![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: sob, 15 sty 11 Nr użytkownika: 4,378 Płeć: Mężczyzna ![]() |
witam
mam pytanko, mam dom który stoi w granicy , dom jest piętrowy z poddaszem z dachem jednospadowym(pochylenie ok.10 stopni) ale chciałbym zerwać stary dach i położyć dach dwuspadowy (pochylenie 35 stopni) lecz w tym celu może być potrzebne podniesienie szczytów czyli budynek stanie się siłą rzeczy wyższy (jeszcze nie wiem dokładnie o ile), czy na taką przebudowę potrzebuję zgodę sąsiada? będę bardo wdzięczny jeśli wypowie się ktoś kto jest obeznany... (w prawie budowlanym?) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
miałem podobnie, wszystkie papiery(projekty, pozwolenia itp.) musiałem mieć, urząd później wysyła do bezpośrednich sąsiadów informacje o planowanej budowie lub rozbudowie gdzie z zapytaniem o ewentualnych zastrzeżeniach lub o mozliwości wyrażeniu sprzeciwu, jeśli zyjesz dobrze z sąsiadami to nie bedziesz miał żadnych problemów
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: sob, 15 sty 11 Nr użytkownika: 4,378 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czyli można to rozumieć tak , że jeśli urząd wyśle do sąsiadów powiadomienia o mojej inwestycji a oni nie wyrażą zastrzeżeń (pewnie w jakimś określonym czasie,jak się domyślam-swoją drogą to ciekawy jestem ile sąsiedzi mają na to czasu) to mogę spać spokojnie ? bez obawy o moją inwestycję, wolałbym nie wykosztować się na architekta , materiał i robociżnę a sąsiadom by się uwidziało, że no jednak im coś przeszkadza
![]() ![]() czy to pewne? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:10 |