![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: pią, 03 lut 12 Nr użytkownika: 4,925 Płeć: Kobieta ![]() |
Witam,
Chciałam zapytać, czy jesteście zadowoleni z zarządców zarządzających Waszymi wspólnotami mieszkaniowymi? Co się Wam podoba, co jest nie tak i należałoby zmienić, a na co zwrócić większą uwagę? Czekam na Wasze sugestie. Wraz z nowym rokiem odbywać się będą zebrania Wspólnot, na których to mieszkańcy mogą informować o swoich sugestiach, wyrazić zadowolenie z zarządcy i udzielić mu poparcia lub też podjąć decyzję o wyborze zmianie zarządcy. Jeśli szukacie nowego zarządcy proszę o tak informację i kontakt, a prześlę ofertę. Zawsze lepiej wybierać z większej ilości konkurencyjnych ofert niż być skazanym na jedną, bez możliwości porównania i wyboru najlepszej. Pozdrawiam, Ania |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: pią, 03 lut 12 Nr użytkownika: 4,925 Płeć: Kobieta ![]() |
Są plusy i minusy jak zawsze, ale jedno jest pewne we wspólnocie właściciele sami decydują na co idą ich pieniądze, a nie że wszystko idzie do jednego worka i nie wiadomo kiedy dany budynek doczeka się remontu. Jeśli chodzi o koszty to też prościej jest dokonać bardziej sprawiedliwego podziału ich kosztów, bo nie ma rozwiązania idealnego, w pełni sprawiedliwego.
Osobiście uważam, że wspólnota jest lepsza od spółdzielni i jak tylko jest taka możliwość warto włożyć trochę wysiłku i ją utworzyć. Może ktoś powiedzieć, że mówie tak bo to na moją korzyść skoro jestem zarządcą, ale nikt nie powiedział, że wspólnotą musi mieć zarządcę, wystarczy jak właściciele wybiorą spośród siebie zarząd. Choć powierzenie swojej nieruchomości profesjonaliście na pewno wyjdzie jej na dobre. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:13 |