![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skoro jest zapotrzebowanie na nowy temat, to może ja zacznę
![]() Szczelina koło dworca (w tej chwili została jedna, chętnie dowiem się, gdzie była druga). Wybudowana w 1943 lub 1944 roku (roku nie jestem pewien) przez Deutsche Reichsbahn według typowego projektu. Dość czysta, jednak jedno z wejść, położone niedaleko ścieżki prowadzącej przez tory do pobliskich domów mocno zasypane śmieciami. Zdjęcia z sierpnia 2008. Ślad po drzwiach (były dwie pary) ![]() ![]() Resztki ławek (?) ![]() Wywietrzniki: ![]() ![]() Nie udało się wyrwać całego kabla... ![]() Zaśmiecone wejście od wewnątrz - widać ślady po podwójnych drzwiach ![]() Zdjęcia wejść: ![]() ![]() ![]() Lokalizacja (widać obydwa wejścia) Dawniej były między nimi kominki wentylacyjne, ale przy okazji budowy nowego odwodnienia torów zniszczono chyba wszystkie... -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
schrony (szczeliny przeciwlotnicze?), które pamiętam:
- róg Żeromskiego i Dąbrowskiego - "Małpi Gaj" na wprost wejścia do Pałacyku Dezona (ukryte w krzakach) - róg Legionów i Jaworowej (obecnie zakład pogrzebowy) może zróbmy inwentaryzację ![]() -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:22 |