![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 115 Dołączył: śro, 30 sie 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Centrum Nr użytkownika: 217 ![]() |
Witam. Jestem nowy na tym forum i jak zauważyłem żaden temat nie dotyczy naszych klubów piłkarskich w DG. Od ponad 10 lat jestem kibicem KS Zagłębiak Dąbrowa Górnicza znajdującego się przy ul. Konopnickiej 29 (droga na pogorię jakby ktoś nie wiedział:) )
Przypomnę że nasza drużyna znajduje się obecnie w lidze okręgowej (odpowiednik V ligi), w grupie II - Katowice. Aktualnie po 5 kolejkach niedawno rozpoczętego sezonu, zajmujemy 5 miejsce z 12 pkt i stratą trzech punktów do prowadzącej Unii Ząbkowice. Chciałbym abyśmy w tym temacie rozmawiali na temat naszego klubu, wymieniali pomiędzy sobą uwagi przed i po meczach itp. Dla zainteresowanych podaję link do tabeli, terminarzu i dotychczasowych wyników: http://www.90minut.pl/liga.php?id=2685 Najbliższy mecz Zagłębiaka - 2 września(sobota) o godz.17 przy ul.Konopnickiej, a przeciwnikiem będzie obecny lider - Unia Ząbkowice. ZAPRASZAM!:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 115 Dołączył: śro, 30 sie 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Centrum Nr użytkownika: 217 ![]() |
Witam.. :)
2.09.2006 Zagłębiak DG - Unia Ząbkowice 2:2 (0:2) Uff.. cóż to był za mecz, już dawno tak nerwowo w Dąbrowie nie było. Zagłębiak od pierwszych minut zyskał przewagę, raz po raz atakowaliśmy bramkę Ząbkowiczan, dłużej utrzymywaliśmy się przy piłce, ale niestety to przyjezdni mieli dwie zabójcze kontry po których przegrywaliśmy pierwszą połowę już 0:2. Wynik w ogóle nie odzwierciedlał tego co działo się na boisku. To gospodarze powinni prowadzić, a co najmniej remisować do przerwy. W drugiej odsłonie Zagłębiak spodziewanie ruszył do jeszcze mocniejszego ataku.. Większość gry odbywała się na połowie Unii, jednak ataki Zagłębiaka były bądź to zatrzymywane przez rosłych obrońców Unii bądź też wykończenie akcji przez gospodarzy pozostawiało wiele do życzenia. Wreszcie Zagłębiakowi po wielu próbach udało się strzelić bramkę kontaktową z rzutu wolnego..:) Było 1:2. Wtedy nerwowo zrobiło się na ławce rezerwowych Unii. Trener oraz jeden z działaczy głośno i wulgarnie obrażali trójkę sędziowską. Nie podobało im się nic co było zagwizdane przeciwko ich drużynie. Zaraz też spotkało się to z reakcją sędziego. Zarówno trener jak i wspomniany działacz graczy z Ząbkowic zostali odesłani na trybuny, a po jakimś czasie ów działacz został wyprowadzony poza bramę stadionu, gdyż jego plugawego i wulgarnego ryku już nikt nie mógł słuchać:) Nerwowość ta wkradła się także pomiędzy resztę kibiców i doszło do kilku drobnych przepychanek... A na murawie nadal rządził Zagłębiak.. I tak po jednej z akcji w końcówce meczu zawodnik gospodarzy odważnie spróbował wejść z piłką w pole karne pomiędzy dwóch obrońców Unii, został zatrzymany, a że sędzia uznał że nieprawidłowo toteż podyktował rzut karny, który został z powodzeniem wykorzystany przez zawodnika Zagłębiaka.. 2:2 ! Do końca meczu wynik nie uległ już zmianie.. Z jednej strony można mówić o szczęściu gospodarzy iż potrafili podnieść się z dwubramkowej straty do rywala i doprowadzić do remisu, a z drugiej strony jednak żal, że druzyna Zagłębiaka nie zwyciężyła, będąc na boisku drużyną dużo lepszą od lidera z Ząbkowic. Uff.. trochę się rozpisałem, ale widocznie taką miałem potrzebę:) Mecz ten pozostawił we mnie jeszcze wiele emocji więc to może dlatego:) A ktoś z forumowiczy był może na tym meczu i ma jakieś własne odczucia? Zapraszam do komentarza:) Kolejny mecz Zagłębiaka na wyjeździe. 10.09.2006 Zagłębiak rozegra mecz ligowy w Chorzowie z obecnym liderem tabeli Wyzwoleniem Chorzów. Mecz o 16:30. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:52 |