![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Witam,
Mam pytanie do lubiących się napić dobrego piwa - ktoś się orientuje czy gdzieś w DG kupię piwa z browarów regionalnych/rzemieślniczych oraz jakieś ciekawsze zagramaniczne niż "zlaty bazant" i paulaner? Od dawna zaopatruję się w Kato, od niedawna w Będzinie ale może w DG też gdzieś jest dobrze zaopatrzony sklep? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Zapomniałem o tym wątku
![]() Piwa z Jana Olbrachta - świetne, aczkolwiek mnie akurat piernikowe nie przypadło bardzo do gustu, bardziej jako ciekawostka niż stały napój. Za to pils i pszeniczne - miodzio ![]() No i świetny pomysł, że można zamówić zestaw degustacyjny - 4 kufelki po 125 ml, żeby bez skucia się spróbować wszystkich rodzajów. Co do Pinty - postanowiłem sobie ją przypomnieć i widząc w sklepie w Zawierciu kupiłem 4 różne (dwa jak się okazało warzone w Zawierciu, dwa w browarze Zarzecze). No i cóż - dobre piwo, nie zaprzeczam, ale jak dla mnie - nie wybija się ponad piwa czeskie czy regionalne w stopniu uzasadniającym cenę (pisząc o cenie czeskich mam na myśli oczywiście ceny w Czechach, nie u nas). Ten post edytował Leszek pią, 17 paź 2014 - 09:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
No i cóż - dobre piwo, nie zaprzeczam, ale jak dla mnie - nie wybija się ponad piwa czeskie czy regionalne w stopniu uzasadniającym cenę (pisząc o cenie czeskich mam na myśli oczywiście ceny w Czechach, nie u nas). Zalezy gdzie kupisz bo sprzedawcy wykorzystuj? mode. W Groszku w Bedzinie za Pinte placilem 5 PLN z groszami a w Sosnowcu chcieli ode mnie 6,99 PLN :/ Takze za piatke z hakiem jak najbardziej, za siodemke sa lepsze, tu sie zgodze. [Edytka] Co prawda wielkim znawca nie jestem ale nie rozumiem zachwytu czeskimi piwami, fakt, czesto sa ok ale wszystkie na jedno kopyto :/ Chyba, ze to do nas sprowadzaja tylko pilsy (albo pseudopilsy) i lagery a u siebie maja wiekszy wybor. Ten post edytował vacu pią, 17 paź 2014 - 18:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:15 |