![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio zorientowałem się, że jeden z elementów miejskiej architektury przemija bezpowrotnie. Chodzi o budki telefoniczne. Żółte, zamykane i zwyczajne aparaty telefoniczne z niewielkim biało-niebieskim okrągłym zadaszeniem. Tutaj przy 11 Listopada... lata wstecz nie raz dymałem tam przez cały Gołonóg żeby móc zadzwonić. Stało tych budek wtedy więcej, to co zostało to już resztki - ostatni dzwonek na uwiecznienie w formie zdjęcia.
Gdzie jeszcze w DG są budki telefoniczne? ![]() Uploaded with ImageShack.us -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
na pewno są jeszcze w starym Realu, w środku na pasażu. Na zewnątrz chyba już też zlikwidowane.
Ten post edytował prezes pon, 20 maj 2013 - 23:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:11 |