![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 24 mar 05 Nr użytkownika: 136 ![]() |
Od kilku dni w naszym mieście po nocach nie można nawet spać przy otwartym oknie. Gryzący i palący smród wdziera się do mieszkań.
Jak gdyby ktoś opalał na masową skalę jakieś materiały izolacyjne . Zresztą to nie pierwszy raz i sytuacja taka okresowo pojawia się od dawna. Należy więc sądzić, że to jakiś duży zakład z terenu naszego miasta dokonuje tego dzieła zatruwania mieszkańców . Może wreszcie władze miasta zainteresują się tym gryzącym problemem, tym bardziej że największe stężenie smrodu było dziś w okolicach zakładu Damel. To chyba blisko UM i nawet komendy policji, więc wykrycie truciciela nie powinno przysporzyć większych trudności . Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 01:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może tak jak ja ktoś zauważył, jak od kilku dni podtruwają nas wyziewy z kominów huty (Mittala).
Już wczoraj rano jadąc do pracy w kierunku na Częstochowę zauważyłem takie rdzawe smugi nad naszym miastem. Wracając około 18:30, w okolicach Siewierza było dobrze widać jak huta emituje bardzo dużo zanieczyszczeń. Pogoda piękna, wyżowa, bezwietrznie a właściwie delikatny wiatr z kierunku wschodniego - wszystkie zanieczyszczenia lądują w DG. Przed chwilą wracałem z wycieczki z okolicy Centurii. Na Kromołowcu za Niegowonicami znów widok olbrzymich kłębów rdzawego, żółtawego dymu który rozlewa się po okolicy DG. Kiedy wjechaliśmy na Rozdzieńskiego to powietrze było takie jakbym obserwował je przez żółty filtr fotograficzny. Na Jurze widoczność powietrza, przejrzystość, światło rewelacyjne. Wszystko urywa się wjeżdżając do DG.. Ten post edytował Bathurst sob, 07 wrz 2013 - 14:25 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:05 |