![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Dlaczego iluminacja na PKZ ciagle nie dziala albo dziala tylko czesciowo z przodu :?:
I dlaczego nikt nie zainteresuje sie iluminacja wiezy bazyliki MBA :?: :?: :?: Majac taka perelke (szczegolnie taka wieze) - dlaczego w nocy sie jej nie podswietli :?: Zmieniloby to calkowicie wyglad tego miasta noca, bo wieza jest widziana ze wszystkich dzielnic polozonych blisko centrum. Zamiast tego wyrzuca sie w bloto (niemal doslownie) kase na ten herb kolo nemo i "sportowa dabrowe", ktore juz teraz tylko strasza wraz z pobliska "inwestycja reklamowa" ![]() Inna sprawa to neonowy herb- dopiero od niedawna jest naprawiony i nawet wydaje mi sie jakis inny jakby zostal zmodernizowany, ale moze dlatego ze go nie moglem ogladac (jak i pozostali mieszkancy) w calej swojej okazalosci przez tak dlugi czas. Ten post edytował kwintosz czw, 07 gru 2006 - 14:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak patrze na te nasze dąbrowskie lampy uliczne czy te w centrum miasta czy poza nim przy głownej drodze od Będzina, przypomina sobie ktoś kiedy one były malowane bo przebijają z nich różne kolory farb i rdza .Od wielu lat chyba niebyły malowane chyba z 20 lat głownie chodzi mi o odcinek od wjazdu z Będzina jedna i druga strona przez całe centrum miasta aż do huty katowice. Jedynie gdzie zauważyłem pomalowane słupy to w centrum miasta myślałem że zaczynają pomału malować a tu jednak nie bo malowanie tych słupów przeprowadziły Tramwaje Śląskie a jak estetyka się poprawiła.Ciekawe czy doczekają się one kiedyś malowania.A co do oświetlenia jeszcze kilka uwag nasz dąbrowski herb miasta na bloku przy ulicy T.Kościuszki nie świeci od kilku miesięcy druga sprawa na placu wolności nad zadaszeniem pomiędzy kioskami Ruchu są zamontowane takie małe halogeny które nie świecą już chyba około 2 lat.Dzwoniłem ok rok temu do Urzędu Miasta to powiedziano mi że herb należy do SM Lokator po telefonie do spłódzielni pani mi powiedziała ze herb jest własnością miasta i to do jego obowiązku należy naprawa jego i takie wzajemne przerzucanie się odpowiedzialnością.Po mojej interwencji było to naprawione i herb i halogeny nad zadaszeniem teraz znowu nic nie świeci .Może czyta ktoś to forum z Urzędu Miejskiego zostanie to naprawione.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:58 |