![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: wto, 28 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 347 ![]() |
Ja też mam nadzieję, że wreszcie w naszym mieście nastanie czas pozytywnych zmian, oprócz tego, że Fundusze Unijne są niewykorzystywane, drogi beznadziejne, aquapark w upadłości, miasto zadłużone, istnieją jeszcze takie prozaiczne z pozoru problemy jak na przykład tylko jeden żłobek na miasto liczące 130 tyś. mieszkańców. Jest to istotna bariera dla młodych matek, które chcą wrócić do pracy zawodowej. Kolejka na liście rezerwowej do żłobka liczy ponad 70 osób, pewnie byłoby więcej ale większość zrezygnowała z zapisywania się na tą listę. Wychodzi mi, że 5% matek dzieci w wieku 0-3 lat ma szansę na korzystanie ze żłobka. Piszę o tym, bo jest to dla mnie osobiście w tej chwili bardzo ważna sprawa, jestem jedną z takich własnie matek, co prawda pracuję, ale obecnie znalazłam się w sytuacji bez wyjścia, prawdopodobnie będę musiała z pracy zrezygnować, bo nie mam co zrobić z dzieckiem. I chyba będziemy żebrać na ulicy bo z jednej pensji nie da się wyżyć. To jest polityka prorodzinna w naszym mieście.
Mam nadzieję, że nowa Rada i nowy Prezydent Miasta zajmą się również takimi sprawami. Ten post edytował kwintosz wto, 28 lis 2006 - 17:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Od poniedziałku strona z prezentacjami przedszkoli, a tydzień później rusza nabór 2013-02-27, Aktualizacja: wczoraj 14:19 Coraz bliżej nabór do dąbrowskich przedszkoli. W tym roku po raz pierwszy w naszym mieście będzie się odbywał przy pomocy specjalnego serwera i elektronicznego systemu. Co nas czeka? Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij 4 marca ruszy internetowy serwis, z prezentacją poszczególnych placówek. Tydzień później, przy jego pomocy, będzie można już zgłaszać dzieci. Nabór do dąbrowskich przedszkoli i żłobka potrwa od 11 do 26 marca. Jak informują pracownicy wydziału oświaty UM, będzie odbywać się przy pomocy serwisu internetowego - dabrowagornicza.przedszkola.vnabor.pl, który ruszy 4 marca. Tam m.in. będzie można znaleźć informacje o placówkach i zgłosić swoje dziecko. System elektroniczny ma dać możliwość pełnego wykorzystania miejsc w miejskich przedszkolach, oddziałach przedszkolnych w szkołach podstawowych i żłobku. Od momentu jego wprowadzenia zasady przyjmowania dzieci będą jednakowe we wszystkich placówkach prowadzonych przez miasto. Kolejność składania podań nie wpłynie na wynik rekrutacji, będzie można szybciej poznać jej wyniki. Tak jak w latach ubiegłych, do przedszkola nr 29 przyjmowane będą dzieci z chorobą cukrzycową. Tam będą miały zapewnioną fachową opiekę pielęgniarki. Rodzice, którzy nie mogą zgłosić swojej pociechy przez internet, będą mogli zrobić to w tradycyjny sposób ? składając dokumenty u dyrektora przedszkola, który wprowadzi dane do systemu. Nabór dzieci do oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych specjalnych będzie prowadzony na dotychczasowych zasadach. Dodatkowe informacje o naborze do przedszkoli można uzyskać w wydziale oświaty UM, ul. Graniczna 21, nr tel - 32 295 68 35. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...38d764324,1,3,9 Ten post edytował Bathurst czw, 28 lut 2013 - 09:16 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:11 |