IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jak dostać się do komisji wyborczej
michall
post nie, 14 wrz 2014 - 23:25
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,958

Witam.
Chciałbym zostać członkiem komisji wyborczej w zbliżających się wyborach samorządowych, wie ktoś może gdzie powinienem się zgłosić? Na stronie pkw piszą, że do pełnomocników komitetów. Tylko nie mogę znaleźć do nuch żadnego kontaktu. Może już ktoś tak kiedyś pracował i mógłby podzielić się wiedzą.
Z góry wielkie dzięki smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Bathurst
post pon, 15 wrz 2014 - 15:19
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

A to teraz taka super fucha siedzieć w komisji blink.gif ? Ja byłem członkiem komisji wyborczej podczas wyborów parlamentarnych w 2001 roku i dostałem coś około 150 zł. Nie licząc różnych wcześniejszych zebrań itp to robota zaczynała się przed 6:00 w niedzielę a kończyła około 5:00 w poniedziałek zawiezieniem kart z głosami do UM. Nie porwałbym się jeszcze raz na coś takiego teraz

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
Kamil_
post wto, 16 wrz 2014 - 00:16
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(Bathurst @ pon, 15 wrz 2014 - 15:19) *
A to teraz taka super fucha siedzieć w komisji blink.gif ? Ja byłem członkiem komisji wyborczej podczas wyborów parlamentarnych w 2001 roku i dostałem coś około 150 zł. Nie licząc różnych wcześniejszych zebrań itp to robota zaczynała się przed 6:00 w niedzielę a kończyła około 5:00 w poniedziałek zawiezieniem kart z głosami do UM. Nie porwałbym się jeszcze raz na coś takiego teraz

Obecnie diety członków obwodowych komisji wyborczych są dużo wyższe i wynoszą 300zł. Dla przewodniczącego nawet 380!

I o ile w przypadku wyborów samorządowych praca jest rzeczywiście niewdzięczna, to już w przypadku wyborów prezydenckich jest łatwa i przyjemna. Dla studentów idealny sposób na dorobienie sobie paru groszy.

Nieprawdą jest również fakt, że trzeba być rodziną jakiegoś urzędnika lub polityka by dostać się do komisji. Ja nie jestem a w komisjach zasiadałem kilkukrotnie.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:59
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza