![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
WpisaŁem w Goolach: "dĄbrowa gÓrnicza forum", i dostaŁem
QUOTE spoŚrÓd okoŁo 38,200 w jĘzyku Polski dla zapytanie dĄbrowa gÓrnicza forum. (Znaleziono w 0,36 sek.) a wŚrÓd nich: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=334 http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/forum/5503.html PrzejrzaŁem pierwszych 10 stron i znalazŁem 2 (sŁownie dwa, nie liczĄc niniejszego) fora poŚwiĘcone tylko naszemu miastu. Na Gazecie w ostatnim tygodniu byŁy trzy wypowiedzi, na NaszmMieŚcie ani jednej (ostatna z 27.08.2004). Na niniejszym forum zarejestrowanych jest 68 osÓb. 28 ma 10 i wiĘcej wpisÓw, 7 po wiĘcej niŻ 100. Ostatnio wypowiada siĘregularnie okoŁo 20 osÓb. CoŚ jest nie tak: stukilkudziesiĘciotysiĘczne miasto, i taka nĘdza? Jak sĄdzicie, jaki jest tego powÓd? Mam swojĄ teoriĘ, ale pozwolĘsobie jĄ zaprezentowaĆ dopiero po jakowymŚ odzewie na mÓj wpis. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
QUOTE(Kwasny) QUOTE(kwintosz) Chętnie jeśli forum dostanie nową domenę mogę pomóc w wypozycjonowaniu forum na googlach. Wystarczy aby pododawać forum do katalogów publicznych znajdujących się w internecie. Czym więcej linków do forum tym wyższa pozycja w google, no i większe prawdopodobieństwo że ludzie na nie trafią. 8)
Fajnie by bylo. Dzieki za pomoc. Mam jeszcze taką sugestię, gdyż sporo osób widzę jest zarejestrowanych a wchodzi na to forum niezbyt ich duża liczba, a pisze jeszcze mniej, dlatego myślę, że dobrym pomysłem, wręcz niezbędnym byłoby jeśli forum dostanie nową domenę wysłanie maili do zarejestrownych osób (o ile się nie myle powinna być taka opcja w panelu administracyjnym - masowa korespondencja) z informacją o zmianie adresu, no i oczywiscie dzięki temu przypomnienie się tym którzy zarejestrowali się, ale aktualnie nie korzystają z forum. :) Klocek co jakis czas wysyla takie info.Pozatym nie zmusisz ludzi do postowania,ale sadzac po ilosci ludzi przegladajacych tematy to i tak sporo osob nas czyta.Trafiaja sie takze ludzie zwiazani z wladzami DG wiec tak zle nie jest. Wiem,ze fajniej byloby,gdyby kazdy cos postowal,ale ....... Co do tematu nowej domeny, ciekaw jestem czy adres obecny także zostanie i czy będzie można także spod tego adresu wchodzić na forum? Hmmm, adres dabrowa.funurl.com zawsze bedzie wskazywal na to forum Kolejne moje spostrzeżenie dotyczy wyglądu forum, myślę że też można by nad tym popracować, jeśli nie zmieniać obecnego to chociaż dodać jakąś inną nową skórkę. Wtedy użytkownik sam by mógł zdecydować jaka forma mu odpowiada. zastanawiam sie nad calkowita zmiana skryptu forum,ale zobaczymy na ile czas mi pozwoli. Z dodaniem skorek nie bedzie problemu Ciekawi mnie także to czy kiedykolwiek, ktoś z forumowiczów lub admin starał się o umieszczenie linka do forum na oficjalnej stronie urzędu miejskiego?? Jeśli nie, może warto by uderzyć do rzecznika prasowego i zobaczyć jak się na to zapatrują. Warto by także uzyskać informację czy nie dałoby rady umieścić linka np na dabrowa.naszemiasto.pl , zaglebie.info i innych podobnych. :roll: Nie wiem ile czasu sledzisz poczynania naszego UM na internecie. Swojego czasu na ich stronie bylo cos "ALA FORUM,ALA TABLICA OGLOSZEN" i niestety zostalo zlikwidowane,ze wzgledu na krytyke,ktora leciala pod adresem naszych wladz. Wtedy wlasnie narodzil sie w mej glowie pomysl,aby stworzyc niezalezne forum. Zauwaz,ze tutaj nie ma cenzury itp i jakos nikt wulgarnie nie wyraza sie o wladzach itp,lecz krytyki nie brakuje. Dlatego watpie,aby nasze wladze zgodzily sie umiescic linka na swoich stronach,choc sprobowac nie zaszkodzi Co o tym myślicie?? Nie ma sprawy, jak tylko załatwiona zostanie sprawa z domeną to mogę się za to wziąć. Poprostu nie chce robić czegoś bez wiedzy admina, dlatego jak coś to na PW możemy ustalić co i jak zamierzałbym zrobić. :) Co do postowania na forum, wiem że nie jest najgorzej ale przecież zawsze może być lepiej. 8) Jeśli chodzi o skrypt to polecam IPB, ładnie wygląda, i jest funkcjonalny. Tyle tylko ze przeniesienie bazy danych byłoby kłopotliwe. Dlatego może phpBB by przemo, też całkiem ok jest. O tym że coś takiego na stronie urzędu było nie wiedziałem. No tak, czego można się spodziewać po naszej władzy, każdy widzi jaka jest. :? Ciesze się że można gdzieś porozmawiać o życiu naszego miasta, bo w końcu tu się urodziłem i żyje przez 23 lata. :? Pozatym wielu ciekawych rzeczy się można dowiedzieć, o czym np. nie mówią media. Tak czy siak myślę że spróbować warto, to nic nie kosztuje a może by się udało, w końcu swojego czasu rzecznik prasowy urzedu także pisał na forum. QUOTE Wlasnie sprawdzalem naszemiasto
Kod: Cenniki reklamy on-line Cennik obowiązuje od 10.05.2004 Opłata za 1000 emisji w wybranym dziale* • Mały kaseton 140x60 max 15 kB - 40 zł • Kaseton 140x120 max 15kB - 60 zł • Baner 468x60 max 15kB - 70 zł • Billboard 750x100 max 20kB - 80 zł • Skyscraper 120x600 max 20kB - 120 zł • Skyscraper 160x600 max 20kB - 120 zł • Pop-up do 250x250 max 20kB - 120 zł • Top Layer do 700x500 max 20kB 15 sekund - 200 zł • Baner śródtekstowy 350x100 max 15kB - 80 zł WYKONANIE BANNERA - 500 zł * Minimalna wielkość zamówienia 10 000 odsłon I wszystko No tak, nawet sobie liczą za takie usługi. Przyglądam się właśnie naszemiasto.pl i nie widzę tu innej możliwości ukazania linka czy odnośnika jak tylko reklama. A może coś przeoczyłem, nie znalazłem np linku, odnosnika do strony urzędu miasta. Liczyłem na to że gdzieś są tego typu odnośniki i dałobysię jakoś to załatwić. No nic zawsze pogrzebać warto, a nóż na coś się trafi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:45 |