![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: wto, 28 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 347 ![]() |
Ja też mam nadzieję, że wreszcie w naszym mieście nastanie czas pozytywnych zmian, oprócz tego, że Fundusze Unijne są niewykorzystywane, drogi beznadziejne, aquapark w upadłości, miasto zadłużone, istnieją jeszcze takie prozaiczne z pozoru problemy jak na przykład tylko jeden żłobek na miasto liczące 130 tyś. mieszkańców. Jest to istotna bariera dla młodych matek, które chcą wrócić do pracy zawodowej. Kolejka na liście rezerwowej do żłobka liczy ponad 70 osób, pewnie byłoby więcej ale większość zrezygnowała z zapisywania się na tą listę. Wychodzi mi, że 5% matek dzieci w wieku 0-3 lat ma szansę na korzystanie ze żłobka. Piszę o tym, bo jest to dla mnie osobiście w tej chwili bardzo ważna sprawa, jestem jedną z takich własnie matek, co prawda pracuję, ale obecnie znalazłam się w sytuacji bez wyjścia, prawdopodobnie będę musiała z pracy zrezygnować, bo nie mam co zrobić z dzieckiem. I chyba będziemy żebrać na ulicy bo z jednej pensji nie da się wyżyć. To jest polityka prorodzinna w naszym mieście.
Mam nadzieję, że nowa Rada i nowy Prezydent Miasta zajmą się również takimi sprawami. Ten post edytował kwintosz wto, 28 lis 2006 - 17:44 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
U mnie sytuacja jest prosta ja pracuje na zmiany żona też pracuje na zmiany, dziadkowie pracują i daleko mieszkają jak to wiadomo do 67 lat
![]() Koszty jak sie orientowałem przedszkola prywatnego na Zagłebiu przedział od 600 zł- do 1100 zł No oczywisice moge liczyć na cudowny telefon z któregoś przedszkola że jest miejsce dla mojego dziecka ale odrazu jak byłem po wyniki panie w każdym z nich mówiły "reformę taką mamy że 3 latki i 4 latki mają małe szase na przedszkole bo 6 latki i 5 latki potem samotni rodzice mops i dopiero oboje rodziców takie kryteria, pomjiajac po znajomosci itd... Co do kontroli sytuacji to sprawa małej liczby miejsc w przedszkolach jest głośna w mediach w co drugim mieście ale nic sie z tym nie robi Polska ?? Czyli standard Polskiej rzeczwistości martw się obywatelu sam szukaj rozwiązań rzuć prace płać połowe wynagrodzenia twoja sprawa nas to g... obchodzi takie nie powinno być i tym powinni się zamjmować ludzie których wszyscy wybralismy co kase biorą za rządzenie i decydowanie w danym mieście i oczywiście w Państwie Robisz na zmiany harujesz za 2 tyś i oddajesz połowe super perspektywa życia, polecam kawalerom i osobą planującym założenie rodziny temat do przemysleń szkoda gadać.................... (nie muszę chyba rodzicą pisać dzieci ze jak zapłacisz to i tak możesz kase w błoto wyrzucić bo dzieciak moze chorować a płacić trzeba nawet w tedy jak do przedszkola nie chodzi a to już kompletnie komplikuje życie ty płacisz dzieciak musi w domu siedziec a do roboty nie chodzisz bo siedzisz z nim) Aha co do przesunięć reform to nie jest powód tej sytuacji reforma nic tu nie ma do gadania bo jej nie ma, sytuacja taka nastapiła nie przez reformę 6 latków tylko przez to że przedszkola po redukowano wczesniej a nikt z mądrych głów nie brał pod uwagę że młodzież z wyżu demograficznego będzie miała dzieci czyli roczniki 80-85 i że znów będą potrzebne. To jest śmieszne mamy podobno super profesorów ekonomistów psychologów socjo nie wiadomo kogo a takie oczywiste rzeczy sie w Polsce pomjia i nie myśli się o takich rzeczach w perspektywie czasu, z planowaniem i z wyprzedzaniem wydarzeń Polascy specjaliści tzw zawsze mieli problemy....... Mod: (ostrzeżenie nr 1) Przypominam że forum służy do merytorycznej dyskusji, a nie do zamieszczania własnych manifestów. Zamiast tworzenia nowych tematów odszukaj odpowiedni który już istnieje!!! Pisz zrozumiale, pełnymi zdaniami używając zasad ortografii i gramatyki. Nie nadużywaj pogrubionych liter. Ten post edytował pozdrawiam czw, 12 kwi 2012 - 22:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:43 |