![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
http://wiadomosci.onet.pl/slask/dziennik-z...slaskiego/hznzx
"Mieszkańcy Strzemieszyc nie chcą bowiem na swoim terenie kompostowni odpadów. Mają również dość zasypywania dzielnicy szkłem z zakładu DSS Recykling, przerabiającego tu odpady szklane – wyjaśnia gazeta. Nie obrażamy się na to miasto, ale utworzenie powiatu ziemskiego byłoby dobrym rozwiązaniem, byśmy mogli pokazać, że sami potrafimy się rządzić - deklarują przedstawiciele stowarzyszenia. Jak podkreślają, tworzą ruch społeczny zmierzający do odzyskania niezależności od Dąbrowy Górniczej." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Kurde na Mydlicach też nie ma posterunku! I budują kolejny market! Legionów Polskich się rozsyupuje, jest zakorkowana przez budowę ronda. Skandal, powinniśmy się odłączyć od Dąbrowy...
Czy przedstawiciele Stowarzyszenia Samorządne Strzemieszyce wiedzą, że powiaty ziemskie zostały zlikwidowane wiele lat temu? Wprawdzie stosuje się potocznie takie nazwy, ale jednak nie ma to podstawy prawnej - jest powiat i tyle. Co do samego powiatu to może 10 tysięczna wieś miałaby jeszcze być centrum takiego powiatu? "Nie obrażamy się na to miasto, ale utworzenie powiatu ziemskiego byłoby dobrym rozwiązaniem, byśmy mogli pokazać, że sami potrafimy się rządzić" Poza tym "Do tego dzielnica zasypywana jest też szkłem z zakładu DSS Recykling, przerabiającego tu odpady szklane. " - czy jak Strzemieszyce się odłączą to coś sięw tej kwestii zmieni? Że niby DSS się przeniesie czy jak? Ja powiem tak - jak chcą to niech się odłączają tylko niech pierw spłacą inwestycje jakie przeprowadziła / przeprowadza Dąbrowa na terenie Strzemieszyc. Co tam, że od razu musieliby pewnie ogłosić bankructwo, ale przynajmniej byliby wolni. Ten post edytował szer pon, 28 paź 2013 - 23:49 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:53 |