![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
WidzĘ, Że ten temat jeszcze nie byŁ poruszany.
Co lubicie oglĄdaĆ? Ja byŁam wczoraj na przedpremierowym pokazie Dogville. I muszĘprzyznaĆ, Że ten film wbiŁ mnie w fotel (jak zresztĄ wszystkie zrobione przez von Triera). Co prawda trzeba sobie na niego zarezerwowaĆ sporo czeasu (peŁna wersja to 3 godziny), ale warto. Von Trier po raz kolejny w swoim kpiarsko-perwesyjnym stylu pokazuje ludzkie uczucia i sŁaboŚci. ZresztĄ sam film jest niezwykŁy - montaŻ 'klatka w klatkĘ', teatralne dekoracje, narrator. WiĘc jeŚli macie ochotĘna trochĘkina zmuszajĄcego do przemyŚleĹ, to pĘdzcie do kina jak tylko bĘdzie okazja :-) Pozdrawiam Ania |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 20 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 10 ![]() |
A co powiecie o twÓrczoŚci Darrena Aranowskiego?? "Requiem For A Dream" I "PI"?? Moim zdaniem jedne z najlepszych filmÓw ostatnich czasÓw i w dodatku niekomercyjne. Poszukuje jeszcze jego jednego filmu coŚ z supermarketem w tytule, nakreciŁ to jeszcze na studiach. Adzime obejrzaŁbys w koĹcu requiem bo zbierasz sie juŻ ze 2 lata. Moim zdaniem ten film bije wszystko i PI teŻ. No i oczywiŚcie muzyka ktÓra doskonale odzwierciedla klimat filmÓw - Clint Mansell. PodobaŁ mi sie teŻ film nie pamiĘtam reŻyseta ale tytuŁ to Memento. Hmm bardzo fajny scenariusz - wszystko od tyŁu a koncowka wyrwaŁa mnie z kierpcy! OgÓlnie Lubie wŁasnie taki klimat coŚ z pogranicza psychologicznego thrillera. Aha kiedyŚ dostalem od kumpla za...sty film o ktÓrym prawie nikt nie sŁyszaŁ pt: Session 9. Na poczĄtku myslalem Że jakaŚ beznadziejna szmira ale potem to szczena mi opadŁa. Akcaj sie dzieje w niefunkcjonujĄcym juŻ szptalu psychiatrycznym gdzie kolesie usÓwajĄ azbest i... jeden z nich znajduje taŚmy z terapii i zaczyna ich sŁuchaĆ. OgÓlnie film super. Moim zdaniem ostatnio maŁo jest fajnych filmÓw chciaŻ niektÓrzy mÓwiĄ, ze mam jakis dziwny gust. Polecam jeszcze filmy takie jak: Gattaca, K-Pax, Podziemny KrĄg, Adwokat DiabŁa, W sieci zŁa(tego poszukuja-najlepiej na cd), Zielona mila, OpĘtanie, Das Experiment, Dark City, Inni oczywiŚcie jesli lubicie takie klimaty. Poszukuje filmu pt: "Nocny StraŻnik" chyba holenderski albo norweski, jest teŻ remake rodem z USA (juŻ nie ten klimat) pt:"Nocna straŻ" jest to film o studencie co dorabia sobie jako straŻnik w prosektorium - naprawde ostry klimat i trzyma w napiĘciu. JakbyŚcie mieli ktÓryŚ z tych dwoch filmÓw to piszcie bede wdziĘdzny
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:05 |