![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
http://wiadomosci.onet.pl/slask/dziennik-z...slaskiego/hznzx
"Mieszkańcy Strzemieszyc nie chcą bowiem na swoim terenie kompostowni odpadów. Mają również dość zasypywania dzielnicy szkłem z zakładu DSS Recykling, przerabiającego tu odpady szklane – wyjaśnia gazeta. Nie obrażamy się na to miasto, ale utworzenie powiatu ziemskiego byłoby dobrym rozwiązaniem, byśmy mogli pokazać, że sami potrafimy się rządzić - deklarują przedstawiciele stowarzyszenia. Jak podkreślają, tworzą ruch społeczny zmierzający do odzyskania niezależności od Dąbrowy Górniczej." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Mieszkańcy Strzemieszyc nie rozumieją jednego. Zawsze i wszędzie dzielnice peryferyjne są traktowane tak a nie inaczej. W mieście, gminie, powiecie i województwie. Jak powstaną Wielkie Strzemieszyce to też będą miały swoje peryferia, których lepiej traktować nie będą.
Ale też coś za coś. Na peryferiach jest TANIO. Tanio bo daleko, bo dojazd gorszy, bo władze zapominają. Jeśli powstanie Metropolia Strzemieszycka (tzn. ziści się wizja SF) to nagle się okaże, że jej mieszkańców nie stać na mieszkanie w niej i będą musieli uciekać np. do Ząbkowic. Przecież nikt nikomu nie broni przenieść się do centrum, tu władza dba o obywatela ![]() Żeby było jasne, ja tym wszystkim separatystom - czy to Ślązakom czy Strzemieszyczanom, ja tam bym im dał tę autonomię czy prawa miejskie, a potem bym sobie obserwował jak szybko zaczną swoje nowe wymarzone władze obrzucać kamieniami ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:48 |