![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Kampania się zaczyna - w tym tygodniu dostałem do skrzynki gazetkę promującą pana Bobera. Brawa za szybkość, 8 lipca zapraszają na piknik z okazji Dnia Dziecka, który odbędzie się 14 czerwca. A nie, zaraz - już się odbył, no i co ja biedny zrobię? A tak chciałem skorzystać z pierwszego zauważonego (poza bilbordami) objawu istnienia tzw. Niezależnych...
Jak przeczytam, pewnie podzielę się wrażeniami. Kolejna rzecz - ciekawe, czy kongres nowej prawicy będzie startował w Dąbrowie? Jeśli tak, zapewne zaakceptują oznaki dezaprobaty w postaci siarczystych policzków, sądząc z dzisiejszych wpisów fanatyków Mikkego, jest to dla nich norma. A tak bardziej serio - szkoda, że w Dąbrowie (podobna sytuacja jest zresztą w Sosnowcu) nie ma sensownej opozycji dla obecnie rządzących - byłaby to może dla nich świetna motywacja. W obecnej sytuacji kabaretowe wystąpienia i niezauważalna aktywność "opozycjonistów" wywołują gnuśność, prezydent i klub SLD uważają (jak się pewnie okaże przy wyborach słusznie), że bez wielkiego wysiłku uda im się ponownie wygrać. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Leszek ale ja Ci nie powiem jak nie zobaczę rozwinięcia tych postulatów ( tego bym od nich oczekiwał i napisałem to wczoraj). Wracamy do punktu wyjścia - chcąc zmian trzeba zaryzykować :-)
PS. A z placami zabaw to akurat uważam, że średnio trafili bo trochę ich ostatnio się pojawiło na mieście. Natomiast dyżury urzędników na terenach peryferyjnych - to może nam w Gołonogu nie jest potrzebne ale w takich Ząbkowicach już tak ( zresztą zależy ile to ma kosztować - może taniej jest dopłacać do komunikacji miejskiej mieszkańcom dzielnic peryferyjnych?) Ten post edytował Bathurst pon, 22 wrz 2014 - 21:40 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Leszek ale ja Ci nie powiem jak nie zobaczę rozwinięcia tych postulatów ( tego bym od nich oczekiwał i napisałem to wczoraj). Pewnie prędzej własne uszy zobaczysz bez lusterka ![]() PS. A z placami zabaw to akurat uważam, że średnio trafili bo trochę ich ostatnio się pojawiło na mieście. Ale zapewne nie w peryferyjnych dzielnicach - a tam jak sądzę byłyby przyjęte z zadowoleniem. Natomiast dyżury urzędników na terenach peryferyjnych - to może nam w Gołonogu nie jest potrzebne ale w takich Ząbkowicach już tak ( zresztą zależy ile to ma kosztować - może taniej jest dopłacać do komunikacji miejskiej mieszkańcom dzielnic peryferyjnych?) Dla mnie ten pomysł jest absurdalny - co niby miałby dać taki dyżur? I ilu pracowników musiałoby na nim być, żeby dało się załatwić wszystkie sprawy? Dodatkowo jeszcze trzeba by każdemu dać komputer z drukarką i dostępem do sieci UM, komplet formularzy... Debilnie populistyczny pomysł... Ten post edytował Leszek pon, 22 wrz 2014 - 22:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
@Leszek
CYTAT Ale zapewne nie w peryferyjnych dzielnicach - a tam jak sądzę byłyby przyjęte z zadowoleniem. Pewnie wszędzie byłoby to dobrze przyjęte nawet tam gdzie już są palce zabaw. Ale np. w peryferyjnych ( bez obrazy) Strzemieszycach mają siłownię pod chmurką a "wielkomiejskim" Manhattanie takowej brak. OK nie żałujmy dzieciom i młodzieży CYTAT Dla mnie ten pomysł jest absurdalny - co niby miałby dać taki dyżur? I ilu pracowników musiałoby na nim być, żeby dało się załatwić wszystkie sprawy? Dodatkowo jeszcze trzeba by każdemu dać komputer z drukarką i dostępem do sieci UM, komplet formularzy... Debilnie populistyczny pomysł... Stawiasz sensowne pytania ale zanim uzyskasz odpowiedź to torpedujesz pomysł. Dlaczego? Przecież można zastanowić się jak zrobić aby to rozwiązanie "zadziało się" w najbardziej efektywnym wariancie. Dla mnie natomiast najbardziej populistyczną zagrywką przed wyborami jest granie dworcem PKP. Można odnieść wrażenie, że wystarczy pokrzyczeć na FB, ustawić się na hapenning i gotowe. Niech uzdrowiciele dworca w DG powiedzą jak poprowadzą negocjacje z PKP i co najważniejsze jakich argumentów użyją aby skutecznie zamknąć ten temat. Ten post edytował Bathurst śro, 24 wrz 2014 - 19:09 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:04 |