![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na drodze szybkiego (bez)ruchu do Katowic, mniej wiĘcej na wysokoŚci RoĹşdzienia szykuje siĘremont wiaduktu. Drogowcy przygotowywujĄ mijakĘ. Zatem, po zakoĹczeniu remontu wiaduktu na Pogoni, do Katowic bĘdzie siĘjeĹşdziŁo tak samo dŁugo, tylko Że w obie strony...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Oj nie, nie, nie ! ![]() To nie jest kultura tylko obłuda, hipokryzja, konformizm. Pytać i odpowiadać trzeba zawsze. W państwie, w pracy, w rodzinie. W kulturalnym milczeniu rodzą się tragedie. Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi ![]() Stosując relatywizm próbujesz zrównać to plucie z konstruktywną krytyką. Co to ma wspólnego? Według Ciebie jak mniemam jest znak równości pomiędzy bezmyślnym gnojkiem szydzącym z naszych tradycji, religii i rodaków a np. ( tylko bez kontry do Dmowskiego - please :-) ) jadącego po przywarach i wadach Polaków Piłsudskiego. Słusznie napisałeś że w kulturalnym milczeniu rodzą się tragedie ![]() CYTAT Jedność Polski ? A cóż jest jednakowego w 37mln różnych Polaków ? zapytaj np. Powstańców Warszawskich CYTAT Państwowe struktury Bolandy leżą i kwiczą od dawna. Nawet nie trzeba było ich podważać. wacko.gif eee, demonizujesz trochę. Paradksalnie tak sobie teraz myślę zwolennicy i przeciwnicy centralizmu tęsknią za tym samym - silną, wydajną strukturą państwową. Tylko autonomiści mają tą tęsknotę w podświadomości ![]() CYTAT Uważam, że przyszłość mają federacje niezależnych regionów. I dlatego Bismarck jednoczył Niemcy ![]() CYTAT Dlatego obecny "kryzysowy" powrót do centralizmu jest zagrożeniem dla rozwoju całego kraju. przy decentralizacji którą na potrzeby naszej dyskusji nazwę "łokietkowizacją" ![]() ![]() CYTAT Oczywiście stopień niezależności regionów jest do dyskusji. smile.gif No ale o czym tu dyskutować :-) ? Jedyna sensowna dyskusja powinna dotyczyć podziału środków pieniężnych na linii Warszawa - regiony. Lepiej mieć taką jedną niż dziesiątki na liniach Kraków-Małopolska, Gdańsk-Pomorze, Rzeszów- Podkarpacie itd. Ten post edytował Bathurst pią, 02 sie 2013 - 10:08 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
zapytaj np. Powstańców Warszawskich Nie ma co mieszać powstańców we współczesne dyskusje. Nie jestem z nich dumny. Jest mi ich po prostu żal. Żal bo zostali zamordowani przez paru kolesi z polskiej generalicji i polskiego rządu na emigracji. Kolesie chcieli zdobyć kilka orderów i pokazać fuck'a Stalinowi. No i pokazali ![]() Paradksalnie tak sobie teraz myślę zwolennicy i przeciwnicy centralizmu tęsknią za tym samym - silną, wydajną strukturą państwową. Tylko autonomiści mają tą tęsknotę w podświadomości ![]() Niestety masz 100% racji. Bo my wszyscy zwolennicy i przeciwnicy nie znamy innego państwa niż centralnie sterowane. Przez 100 lat, od 1918, budujemy se dyktatury i guzik z tego jest. Było trochę wolności i niezależności po 1989 aleśmy cały ten entuzjazm przepieprzyli. ![]() ) Naprawdę wierzysz w silną federalną Polskę? Myślę, że warto spróbować bo państwo centralne nam nie wychodzi. Ten post edytował bzenek wto, 13 sie 2013 - 12:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:41 |