![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 07 kwi 10 Nr użytkownika: 3,808 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam. Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie: kto stawia pojemniki przeznaczone na segregację śmieci w mieście? Chciałabym, żeby takie stanęło na naszym osiedlu, ale do kogo się zwrócić?
PS. Jeśli zdublowałam temat - przepraszam, może nieprawidłowo przeszukałam istniejące wątki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Mnie szlag trafia jak widzę te "dzwony" do segregacji, nie wiem kto to wymyślił ale powinien z rozpędu walnąć głową w brzozę :/
Paskudnie brzydkie i ochydnie się brudzą (ostatnio koło mnie niby myli ale żal było patrzeć jak robota chłopów szła na marne, bo takiego plastiku się nie domyje), rozlatują się jak jest pełniej (a ostatnio coraz częściej jest), a największa kpina to otwory, tak małe, że nic się nie mieści. Mam talerz albo klosz to już do szkła mi nie wejdzie, wrzucam do ogólnego i gdzie tu ekologia (tłuc nie będę, czemu mam się pociąć przez czyjąś głupotę)? Duże kartony też nie lądują z papierem tylko w ogólnym, bo kto bierze nożyczki pod śmietnik? Oczywiście ja wiem dlaczego tak jest, po to aby "kolekcjonerzy" nie "podkradali" surowca tyle, że skoro chodzi o czyste środowisko to co za różnica czy do skupu zawiezie miasto czy zbieracz? Zaraz, a może jednak chodzi o kasę... Inny przykład, nikt nie pomyślał o choćby mini pojemnikach na złom. Pewnie, tego idzie mniej niż plastiku ale czasem coś jest do wyrzucenia a mnie po 3 zł do skupu się jechać nie opłaca, co innego złomiarz, który objedzie śmietników kilka, no i nie trzeba by organizować wywózki, bo ręczę, że co rano taki pojemnik byłby pusty ![]() Dla równowagi tutaj fajny pojemnik, szkoda, że się u nas takich nie stosuje :/ http://youtu.be/MqF__5e-K6E |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:34 |