![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
http://wiadomosci.onet.pl/slask/dziennik-z...slaskiego/hznzx
"Mieszkańcy Strzemieszyc nie chcą bowiem na swoim terenie kompostowni odpadów. Mają również dość zasypywania dzielnicy szkłem z zakładu DSS Recykling, przerabiającego tu odpady szklane – wyjaśnia gazeta. Nie obrażamy się na to miasto, ale utworzenie powiatu ziemskiego byłoby dobrym rozwiązaniem, byśmy mogli pokazać, że sami potrafimy się rządzić - deklarują przedstawiciele stowarzyszenia. Jak podkreślają, tworzą ruch społeczny zmierzający do odzyskania niezależności od Dąbrowy Górniczej." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego jeden z organizatorów p. Markowski paradował podczas tego marszu z trumną w mundurze galowym Straży Pożarnej?!!!
Co do tego ma Straż Pożarna? Mundurowi zwłaszcza strażackiemu należy się szacunek, mundur powinien być apolityczny!!! A tutaj ewidentnie w lokalnych rozgrywkach politycznych wykorzystuje się wizerunek Straży Pożarnej - nawet jeśli to nie jest zabronione to jest to po prostu niedopuszczalne. PS. Mieszkańcom Strzemieszyc życzę wszystkiego dobrego. EDIT Nie mogę się powstrzymać od komentarza dot. naszego społeczeństwa - tego w Strzemieszycach, Dąbrowie, Polsce. Jak łatwo ludzi mobilizować NEGATYWNIE. Jak łatwo sprawić żeby poczuli się ofiarami systemu, że wszyscy się sprzysięgli przeciw nim, że są biedni i uciskani. Jakże lubimy maszerować w marszach z trumnami, jakże lubimy pokazywać rany od wyimaginowanych razów i ciosów. Jaki to łatwy żer dla kandydatów do koryta! Jak mnie to już wk..wia!! Jak tam jest tak źle w tych Strzemieszycach to dlaczego powstają tam nowe domy? Nowe domy w Czarnobylu? Takie złe te Strzemieszyce? Z ogólnodostępnym basenem przy szkole za 5 zł na h i dodatkowym dużym brodzikiem dla dzieci i urządzeniami do hydromasażu, w pobliżu trasy Kraków-Katowice, wreszcie z miejscami pracy u tych podobno trucicieli. Ten post edytował Bathurst pon, 04 sie 2014 - 20:56 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego jeden z organizatorów p. Markowski paradował podczas tego marszu z trumną w mundurze galowym Straży Pożarnej?!!! Co do tego ma Straż Pożarna? Mundurowi zwłaszcza strażackiemu należy się szacunek, mundur powinien być apolityczny!!! A tutaj ewidentnie w lokalnych rozgrywkach politycznych wykorzystuje się wizerunek Straży Pożarnej - nawet jeśli to nie jest zabronione to jest to po prostu niedopuszczalne. PS. Mieszkańcom Strzemieszyc życzę wszystkiego dobrego. EDIT Nie mogę się powstrzymać od komentarza dot. naszego społeczeństwa - tego w Strzemieszycach, Dąbrowie, Polsce. Jak łatwo ludzi mobilizować NEGATYWNIE. Jak łatwo sprawić żeby poczuli się ofiarami systemu, że wszyscy się sprzysięgli przeciw nim, że są biedni i uciskani. Jakże lubimy maszerować w marszach z trumnami, jakże lubimy pokazywać rany od wyimaginowanych razów i ciosów. Jaki to łatwy żer dla kandydatów do koryta! Jak mnie to już wk..wia!! Jak tam jest tak źle w tych Strzemieszycach to dlaczego powstają tam nowe domy? Nowe domy w Czarnobylu? Takie złe te Strzemieszyce? Z ogólnodostępnym basenem przy szkole za 5 zł na h i dodatkowym dużym brodzikiem dla dzieci i urządzeniami do hydromasażu, w pobliżu trasy Kraków-Katowice, wreszcie z miejscami pracy u tych podobno trucicieli. Dlaczego w Polsce ludzie lubią tak mówić i wydawać sądy o tym, co ich nie dotyczy? Mieszkasz w Strzemieszycach lub jesteś strażakiem? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego w Polsce ludzie lubią tak mówić i wydawać sądy o tym, co ich nie dotyczy? Mieszkasz w Strzemieszycach lub jesteś strażakiem? a Ty? ![]() Ja nie mieszkam w Strzemieszycach więc nie piszę, czy życie tam jest przyjemne, czy nie. Nie jestem również strażakiem więc nie piszę, czy boli mnie lub nie, gdy ktoś chodzi w mundurze. Chyba, że chodziło Ci ogólnie i zaraz znajdziesz jakiegoś mojego posta, gdzie piszę o czymś na podobnej zasadzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja nie mieszkam w Strzemieszycach więc nie piszę, czy życie tam jest przyjemne, czy nie. Nie jestem również strażakiem więc nie piszę, czy boli mnie lub nie, gdy ktoś chodzi w mundurze. Chyba, że chodziło Ci ogólnie i zaraz znajdziesz jakiegoś mojego posta, gdzie piszę o czymś na podobnej zasadzie. nie znajdę...ale rzeczywiście Bathurst ma racje...funkcja sluzbowa to funkcja sluzbowa, nie powinien nikt lazic w mudurze manifestujac swoje prywatne poglady...a czy tam sie zle mieszka? mam to w nosie...natomiast nie mam w nosie ze wlasnie teraz wielce chca sie odlaczac jak miasto wpompowalo tam troche kasy... a w okolicy Remondisu rzeczywiscie strasznie smierdzi...rozumiem ich ze moga sie wkurzac... |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
ale rzeczywiście Bathurst ma racje...funkcja sluzbowa to funkcja sluzbowa, nie powinien nikt lazic w mudurze manifestujac swoje prywatne poglady... Dokladnie, facet moze sobie miec pooglady ale prywatnie, w mundurze powinien byc apolityczny. Wyobrazmy sobie ze na monifestacje zaczynaja chodzic... policjanci w mundurach, w koncu od strazaka do policjanta nie tak daleko. No i co, troche lyso? Mozemy pojsc krok dalej, komendant popiera partie X wiec zaczyna partii Y utrudniac zycie - niefajnie co? Wlasnie dlatego mundur powinien byc apolityczny a protestowac to sobie moze w garniturze, dresie czy czym tam chce... I co, jak jestem przeciwko odlaczeniu to nie przyjedzie mi gasic chalupy? Bo wyglada na to, ze straz pozarna wspiera odlaczenie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:18 |