![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zakładam nowy temat o stanie technicznym naszych przejść podziemnych
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stan naszych przejcć podziemnych z każdym rokiem jest w coraz gorszym stanie zacznę od przejścia podziemnego koło Huty Bankowa. Przejście to jest wyłączone z ruchu pieszego już jakieś około 15 lat dawniej były kraty uniemożliwiające wejscie teraz kraty ukradli złomiarze i wstęp ma tak każdy jest niezabezpieczone pełno śmieci brud w 2009 roku nawet telewizja TVS Silesia zrobiła reportaż o przejściu do tej pory zero reakacjii władz miasta.Kolejne przejście podziemne to Dąbrowa Górnicza Centrum po remoncie w 2010 roku jako tako wygląda.Kolejne przejście podziemne ALEJA RÓŻ i tu już by wymagało remontu bo stan techniczny jest zły ostatnio na jesieni widziałem że wymieniali barierki robili nowe murowania murków i na tym koniec a przejście wymalowane w środku na ścianach grafitii .Kolejnym przejściem jest DG- REDEN przejście remontowane około chyba 13 lat temu też już zniszczone kafęlki na schodach brudne ,dach osłaniający schody przeciekający brudny .Kolejne przejście to DG-DAMEL też remontowane chyba około 10 lat temu też upływ czasu zrobił swoje .Ja się pytam Prezydenta i urzędników z Wydziału Gospodarki Komunalnej odpowiedzialnych za przejścia podziemne czy 3 przejścia które wymagają remontu to jest dużo jak na finanse gminy bo ja sądzę że nie.Pan prezydent jest jest już drugą kadencje i nic ni zrobił w tym kierunku aby doprowadził do remontu tych przejść.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stan naszych przejcć podziemnych ...Kolejne przejście to DG-DAMEL t.... a Gołonóg to już nie D.G.? jest jeszcze jedno - oczywiście nieczynne -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:42 |