscem Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: pią, 27 paź 06 Nr użytkownika: 247 Płeć: Kobieta ![]() |
wydaje mi się, że ta cała afera z Drygiem jest jakaś chora. Najeżdżacie na chlopaka bo sami nie startujecie w wyborach. A dlaczego?! Dlaczego nie macie pomysłu jak zmienić to nasze miasto. A czepiacie sie jak juz ktoś coś próbuje wywalczyć, ma jakieś pomysły. Powinniście trzymac za młodym, prężnym chłopakiem, a nie za starymi "dupami" co grzeją stołki od jakiegoś czasu i nie mają dość. Taki pan Talkowski z racji swojego wieku przeszedłby na jakąś emeryturę i dał sobie spokój.
Nie chodzi o to aby reklamować Dryga, czy kogo innego ale nie potępiajcie ludzi, którzy mają ambicję i chęć wprowadzenia zmian. Dajcie szansę. pozdrawiam Moderator:Możesz napisać gdzie wyczytałeś o tej aferze, co to niby robimy. Ja nie zauważyłem żeby ktoś krytykował Dryga tylko nie podoba nam się tekst, który napisała Maja. A jak na razie to ty jesteś tu jedyną osobą najeżadzająca, na kogokolwiek. Do tego nie masz pojęcia o nas ani nawet pobieżnie forum nie przeczytałeś. Zamierzasz nas dalej obrażać i mówić, co mamy robić??? Potraktuj to jako ostrzeżenie bo mało merytoryczna rozmowa jest niemile widziana na tym forum. Ten post edytował pozdrawiam pią, 27 paź 2006 - 17:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wydaje mi się, że ta cała afera z Drygiem jest jakaś chora. Najeżdżacie na chlopaka bo sami nie startujecie w wyborach. A dlaczego?! Dlaczego nie macie pomysłu jak zmienić to nasze miasto. A czepiacie sie jak juz ktoś coś próbuje wywalczyć, ma jakieś pomysły. Powinniście trzymac za młodym, prężnym chłopakiem, a nie za starymi "dupami" co grzeją stołki od jakiegoś czasu i nie mają dość. Taki pan Talkowski z racji swojego wieku przeszedłby na jakąś emeryturę i dał sobie spokój. Nie chodzi o to aby reklamować Dryga, czy kogo innego ale nie potępiajcie ludzi, którzy mają ambicję i chęć wprowadzenia zmian. Dajcie szansę. pozdrawiam Toś pojechał po bandzie, że hej! Najeżdżamy, bo nie startujemy... Nie startujemy. bo nie chcemy, nie chce nam się, nie mamy czasu, ochoty, pieniędzy - każdy ma inna motywację! Tak samo jak ci, którzy startują. Jeden chce władzy, inny zaszczytów, trzeci zwyczajnie potrzebuje posadki z apanażami. Ale są też - niestety - nawiedzeni, którym się wydaje że zawojują świat. I takich właśnie się tutaj wytyka. Co do pomysłów - śmiem twierdzić, że gdyby ktoś potrzebował natchnienia w temacie jak zmienić nasze miasto, to tutaj znalazłby wór pomysłów - za darmo, bez konieczności wynajmowania firm konsultingowych, doradców, ekspertów i innych "fachowców" suto opłacanych z publicznych pieniędzy. Bądź łaskaw powstrzymać się od doradzania z kim kto ma "trzymać", każdy tutaj swój rozum ma i - prawdopodobnie - już wie, na kogo odda swój głos. A - na marginesie - Wszechpolacy też są młodzi i prężni a nie każdemu odpowiada ich ideologia. W zasadzie tylko z jednym Twoim zdaniem się zgadzam - Mr T. powinien juz założyć emeryckie kapcie. Jeśli Majce nie chodziło o reklamowanie Dryga - o co Jej chodziło? Chciała sobie - tak po prostu - popisać na forum? Trzy lata milczała - i popatrzcie - teraz przemówiła! Cud pod górką gołonoską... -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:49 |