![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Kampania się zaczyna - w tym tygodniu dostałem do skrzynki gazetkę promującą pana Bobera. Brawa za szybkość, 8 lipca zapraszają na piknik z okazji Dnia Dziecka, który odbędzie się 14 czerwca. A nie, zaraz - już się odbył, no i co ja biedny zrobię? A tak chciałem skorzystać z pierwszego zauważonego (poza bilbordami) objawu istnienia tzw. Niezależnych...
Jak przeczytam, pewnie podzielę się wrażeniami. Kolejna rzecz - ciekawe, czy kongres nowej prawicy będzie startował w Dąbrowie? Jeśli tak, zapewne zaakceptują oznaki dezaprobaty w postaci siarczystych policzków, sądząc z dzisiejszych wpisów fanatyków Mikkego, jest to dla nich norma. A tak bardziej serio - szkoda, że w Dąbrowie (podobna sytuacja jest zresztą w Sosnowcu) nie ma sensownej opozycji dla obecnie rządzących - byłaby to może dla nich świetna motywacja. W obecnej sytuacji kabaretowe wystąpienia i niezauważalna aktywność "opozycjonistów" wywołują gnuśność, prezydent i klub SLD uważają (jak się pewnie okaże przy wyborach słusznie), że bez wielkiego wysiłku uda im się ponownie wygrać. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 86 Dołączył: nie, 17 paź 10 Nr użytkownika: 4,167 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Geneza i roszady personalne Pis i Po w DG faktycznie są ciekawe (bez ironii). Znając realia na poziomie centralnym czy rządowym Frączek wcale nie musiał koloryzować. Daję mu kredyt zaufania. Inną sprawą jest poziom edytorski jego tekstów. Panie Frączek, jeśli Pan to czyta - ewentualne dodruki proszę bezwzględnie konsultować z korektorem przed złożeniem w drukarni!
-------------------- pomoc dla Maksymiliana
![]() ------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Geneza i roszady personalne Pis i Po w DG faktycznie są ciekawe (bez ironii). Znając realia na poziomie centralnym czy rządowym Frączek wcale nie musiał koloryzować. Tak zgadzam się, bez ironii tym razem z mojej strony :-) Naprawdę wciągnęła mnie ta lektura. Natomiast sam pomysł chyba troszeczkę spóźniony. Z lektury wynika, że Frączek chciał doprowadzić do porozumienia pomiędzy Meresem (PO) a Borowiczem (PIS) i na kanwie tego sojuszu zbudować swoją pozycję - to się nie udało więc postanowił w ostateczności działać na własną rękę. Może gdyby najpierw zaczął rozwijać swój komitet POPIS to wtedy miałby mocniejszą kartę w ręku w ewentualnych sojuszach i porozumieniach? Tymczasem jest w punkcie wyjścia a wybory już niedługo. W każdym razie mamy więc kilku istotnych graczy opozycyjnych - ich siłę w DG oceniam w następującej kolejności: 1. Niezależni 2. Kongres Nowej Prawicy 3. POPIS Frączka 4. PO 5. PIS Czy ktoś z nich wygra wybory? Zobaczymy, wiele może się jeszcze wydarzyć Jakie są Wasze typy? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z lektury wynika, że Frączek chciał doprowadzić do porozumienia pomiędzy Meresem (PO) a Borowiczem (PIS) ![]() ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:03 |