![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 115 Dołączył: śro, 30 sie 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Centrum Nr użytkownika: 217 ![]() |
Witam. Jestem nowy na tym forum i jak zauważyłem żaden temat nie dotyczy naszych klubów piłkarskich w DG. Od ponad 10 lat jestem kibicem KS Zagłębiak Dąbrowa Górnicza znajdującego się przy ul. Konopnickiej 29 (droga na pogorię jakby ktoś nie wiedział:) )
Przypomnę że nasza drużyna znajduje się obecnie w lidze okręgowej (odpowiednik V ligi), w grupie II - Katowice. Aktualnie po 5 kolejkach niedawno rozpoczętego sezonu, zajmujemy 5 miejsce z 12 pkt i stratą trzech punktów do prowadzącej Unii Ząbkowice. Chciałbym abyśmy w tym temacie rozmawiali na temat naszego klubu, wymieniali pomiędzy sobą uwagi przed i po meczach itp. Dla zainteresowanych podaję link do tabeli, terminarzu i dotychczasowych wyników: http://www.90minut.pl/liga.php?id=2685 Najbliższy mecz Zagłębiaka - 2 września(sobota) o godz.17 przy ul.Konopnickiej, a przeciwnikiem będzie obecny lider - Unia Ząbkowice. ZAPRASZAM!:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Wydaje mi się że tutaj także możesz pisać info jakieś o naszych drużynach.. Zawsze jest to częś życia naszego miasta. A i może jacyś nowi kibice się znajdą. Tak czy siak napewno jakaś część osób czyta ten temat nawet jak nie piszą. :) Też chętnie będe na bierząco, bo niestety nie zawsze mam czas samemu pogrzebać w internecie.
Chętnie dowiedziałbym się kilku rzeczy, może dysponujesz @Flashek dokładniejszymi informacjami. Jak to się stało że mamy tyle drużyn piłkarskich w mieście, niestety żadnej prezentującej chodźby np. 3 ligowy poziom? Czy kluby te są stabilne finansowo i jaki udział działalności ich miasto? Czy kiedykolwiek były plany połączenia tych klubów i zrobienia jednego, silnego finansowo i kadrowo zespołu? Jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy że drużyny te grają tylko na tym poziomie rozgrywkowym, czy nie jest tak że lepsi gracze trafiają np. do rezerw Zagłębia Sosnowiec, Piasta Gliwice licząc na wybicie się? Czy jedna drużyna w Zagłębiu, obecnie na miare 2 ligi, to jest nasz szczyt możliwości? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:57 |